sałatką grecką (przepis w następnym poście). A jako dodatek do powyższego proponuje "Greckie Wakacje" czyli OUZO ze sprite lub woda mineralną i kostkami lodu. Smacznego
Zainspiruj się kuchniąTeraz musimy rozrobić nasz panierkę. Woda musi być bardzo zmrożona ! Ustawiamy małą miskę na panierkę w misce wyłożonej lodem (tak aby cały czas nam się chłodziła panierka). Krewetki maczamy w panierce i odsączamy z nadmiaru. Następnie wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Usmażone krewetki wykładamy na ręcznik papierowy i odsączamy
Zainspiruj się kuchniąupały z soczystego arbuza i soku z limonki. Składniki: 3 szkl. pokrojonego arbuza bez pestek 1 szkl. zimnej wody 2 łyżki cukru lub więcej do smaku sok z limonki lód Wszystkie składniki wrzucić do blendera. Zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozlać do szklanek i udekorować plastrami limonki
wyzwania kuchennealkoholu..Wystarczy odrobina syropu aby poczuć jego smak..Idealnie pasuje jako dodatek do herbaty..do różnego rodzaju deserów i napojów.. W upalne dni wystarczy woda, kilka kostek lodu, kilka kropel syropu i napój chłodzący gotowy.... Syrop z pigwy jako zamiennik cukru w owsiance..pycha.. Pigwa jest rośliną pochodzącą z dalekiego wchodu i dotarła aż do Europy południowej
Moje domowe kucharzeniepiekarnik do 250 stC Można piec na blasze lub na kamieniu. W obu wypadkach należy naparować piekarnik (można umieścić na dnie pieca naczynie z wodą lub wrzucić garść kostek lodu). Wsunąć chlebki do upieczenia na 20-25 minut. Chlebek dodaję do Akcji "Na zakwasie i na drożdżach", tym razem prowadzi Łucja
Moje domowe kucharzenieDuszno... Najlepsza na ochłodę jest kawka mrożona na szybko :) Potrzebujemy: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (u mnie nescafe sensazione creme) 1 łyżeczkę stewii waniliowej 100ml mleka 150ml wody 5 kostek lodu Wszystko wrzucamy do shaker'a i mocno potrząsamy ok. 1-2 minuty do wytworzenia pianki ;) Możemy wierzch posypać mieszanką przypraw do kawy i gotowe! Cudownie chłodzi i daje lekkiego
Emcia Pichciwolno dopuścić do wrzenia wody! Następnie odcedzamy nasz miętowy wywar, dodajemy miód, kwasek i goździki, dobrze wszystko mieszamy i następnie ostudzamy. Podawać najlepiej z plastrem cytrynki i kostkami lodu
Emcia Pichcidnie wysokiej szklanki. Limonkę kroimy w ćwiartki i układamy na listkach mięty. Całość przygniatamy łyżką i zalewamy spritem. Następnie dolewamy piwa i gotowe! Możemy dla ochłody dodać kilka kostek lodu :) insertCookd("33a91acb6f844cc3f875fcb62d41d27c
Emcia Pichcicukrem, ustawiamy na ogniu i gotujemy do wrzenia, ciągle mieszając. Po zagotowaniu, kompot ściągamy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia. Nadaje się idealnie na upały, zwłaszcza schłodzony z dodatkiem lodu
Emcia Pichcikroimy na mniejsze części i zalewamy jogurtem. Blenderem miksujemy całość na zupełnie gładką masę, następnie dodajemy kawę i ponownie miksujemy. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony lub z dodatkiem kilku kostek lodu
Emcia Pichcizupa będzie miała gładką konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce przez minimum 1 godzinę, aby skrócić czas chłodzenia do gazpacho możemy wrzucić kilka kostek lodu. Andaluzyjski chłodnik podajemy posypany pokrojonym w kostkę pomidorem, ogórkiem, bazylią i kilkoma grzankami. The post Gazpacho andaluzyjski chłodnik appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętylko trzeba o tym, że: nie miksujemy gorących płynów powyżej 40 stopni Celsjusza ponieważ gwałtownie wytworzona para wodna może wyrzucić butelkę "w powietrze", nie wkładamy więcej niż 6 kostek lodu. Pozostałe środki ostrożności tak jak w każdym urządzeniu na prąd. Co wchodzi w skład zestawu Mix&Go Kitchen : podstawę z silnikiem (która rewelacyjnie przykleja się do blatu), 2 butelki
Blondynka GotujeKiełbaska wiejska, łosoś i sola oraz piersi z kurczaka które przyprawiłam tak jak w przepisie który znajdziecie tu —>KLIK W torbach termicznych z wkładami chłodzącymi zabrałam kostki lodu ponieważ nie wyobrażam sobie ciepłych napojów w upalny dzień ;) Z butelek z wodą zdjęłam oryginalne etykiety natomiast nakleiłam te które sama zaprojektowałam. Natomiast na drugim zdjęciu to najzwyklejsze buteleczki
Mienta blogzrobić dzieciom mrożonego kakao? Przez to kakao nie nadążam kupować mleka :) Składniki na 2 duże szklanki: ok. 400 ml mleka 4 łyżeczki kakao rozpuszczalnego dla dzieci 3 kostki lodu przyprawa do kawy i deserów Kamis Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy wszystko razem. Przelewamy do szklanek. Kakao wypijamy, a powstałą piankę wyjadamy łyżeczką. Mój Alex tak robi
Blondynka Gotujeborówkami, bananem, arbuzem i sokiem pomarańczowym. Duża dawka pozytywnej energii z rana. składniki: borówki arbuz szklanka soku pomarańczowego (mocno schłodzona) banan Wszystko miksujemy w blenderze, można dodać kilka kostek lodu, dekorujemy listkami mięty. Smacznego!!! Na zdrowie
SMYKWKUCHNI