lody - 12901 przepisów (strona:694/861)

Chia Cotta z Malinami, czyli Niskokaloryczny Deser Blondynki 186

metalowej miski, dodałam nasiona Chia razem z mlekiem, w którym się moczyły, wymieszałam rózgą, na końcu wlałam żelatynę i ponownie rozmieszałam. Miskę wstawiłam do zimnej wody z kostkami lodu i ostudziłam, często mieszając. Na końcu wlałam tą moją mieszankę do silikonowych foremek na muffinki i wstawiłam do lodówki na noc do stężenia. Następnego dnia wystarczyło wyłożyć Chia Cottę na talerzyk

Blondynka Gotuje
Smoothie ananas, gruszka, banan 135

tego smaku koniecznie!  Składniki : * pół ananasa świeżego bądź kilka plasterków tego z puszki * banan  * gruszka * sok z połowy cytryny * szklanka lekko gazowanej wody mineralnej  * opcjonalnie kostki lodu Przygotowanie : Wszystkie składniki przekładamy do blendera, mieszamy. Podajemy od razu

Magiczne Życie Marty
Koktajl gruszkowy bez cukru 225

kroimy na mniejsze kawałki. Gruszki i daktyle miksujemy w blenderze z mlekiem, sokiem z cytryny i odrobiną cynamonu. Koktajl najsmaczniejszy jest dobrze schłodzony, można do niego wrzucić kilka kostek lodu. Rozlewamy koktajl gruszkowy do szklanek, podajemy z listkami mięty. The post Koktajl gruszkowy bez cukru appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Barszcz czerwony inaczej 182

ostateczności) – dokładnie wyszorowane zawijamy w folię aluminiową (wszystkie razem lub osobno – do wyboru) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 60 minut. Upieczone, hartujemy w wodzie z lodem, następnie je wyciągamy i zdejmujemy łupinki. Z b ulionu wyjmujemy warzywa, doprowadzamy go do wrzenia (jeżeli mamy gotowy, ale możemy też ugotować na wędzonych żeberkach). Ogórki kroimy na cienkie plasterki

mojewypiekiinietylko
Zupa porowo-jabłkowa z sezamowymi lizakami tofu 265

bulionie warzywnym. Poniżej podaję przepis na aromatyczny i mocny wywar, który przyda się jako baza do wielu dań. Warto przygotować go więcej i zamrozić np. w formie do kostek lodu. Nie stresuj się - jeżeli jesteś w posiadaniu dobrego, ekologicznego bulionu warzywnego, spokojnie możesz go użyć. Gęsta i sycąca, idealna na pusty żołądek po ciężkim i długim dniu w pracy. Składniki

Roślinna - blog wegański
koktajl z kiwi i banana 168

składniki: 2 kiwi 1 banan 125 ml mleka opcjonalnie: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny kostki lodu wykonanie: Owoce obieramy, kroimy na większe kawałki, rozdrabniamy blenderem, dodajemy mleko, miód, sok z cytryny i miksujemy na gładki napój

Domowy Smak Jedzenia
Szparagi, feta i suszone pomidory 241

orzechy włoskie sos ze zredukowany octem balsamicznym   Zagotować wodę w dużym garnku. od szparag odłamać końcówki. Wrzucić je do wrzątku. W naczyniu obok przygotować wodę z dużą ilością lodu. Kiedy

Polska Zupa
Kompot z jabłek 142

Dobry kompot, bo z jabłek, z dodatkiem cytrusów i kilka lisków melisy oraz mięty. Ochładzam dodatkowo lodem i słońce może grzać ile chce :) Składniki 0,5 kg jabłek1,5 l wodywyciśnięty sok z cytryny1 limonkakilka listów melisy oraz mięty Sposób przygotowania Jabłka umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą i gotować pod przykrywką

Pink Envelope
Pierogi z jabłkami 254

nachalne) planuje luźny wpis związany bardziej z blogiem niż jedzeniem.  Chciałam też w następnym tygodniu dorzucić parę porad na temat pieczenia chleba,  recenzję książki kucharskiej  Uczta lodu i ognia  z okazji premiery nowego sezonu "Gry o tron" na który czekam z niecierpliwością i oczywiście przepisy :).  Ok dość trucia przechodzę do tematu: Składniki: ciasto na pierogi

Lubczyk i Wanilia
Ciasteczka cytrynowe Sansy Stark (Gra o tron) 201

mimo wszystko kiedy zaczęłam oglądać go, wciągnęło mnie bez reszty. Aby umilić nam wszystkim czas oczekiwania na odcinek, przygotowałam ciasteczka wg. przepisu z oficjalnej książki kucharskiej sagi - "Uczta Lodu i Ognia - książka kucharska - oficjalny poradnik dla miłośników sagi". Przepis pochodzi ze starej książki kulinarnej - The Lucayos Cookbook wydanej w 1690 roku. Oryginalnie był podawany w miarach angielskich czyli

Pora coś zjeść
Mango Lassi 190

tego koktajlu rodem z Indii to niech to koniecznie nadrabia. Napój jest przepyszny i bardzo pożywny, polecam gorąco. Mango Lassi w podstawowej wersji to mango, jogurt i woda, ewentualnie lód. Tutaj trochę inaczej ale równie pysznie. Mango Lassi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pianka 208

masy. Zanim wybijemy jaja do miski, koniecznie trzeba je sparzyć wrzątkiem. Zagotowuję wodę w czajniku i przelewam wrzątkiem jajka ułożone na sicie. Sok z ananasów wlewam do woreczków na lód i zamrażam. Jest świetnym dodatkiem do różnych napojów oraz wody mineralnej. Polecam

In my kitchen
Na upalne dni - napój cytrynowo - miętowy / lemon mint juice 184

Przepis prosty jak konstrukcja młotka, a orzeźwia i gasi pragnienie błyskawicznie Składniki  (na jeden duży kubek) sok z dwóch - trzech limonek (można zastąpić cytrynami) pół szklanki wody lód w kostkach (według uznania) 3 łyżeczki brązowego cukru pół pęczka świeżej mięty Wszystko umieścić w blenderze i zmiksować :) Żródło

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wątróbka drobiowa z jarmużem w sosie malinowym 222

gotującej się wodzie z dodatkiem szczypty soli i łyżeczki cukru (porwane liście bez grubych nerwów włożyć do gotującej się wody, po 2 minutach przełożyć łyżką cedzakową do wody z lodem, wystudzić, odsączyć na sicie). Maliny zalać winem, dodać zioła prowansalskie, gotować 10 minut na wolnym ogniu, w między czasie doprawić do smaku octem balsamicznym, solą i pieprzem. Ugotowane przetrzeć przez

SzczyptaSmaQ
Banana lassi 170

przygotujmy sobie coś zdrowego i delikatnego. Niech nasze żołądki odrobinę odpoczną. Składniki: (na 1 porcję) 200 ml jogurtu naturalnego 1 banan szczypta kardamonu opcjonalnie szczypta brązowego cukru opcjonalnie, kostki lodu Przygotowanie: 1. Obrać banan ze skórki i zmiksować za pomocą blendera. 2. Dodać jogurt naturalny, kardamon i składniki opcjonalne i zmieszać dokładnie blenderem Podawać od razu po przyrządzeniu Smacznego

KreatywnePiny