Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru  Składniki:  400 g rabarbaru  1 litr wody  4 łyżki cukru + cukier do osłodzenia gotowego kompotu  1 łyżka cukru waniliowego  1,5 łyżki soku z cytryny  świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy  Przygotowanie:  Rabarbar umyć i pokroić w grube kawałki wielkości ok 1 cm. Na dno garnka wsypać cukier i pogrzać go na małym ogniu, aż zacznie lekko brązowieć. Dodać rabarbar i mieszać, aż wszystko zacznie się smażyć przez około 2-3 minuty. Powoli wlać wodę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.