SKŁADNIKI : 1 szklanka suchego ryżu 600-700 g filetu (bez lodu) dorsza 1 duża czerwona papryka 1 puszka pomidorów 2 cebule 2 spore marchewki 1 pietruszka ćwiartka selera 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 6 ziarnek pieprzu 2 duże łyżki pasty paprykowej ( Ajwar lub ostry sos paprykowy ) 2 kostki rosołowe ( naturalne ) 1 łyżeczka suszonego lubczyku
Kulinarne Fantazje Mariolinaczynia blendera wraz z obranym bananem. Wlewamy szklankę soku pomarańczowego i miksujemy aż powstanie gładka papka. W wysokim dzbanku mieszamy wszystkie składniki. Do zielonego koktajlu możemy dodać kostki lodu i podajemy. Młode liście rzodkiewek ; Zwykle zjada się bulwy, a liście wyrzuca. jednak to liście mają więcej wartości odżywczych od korzeni. Mają właściwości odtruwające organizm z toksyn, działają przeciwzapalnie
Kulinarne Fantazje Mariolicytryny sól, świeżo zmielony czarny pieprz do smaku do podania cytryna, feta (opcjonalnie) przygotowanie Liście umyć, obciąć łodygi. Naszykować miskę z zimną wodą z dodatkiem kostek lodu. W głębokiej patelni zagotować wodę, lekko posolić. Dodać umyte liście botwinki, gotować 2 - 3 minuty. Szybko odcedzić i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie aby zatrzymać proces gotowania. Kiedy botwinka ostygnie, odcedzić ponownie
Stare Garykroimy w plasterki. Wszystkie składniki koktajlu wkładamy do kielicha blendera i bardzo dokładnie miksujemy. Gotowy koktajl chowamy do lodówki, aby się schłodził. Możemy go też podać z kostkami lodu
Kulinarne przygody Gatitypestek, kiwi obieramy, a natkę pietruszki myjemy ( nie musimy jej siekać). Wszystkie składniki umieszczamy w dzbanku miksera. Miksujemy i wlewamy do szklanek. Bardzo dobrze smakuje podawany z kostkami lodu. Smacznego
ChilliJemyłyżki Nutelli dla podkreślenia wyjątkowego smaku. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i łączymy. W szczególnie upalne poranki, gdy potrzebujemy szybkiego orzeźwienia, możemy do takiego koktajlu dodać pokruszony lód. Przygotowanie koktajlu nie zajmie więcej niż 5 minut, za to możemy delektować się nim o wiele dłużej! Post Śniadanie idealne: szybkie przygotowanie, długie celebrowanie. pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kalorii, a dodatkowo daje efekt świeżości podobny do ksylitolu, który też zresztą polecam. Różnica jest taka, że erytrol można spożywać „do woli”. Składniki: Cytryna – 1 sztuka Lód – 12 kostek Woda – 200ml Erytrol – do smaku (ewentualnie cukier, ksylitol itp.) mięta – kilka listków Wykonanie: Cytrynę obierz ze skórki (zobacz jak ja to robię na powyższym
Blendmanjabłkowy + bąbelki. To propozycja piwa, która przenosi piwa smakowe na nowy poziom. Czuć jabłka, przede wszystkim jabłka a nie sztuczny syrop owocowy. A najlepiej smakuje schłodzone z kilkoma kostkami lodu :) Moja paczka ambasadora już się skończyła, teraz przyjdzie czas na wypełnienie wszystkich raportów, które czekają w moim kalendarzu. Część z moich znajomych znała Somersby, część dopiero je odkryła. A wrażenia
Gotowanie i blogowaniezalewamy wodą Gotujemy przez około 30 minut. Dodajemy do smaku cukier lub miód. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można podac zimny kompot z listkami świeżej mięty lub kostkami lodu, będzie wtedy dodatkowo orzeźwiający
Moja smaczna kuchniapostawić niektóre części ciała do góry. Ananas to znany od dawna afrodyzjak sprzyjający tej miłej aktywności fizycznej. Składniki: 1/4 ananasa 2 garści malin 100g jogurtu naturalnego 4 kostki lodu Blendujemy wszystkie składniki, aż koktajl będzie gładki i gęsty
Gotowanie i blogowaniejedenasto. i ośmiolatek. Składniki: - ok. 350 g mąki - 250 g masła - ok. 30 g śmietany - 20 g świeżych drożdży - ok. 3 jabłek - cukier puder do posypania - ew. kostki lodu i sok z cytryny Mąkę odmierzamy na blat, na którym będziemy pracować, dodajemy masło, śmietanę i na nie bezpośrednio kruszymy drożdże. Najpierw siekamy wszystkie składniki podobnie jak wówczas, gdy przygotowujemy kruche
I tu będę miała takie teSKŁADNIKI: Dla 2 osób. 500 g truskawek 2 banany SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy, przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy banany pokrojone na mniejsze kawałki, miksujemy. Koktajl podajemy z lodem, można dodać kilka świeżo posiekanych listków mięty. Smacznego
W kuchni Katieniż zalecano na opakowaniu, ponieważ chciałam uniknąć jego popsucia się. Wykorzystałam więc w przepisach tyle ile mogłam, a pozostałą ilość postanowiłam zamrozić. Użyłam w tym celu foremek na kostki lodu . Rozlałam mleczko i wsadziłam do zamrażarki. Dość długi zamarzało, także nie ma opcji aby było gotowe w przeciągu kilku godzin. Po kilku dniach, już zamarznięte użyłam do przygotowania koktajlu. Sprawdziło
Zdrowie na języku :Pkalafior - różyczki ,pietruszkę ,oraz w całości fasolkę szparagową na około 3-4 minuty. Wyciągnij warzywa z gotującej się wody i przełóż je do naczynia z bardzo zimną wodą i lodem. Należy je schłodzić jak najszybciej, aby się nie "dogotowywały"Nie mocz warzyw dłużej niż 2-3 minuty, aby nie straciły smaku. Przełóż warzywa na talerz wyłożony papierem kuchennym, aby obeschły
w mojej kuchniwojnę, tych nadziei gaszonych przez głębokie rozczarowania. Jednak rozumiem potrzebę kibicowania. Swego czasu z wypiekami na twarzy oglądałam curling, serio! Emocje wzbudzał we mnie gość z miotłą, froterujący lód… Nie rozumiem dzikich awantur o oglądanie meczu. Ludzie to tyle czasu dla siebie! Seriale, gry, książki, leżenie w wannie, ploty przez telefon. Nie bądźmy nadętymi księżniczkami, czy urażonymi księciuniami
ladykitchen