lody - 12901 przepisów (strona:715/861)

Awokado – właściwości, przepisy 234

zielonych drzew z rodziny wawrzynowatych (Lauraceae). Występuje w klimacie tropikalnym i subtropikalnym Ameryki.   Awokado znajduje zastosowanie w różnych kuchniach świata: wegetariańskie sushi (Japonia/Kalifornia), napoje mleczne z awokado i lodem (vitamina de abacate, Brazylia), pasta z awokado (guacamole, Meksyk) Post Awokado – właściwości, przepisy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem 236

cukinia była giętka i jędrna – po pokrojeniu wystarczy sparzyć ją wrzątkiem, a następnie wrzucić do wody z lodem, a na koniec dokładnie odsączyć z wody. Składniki Cukinia 1 średniej wielkości Mix sałat Liście botwinki kilka liści Ser camembert 2 krążki (używałam tych 75g) Oliwa z oliwek Sól do smaku Pieprz do smaku Tymianek […] The post Sałatka z cukinią

Kulinarne Przeboje
Smoothie kietniowe wyzwanie blogerek i blogerów 189

upodobania.  My przygotowaliśmy nasz napój z owoców mango i papai. Oba owoce były bardzo dojrzałe i słodkie, dlatego nie dodawaliśmy żadnego cukru, dodaliśmy tylko do blendera parę kostek lodu i pół szklanki soku pomarańczowego. Całość zblendowaliśmy. ORGANIZATORKI : PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspo t.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl ZAPROSZONE BLOGERKI I BLOGERZY : KASIA www.bakeandtaste.blogspot. com MONIKA www.papryczkaa.blogspot.co m MAGDA www.only-my-simple-kitchen .blogspot.com GOSIA

cookpl
Creme brulee 167

spalić). Podawać natychmiast. Crème brûlée najlepiej smakuje, gdy jest bardzo zimny, a skarmelizowany cukier ciepły. Aby to osiągnąć, foremki z kremem można ustawić w żaroodpornym naczyniu, obłożyć kostkami lodu i wtedy zapiekać. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Mrożona kawa Mojito – Mojito Coffee 133

Idealna na upały mrożona kawa mojito, prawdziwa gratka dla smakoszy czarnego napoju. Cudownie orzeźwia i dodaje energii. Artykuł Mrożona kawa Mojito – Mojito Coffee pochodzi z

Pieprzyć z Fantazją
Lemoniada pomarańczowa 105

Pyszna, niedroga w przygotowaniu i cudownie gasi pragnienie podczas upałów, taka jest właśnie lemoniada pomarańczowa. Artykuł Lemoniada pomarańczowa pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją .

Pieprzyć z Fantazją
Koktajl z borówek i malin 130

Wykonanie koktajlu z owoców to nie filozofia i żadne przepisy nie są potrzebne. Jednak warto podzielić się informacjami, jakie cenne elementy ma taki napój :) Składniki Borówki

Kulinarne Przeboje
Drink Mohito (Mojito) 280

Drink Mohito (Mojito) – jest to jeden z najpopularniejszych barowych i klubowych drinków, ale można go też łatwo zrobić w domu. Jego wymowa ostatnio narobiła szumu

Kulinarne Przeboje
Drink Caribbean Night (Karaibska Noc) 124

Drink Caribbean Night (Karaibska Noc) – to drink, do którego wykonania niestety potrzeba aż 3 soków (cytrynowy, pomarańczowy i ananasowy), ale jego słodko-kwaśny smak jest

Kulinarne Przeboje
3 popularne sosy sałatkowe 205

Choć powstają z różnych składników, łączy je wiele. To dzięki nim tradycyjne sałatki nabierają wyjątkowego charakteru, a nasze menu staje się bardziej różnorodne. To one sprawiają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ogórkowo- bazyliowe orzeźwienie 231

Nareszcie doczekaliśmy się letnich upałów. Trzeba je dnak pamiętać, aby w takie dni jak ten dzisiejszy się nie o dwo dnić.   Pijmy więc dużo i

ChilliJemy
Drink z sosem rybnym 219

Brzmi niedorzecznie? No cóż, przyznajemy rację. Ale tylko brzmi, bo smakuje zdecydowanie lepiej. A jak się poeksperymentuje, to będzie jeszcze lepiej. Sam pomysł chodził nam po

slodkokwasnapl
sok z grapefruita słodzony syropem klonowym 208

zaczyna się "Rozmowa przez ocean" i tak przed śniadaniem naszła mnie chęć na coś zza wielkiej wody. Składniki: 2 grapefruity 3 łyżki syropu klonowego szklanka wody ewentualnie 2 kostki lodu Grapefruity przekroić na połówki i wycisnąć sok, dolać syrop klonowy i wodę i porządnie wymieszać.  Jeśli nadal sok jest zbyt kwaśny dolewamy kolejną łyżkę syropu. Smacznego

prawdziwe jedzenie
Masło 160

zostanie niewiele płynu (maślanki). Na koniec jeszcze przelewam masło chłodną osoloną wodą i wstawiam do lod

prawdziwe jedzenie
Na gorące dni owocowe kostki lodu 205

upały zróbmy sobie owocowe kostki lodu, lato to sezon na owoce i naprawdę można je dostać wszędzie i w dobrej cenie. Polecam zrobienie właśnie takich kostek. Ja akurat użyłam truskawek, limonki i borówki. Pokroiłam na mniejsze części i zalałam wodą aby dobrze się zamroziły wystarczy 5h.  Do wody jest rewelacyjne chłodzące i orzeźwiające:) Jak nie chcesz zalewać ich wodą

Niezły Młynek