metalowej miski, dodałam nasiona Chia razem z mlekiem, w którym się moczyły, wymieszałam rózgą, na końcu wlałam żelatynę i ponownie rozmieszałam. Miskę wstawiłam do zimnej wody z kostkami lodu i ostudziłam, często mieszając. Na końcu wlałam tą moją mieszankę do silikonowych foremek na muffinki i wstawiłam do lodówki na noc do stężenia. Następnego dnia wystarczyło wyłożyć Chia Cottę na talerzyk
Blondynka Gotujetego smaku koniecznie! Składniki : * pół ananasa świeżego bądź kilka plasterków tego z puszki * banan * gruszka * sok z połowy cytryny * szklanka lekko gazowanej wody mineralnej * opcjonalnie kostki lodu Przygotowanie : Wszystkie składniki przekładamy do blendera, mieszamy. Podajemy od razu
Magiczne Życie Martykroimy na mniejsze kawałki. Gruszki i daktyle miksujemy w blenderze z mlekiem, sokiem z cytryny i odrobiną cynamonu. Koktajl najsmaczniejszy jest dobrze schłodzony, można do niego wrzucić kilka kostek lodu. Rozlewamy koktajl gruszkowy do szklanek, podajemy z listkami mięty. The post Koktajl gruszkowy bez cukru appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięostateczności) – dokładnie wyszorowane zawijamy w folię aluminiową (wszystkie razem lub osobno – do wyboru) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 60 minut. Upieczone, hartujemy w wodzie z lodem, następnie je wyciągamy i zdejmujemy łupinki. Z b ulionu wyjmujemy warzywa, doprowadzamy go do wrzenia (jeżeli mamy gotowy, ale możemy też ugotować na wędzonych żeberkach). Ogórki kroimy na cienkie plasterki
mojewypiekiinietylkobulionie warzywnym. Poniżej podaję przepis na aromatyczny i mocny wywar, który przyda się jako baza do wielu dań. Warto przygotować go więcej i zamrozić np. w formie do kostek lodu. Nie stresuj się - jeżeli jesteś w posiadaniu dobrego, ekologicznego bulionu warzywnego, spokojnie możesz go użyć. Gęsta i sycąca, idealna na pusty żołądek po ciężkim i długim dniu w pracy. Składniki
Roślinna - blog wegańskiskładniki: 2 kiwi 1 banan 125 ml mleka opcjonalnie: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny kostki lodu wykonanie: Owoce obieramy, kroimy na większe kawałki, rozdrabniamy blenderem, dodajemy mleko, miód, sok z cytryny i miksujemy na gładki napój
Domowy Smak Jedzeniaorzechy włoskie sos ze zredukowany octem balsamicznym Zagotować wodę w dużym garnku. od szparag odłamać końcówki. Wrzucić je do wrzątku. W naczyniu obok przygotować wodę z dużą ilością lodu. Kiedy
Polska ZupaDobry kompot, bo z jabłek, z dodatkiem cytrusów i kilka lisków melisy oraz mięty. Ochładzam dodatkowo lodem i słońce może grzać ile chce :) Składniki 0,5 kg jabłek1,5 l wodywyciśnięty sok z cytryny1 limonkakilka listów melisy oraz mięty Sposób przygotowania Jabłka umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą i gotować pod przykrywką
Pink Envelopenachalne) planuje luźny wpis związany bardziej z blogiem niż jedzeniem. Chciałam też w następnym tygodniu dorzucić parę porad na temat pieczenia chleba, recenzję książki kucharskiej Uczta lodu i ognia z okazji premiery nowego sezonu "Gry o tron" na który czekam z niecierpliwością i oczywiście przepisy :). Ok dość trucia przechodzę do tematu: Składniki: ciasto na pierogi
Lubczyk i Waniliamimo wszystko kiedy zaczęłam oglądać go, wciągnęło mnie bez reszty. Aby umilić nam wszystkim czas oczekiwania na odcinek, przygotowałam ciasteczka wg. przepisu z oficjalnej książki kucharskiej sagi - "Uczta Lodu i Ognia - książka kucharska - oficjalny poradnik dla miłośników sagi". Przepis pochodzi ze starej książki kulinarnej - The Lucayos Cookbook wydanej w 1690 roku. Oryginalnie był podawany w miarach angielskich czyli
Pora coś zjeśćtego koktajlu rodem z Indii to niech to koniecznie nadrabia. Napój jest przepyszny i bardzo pożywny, polecam gorąco. Mango Lassi w podstawowej wersji to mango, jogurt i woda, ewentualnie lód. Tutaj trochę inaczej ale równie pysznie. Mango Lassi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemasy. Zanim wybijemy jaja do miski, koniecznie trzeba je sparzyć wrzątkiem. Zagotowuję wodę w czajniku i przelewam wrzątkiem jajka ułożone na sicie. Sok z ananasów wlewam do woreczków na lód i zamrażam. Jest świetnym dodatkiem do różnych napojów oraz wody mineralnej. Polecam
In my kitchenPrzepis prosty jak konstrukcja młotka, a orzeźwia i gasi pragnienie błyskawicznie Składniki (na jeden duży kubek) sok z dwóch - trzech limonek (można zastąpić cytrynami) pół szklanki wody lód w kostkach (według uznania) 3 łyżeczki brązowego cukru pół pęczka świeżej mięty Wszystko umieścić w blenderze i zmiksować :) Żródło
Kulinaria - potrawy z różnych stron światagotującej się wodzie z dodatkiem szczypty soli i łyżeczki cukru (porwane liście bez grubych nerwów włożyć do gotującej się wody, po 2 minutach przełożyć łyżką cedzakową do wody z lodem, wystudzić, odsączyć na sicie). Maliny zalać winem, dodać zioła prowansalskie, gotować 10 minut na wolnym ogniu, w między czasie doprawić do smaku octem balsamicznym, solą i pieprzem. Ugotowane przetrzeć przez
SzczyptaSmaQprzygotujmy sobie coś zdrowego i delikatnego. Niech nasze żołądki odrobinę odpoczną. Składniki: (na 1 porcję) 200 ml jogurtu naturalnego 1 banan szczypta kardamonu opcjonalnie szczypta brązowego cukru opcjonalnie, kostki lodu Przygotowanie: 1. Obrać banan ze skórki i zmiksować za pomocą blendera. 2. Dodać jogurt naturalny, kardamon i składniki opcjonalne i zmieszać dokładnie blenderem Podawać od razu po przyrządzeniu Smacznego
KreatywnePiny