banana kroje w spora kostkę. Przekładam do blendera i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodaje mocno schłodzoną wodę mineralną, Dosmaczam sokiem z limonki i podaję z kostkami lodu
Magiczna kuchnia Dariigodziny do garownia. Następnie piekarnik rozgrzać do 220 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C następnie piekarnik zaparować (spryskać ścinki piekarnika wodą lub na dno piekarnika wrzucić 1/2 szklankę kostek lodu) i natychmiast włożyć wyrośnięty chleb. Wierzch można delikatnie ponacinać. Piec 40-45 minut. Po tym czasie studzić na kratce. Uwaga : Czas wyrastania tego chleba możecie skrócić, wystarczy położyć miskę
Delicious TitbitsBomba witaminowa w szklance ;)A składniki i wykonanie bardzo proste:3 kiwi1 brzoskwinia1 banan3/4 szklanki zaparzonej i schłodzonej zielonej herbaty1 płaska łyżka trzcinowego cukrulód w kostkachPo
bistro mamawody Sposób przygotowania Imbir obrać i pokroić w plasterki. Zagotować go 10 minut w 0,5l wody. Wywar przecedzić i ostudzić. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Podawać z lodem. Proporcje dowolne, wg uznania. Można dodać pomarańcze, jabłka, sok jabłkowy, malinowy, mięte. Co kto lubi :) Zamiast cydru można użyć też soku jabłkowego (najlepiej takiego świeżo wyciskanego z owoców, mętnego) i dodać 100ml
W kuchni wieczoremKolejny zdrowotny napój na liście moich przepisów :) Był już oczyszczający napój ze świeżych ogórków oraz napój najlepszy przy problemach żołądkowych. Tym razem przedstawiam przepis na koktajl
My Culinary Art"Królewiec" to niezwykły wypiek składający się z dwóch warstw ciasta kruchego o miodowej nucie, delikatnego, rozpływającego się w ustach biszkoptu, aksamitnej masy oraz idealnie komponujących się
Słodka Stronamieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier połączony z kakao i mieszamy szybko trzepaczką. Zawartość garnuszka przelewamy do miseczki włożonej do drugiej, wypełnioną wodą z kostkami lodu. Co jakiś czas mieszamy, aby na powierzchni nie powstał kożuch.Masło miksujemy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem dodając partiami całkowicie ostudzoną masę czekoladową, aż do wyczerpania zapasów :)Każdą babeczkę wykładamy
Słodkie Przyjemnościpapryczki pepperoni czereśniowejSposób przygotowania:Szparagi myjemy, obieramy i wrzucamy do wrzątku - gotujemy około 3-4 minut, po tym czasie odcedzamy, wrzucając je do miski z wodą z lodem. Kroimy na mniejsze kawałki.Suszone pomidorki odcedzamy z zalewy, krojąc w paski, a następnie na drobne kwadraciki. To samo robimy z papryczkami. Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy drobno.Do wysokiej miski
Słodkie Przyjemnościczerpać nie tylko przyjemność ale również korzyści, polecam część porcji wody zastępować owocowymi sokami. Dziś bardzo egzotyczny, mocno bananowy sok z kiwi i ananasem. Zamiast wody możecie użyć kostek lodu, choć wtedy sok będzie gęsty i strukturą bardziej będzie przypominał mus. Do Was należy decyzja. Wiem jedno. Smak jest obłędny!Składniki na porcję:woda 3 duże banany½ dojrzałego kiwiplasterek
Słodkie PrzyjemnościPoncz to napój alkoholowy pochodzący z Indii, który możemy podawać zarówno na zimno, nawet lekko mrożony, jak i na gorąco. Jego skład może się bardzo różnić
Smaczna Pyzatemp. 220 C*, następnie około 15 min. w temp. 200 C*. Ogólny czas pieczenia wyniósł 50 min.Przed włożeniem ciasta chlebowego do piekarnika można wrzucić 2 kostki lodu na spód piekarnika, a chleb z wierzchu naciąć.Chleb piekłam z połowy wszystkich podanych składników, tylko jeden bochenek :)Chlebek był bardzo wilgotny. Najlepszy był na drugi i trzeci dzień.Przepis z bloga Danusi
Proste Potrawymiarka cukru 1 miarka wody 1 miarka soku z cytryny 1 miarka soku z limonki Mieszamy składniki mixu i najlepiej odstawiamy do lodówki Do shakera wsypujemy kostki lodu, dodajemy wszystkie składniki i energicznie potrząsamy kilka razy. Przelewamy do schłodzonego kieliszka obsypanego solą. Na brzegu możemy umieścić kawałek limonki. Mam nadzieje, że Wam będzie smakować
Kulinarna rozmowaAlkohol szkodzi zdrowiu! Wiecie? ;-) Pyszne drineczki na noc sylwestrową! SKŁADNIKI: - 100 ml schłodzonego cydru - 100ml Schweppesa Ginger Ale - 50 ml ginu - kostka lodu - plastry cytryny
SMYKWKUCHNIolej kokosowy Brokuły podzieliłam na różyczki i opłukałam. Ugotowałam we wrzącej wodzie, z dodatkiem soli, łyżeczki cukru i soku cytrynowego, przez 3 minuty. Przełożyłam do wody z dodatkiem lodu, a następnie wyjęłam, odsączyłam z wody i pokroiłam je na cząstki (kilka zostawiłam w całości). Na rozgrzanym oleju kokosowym zeszkliłam pokrojone szalotki z czosnkiem, dodałam pokrojone brokuły. Obie śmietany wymieszałam
mojewypiekiinietylkougotowanego bulionu wyjmujemy warzywa (i mięso), wrzucamy pokrojone liście botwinki, dodajemy sok wyciśnięty z całej cytryny. Wyjmujemy z piekarnika upieczone buraczki oraz łodygi botwinki. Buraczki hartujemy w wodzie z lodem. Upieczone łodygi dodajemy do garnka z gotującą się botwinką. Z buraczków zdejmujemy skórkę (bardzo łatwo odchodzi), część kroimy w kostkę, a część trzemy na tarce - dodajemy do garnka. Czosnek przeciskamy
mojewypiekiinietylko