lody - 12901 przepisów (strona:700/861)

Zielone smoothie w kolejnej odsłonie - specjalnie dla znajomych z porannej kawy:) 164

banana kroje w spora kostkę. Przekładam do blendera i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodaje mocno schłodzoną wodę mineralną, Dosmaczam sokiem z limonki i podaję z kostkami lodu

Magiczna kuchnia Darii
Chleb pszenny codziennny 183

godziny do garownia. Następnie piekarnik rozgrzać do 220 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C  następnie piekarnik zaparować (spryskać ścinki piekarnika wodą lub na dno piekarnika wrzucić 1/2 szklankę kostek lodu) i natychmiast włożyć wyrośnięty chleb. Wierzch można delikatnie ponacinać. Piec 40-45 minut. Po tym czasie studzić na kratce. Uwaga : Czas wyrastania tego chleba możecie skrócić, wystarczy położyć miskę

Delicious Titbits
Kiwi w roli głównej, czyli KOKTAJL 167

Bomba witaminowa w szklance ;)A składniki i wykonanie bardzo proste:3 kiwi1 brzoskwinia1 banan3/4 szklanki zaparzonej i schłodzonej zielonej herbaty1 płaska łyżka trzcinowego cukrulód w kostkachPo

bistro mama
Życzenia, plany, ciasteczka serowe i cydrowy drink 226

wody Sposób przygotowania Imbir obrać i pokroić w plasterki. Zagotować go 10 minut w 0,5l wody. Wywar przecedzić i ostudzić. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Podawać z lodem. Proporcje dowolne, wg uznania. Można dodać pomarańcze, jabłka, sok jabłkowy, malinowy, mięte. Co kto lubi :) Zamiast cydru można użyć też soku jabłkowego (najlepiej takiego świeżo wyciskanego z owoców, mętnego) i dodać 100ml

W kuchni wieczorem
Koktajl wspomagający oczyszczanie organizmu 1665

Kolejny zdrowotny napój na liście moich przepisów :) Był już oczyszczający napój ze świeżych ogórków oraz napój najlepszy przy problemach żołądkowych. Tym razem przedstawiam przepis na koktajl

My Culinary Art
Ciasto "Królewiec" 442

"Królewiec" to niezwykły wypiek składający się z dwóch warstw ciasta kruchego o miodowej nucie, delikatnego, rozpływającego się w ustach biszkoptu, aksamitnej masy oraz idealnie komponujących się

Słodka Strona
Szybki alkoholowy deser 214

mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier połączony z kakao i mieszamy szybko trzepaczką. Zawartość garnuszka przelewamy do miseczki włożonej do drugiej, wypełnioną wodą z kostkami lodu. Co jakiś czas mieszamy, aby na powierzchni nie powstał kożuch.Masło miksujemy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem dodając partiami całkowicie ostudzoną masę czekoladową, aż do wyczerpania zapasów :)Każdą babeczkę wykładamy

Słodkie Przyjemności
Wytrawny chlebek ze szparagami 176

papryczki pepperoni czereśniowejSposób przygotowania:Szparagi myjemy, obieramy i wrzucamy do wrzątku -  gotujemy około 3-4 minut, po tym czasie odcedzamy, wrzucając je do miski z wodą z lodem. Kroimy na mniejsze kawałki.Suszone pomidorki odcedzamy z zalewy, krojąc w paski, a następnie  na drobne kwadraciki. To samo robimy z papryczkami. Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy drobno.Do wysokiej miski

Słodkie Przyjemności
Sok Bananowy 207

czerpać nie tylko przyjemność ale również korzyści, polecam część porcji wody zastępować owocowymi sokami. Dziś bardzo egzotyczny, mocno bananowy sok z kiwi i ananasem. Zamiast wody możecie użyć kostek lodu, choć wtedy sok będzie gęsty i strukturą bardziej będzie przypominał mus. Do Was należy decyzja. Wiem jedno. Smak jest obłędny!Składniki na porcję:woda 3 duże banany½ dojrzałego kiwiplasterek

Słodkie Przyjemności
Poncz herbaciany, korzenny 194

Poncz to napój alkoholowy pochodzący z Indii, który możemy podawać zarówno na zimno, nawet lekko mrożony, jak i na gorąco. Jego skład może się bardzo różnić

Smaczna Pyza
Chleb z orzechami i marchewką Jeffreya Hamelmana 175

temp. 220 C*, następnie około 15 min. w temp. 200 C*. Ogólny czas pieczenia wyniósł 50 min.Przed włożeniem ciasta chlebowego do piekarnika można wrzucić 2 kostki lodu na spód piekarnika, a chleb z wierzchu naciąć.Chleb piekłam z połowy wszystkich podanych składników, tylko jeden bochenek :)Chlebek był bardzo wilgotny. Najlepszy był na drugi i trzeci dzień.Przepis z bloga Danusi

Proste Potrawy
Margarita 222

miarka cukru 1 miarka wody 1 miarka soku z cytryny 1 miarka soku z limonki Mieszamy składniki mixu i najlepiej odstawiamy do lodówki  Do shakera wsypujemy kostki lodu, dodajemy wszystkie składniki i energicznie potrząsamy kilka razy. Przelewamy do schłodzonego kieliszka obsypanego solą. Na brzegu możemy umieścić kawałek limonki. Mam nadzieje, że Wam będzie smakować

Kulinarna rozmowa
DRINK NA SYLWESTRA! GIN Z CYDREM I ...!!!! 273

Alkohol szkodzi zdrowiu! Wiecie? ;-) Pyszne drineczki na noc sylwestrową! SKŁADNIKI: - 100 ml schłodzonego cydru - 100ml Schweppesa Ginger Ale - 50 ml ginu - kostka lodu - plastry cytryny

SMYKWKUCHNI
Pappardelle z brokułami 241

olej kokosowy   Brokuły podzieliłam na różyczki i opłukałam. Ugotowałam we wrzącej wodzie, z dodatkiem soli, łyżeczki cukru i soku cytrynowego, przez 3 minuty. Przełożyłam do wody z dodatkiem lodu, a następnie wyjęłam, odsączyłam z wody i pokroiłam je na cząstki (kilka zostawiłam w całości). Na rozgrzanym oleju kokosowym zeszkliłam pokrojone szalotki z czosnkiem, dodałam pokrojone brokuły. Obie śmietany wymieszałam

mojewypiekiinietylko
Zupa z pieczonej botwinki 194

ugotowanego bulionu wyjmujemy warzywa (i mięso), wrzucamy pokrojone liście botwinki, dodajemy sok wyciśnięty z całej cytryny. Wyjmujemy z piekarnika upieczone buraczki oraz łodygi botwinki. Buraczki hartujemy w wodzie z lodem. Upieczone łodygi dodajemy do garnka z gotującą się botwinką. Z buraczków zdejmujemy skórkę (bardzo łatwo odchodzi), część kroimy w kostkę, a część trzemy na tarce - dodajemy do garnka. Czosnek przeciskamy

mojewypiekiinietylko