włożyłam do zamrażarki w tym czasie zagotowałam 1 szklankę wody i rozpuściłam żelatynę i wlałam ją do zimnego jogurtu . Przygotowałam sobie miskę z wodą wrzuciłam kostki lodu i włożyłam salaterkę z jogurtem . Caly czas mieszałam ,żeby schodził się jak najprędzej . do kieliszków przełożyłam gęstniejący jogurt i włożyłam go do lodówki ( ponieważ Amelka marudziła że też będzie robić , Dałam
Eli Gotowaniepudru 1/2 łyżeczki zapachu waniliowego Wszystkie składniki wystarczy dokładnie wymieszać lub zmiksować na gładko. Pralinki z masłem orzechowym 100g mlecznej czekolady 50 g masła orzechowego foremka silikonowa do kostek lodu lub czekoladek Czekoladę rozpuścić na parzę (umieścić ją w metalowej misce i postawić na wypełnionym do 1/3 wodą garnku, postawić na gazie i gotować dopóki czekolada się nie rozpuści). Wlać
Przepysznik - BLW i nie tylkorozkrojony kawałek wanilii. Gotować na małym ogniu 5-10 minut, aż rabarbar zmięknie, odda kolor i smak wodzie. Przestudzić i dosłodzić do smaku miodem albo syropem klonowym. Z kostkami lodu, będzie to idealny napitek w gorące dni. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkoWiecie, że kardamon to najstarsza przyprawa świata? A właściwości ma nieocenione... SKŁADNIKI 1 duże dojrzałe mango 1 szklanka gęstego zimnego jogurtu 1/2 szklanki wody (lub 1/4 i kilka kostek lodu) 2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego szczypta mielonego kardamonu PRZYGOTOWANIE Mango obieramy ze skóry i obkrawamy miąższ od pestki (bez włókien!). Miąższ przekładamy do blendera i miksujemy z pozostałymi
Moje Kuchenne Rewelacjemiarka cukru 1 miarka wody 1 miarka soku z cytryny 1 miarka soku z limonki Mieszamy składniki mixu i najlepiej odstawiamy do lodówki Do shakera wsypujemy kostki lodu, dodajemy wszystkie składniki i energicznie potrząsamy kilka razy. Przelewamy do schłodzonego kieliszka obsypanego solą. Na brzegu możemy umieścić kawałek limonki. Mam nadzieje, że Wam będzie smakować
Smaki Przyprawy i Koloryblenderze banana, liście szpinaku oraz sok z cytryny. Ilość cytryny można zmieniać w zależności od preferencji smakowych. Jeśli są duże upały można też dodać ze dwie, trzy kostki lodu. Całość zalewamy herbatą, blenderujemy i koktajl gotowy. Smacznego Post powstał przy współpracy z firmą TEEKANNE
Kolizje Smakówzaglądamy ( nie tylko z ciekawości ), wzruszamy. Po tym czasie całość przelewamy przez filtr do kawy ( papierowy ) aby pozbyć się kawałków owoców jałowca. I degustujemy z tonicem, vermouthem, cytryną i lodem. SMACZNEGO lecz z umiarem. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewygarnka. Dodajemy agar i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok min i odstawiamy. Po chwili strzykawką nabieramy bazyliowy płyn i wpuszczamy go do gumowych wężyków, które umieszczamy w wodzie z lodem. Po 3 min za pomocą pustej strzykawki z odciągniętym tłokiem zawartość wężyków wypychamy na zewnątrz. Ser ricotta umieszczamy w miseczce, dodajemy parmezan, posiekane orzechy i doprawiamy do smaku solą
Malinowe Pocałunki