lody - 12901 przepisów (strona:712/861)

Miętowy sernik z czekoladą 215

towego 50 g groszku czekoladowego Pokruszyć ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i wymieszać z masłem. Wyłożyć na spód tortownicy(22cm)  i dobrze ugnieść. Całość schłodzić w lod ó wce przez około 60 minut. masa serowa: ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na krem, po trochu dodać oba serki,  proszek budyniowy i syrop mi ę towy

Mia Cucina Sofieta
Nad morzem 204

polent ą , a mama spaghetti allo scoglio( “na skale”). Dzieci “pogardziły” tymi pysznościami i wybrały frytki oraz grillowane parówki((( Po południu dla ochłody orzeźwiająca granita, z dużą ilością kruszonego lodu i kolorowego soku

Mia Cucina Sofieta
Migdałowo-kawowe brownies 185

Dostojne brownies, wprost rozpływające się w ustach. Szybkie i odpowiednio zakalcowate, użyta kawa dodaje elegancji, a mielone migdały dodają truflowy posmak. Najlepsze jeszcze na ciepło,  z dodatkiem lod ó w waniliowych…? Przepis od Dorotki ( MW ), lekko zmodyfikowany( zastąpiłam część mąki migdałami) Migdałowo-kawowe brownies Składniki: • 160 g masła/margaryny Kasia • 4 jajka • 200 g gorzkiej czekolady( u mnie

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowa pianka ze Smerfami 275

Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z rozpuszczon ą Kasi ą/mas ł em . Wykładamy nimi spód tortownicy(18/20cm) i dobrze ugniatamy. Całość schłodzamy w lod ó wce przez około 15 minut. Rozpuszczamy czekoladę w k ą pieli wodnej, dodajemy wodę i rum, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia( nie możne stężeć). Ubijamy śmietanę i wstawiamy do lodówki

Mia Cucina Sofieta
Owocowe Smoothie - Kwietniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 175

pestkę, pokroić na cząstki. Dodać lekko rozmrożone owoce, przełożyć do blendera.  Dodać cukier puder. Zmiksować. Dodać sok, wymieszać.  Od razu podawać.  Można też dodać po kostce lodu na szklankę. Razem ze mną w akcji brali udział: ORGANIZATORKI : PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspot.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl ZAPROSZONE BLOGERKI I BLOGERZY : KASIA www.bakeandtaste.blogspot.com MONIKA www.papryczkaa.blogspot.com MAGDA www.only-my-simple-kitchen.blogspot.com IWONA www.izioni-smaki.blogspot.com EWA www.ewakuchennie.blogspot.com JUSTYNA www.tysiagotuje.pl

Z miłości do słodkości
Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika 199

czasie ostatniego wypadu do Brugge ? O tak, to wspanialy pomysl. A na obiad bedzie danie z piekarnika by dogrzac mieszkanie. Choc tej zimy moje kaloryfery sa zimne jak lod w domu jest dosc cieplo. To chyba dzieki sasiadom, ktorzy mocno dogrzewaja swoje mieszkania. Jednak slonce sprawilo, ze dzis grzeja nieco mniej i u mnie zrobilo se chlodniej. Ale cieplo wydobywajace

Przysmaki Karolki
Na upalne dni 184

niej pesteczki i dokladamy do garnka, wrzucamy tez przecieta leske wanilii. Wszystko gotujemy okolo 10 minut. Potem kompot schladzamy i przecedzamy by uzyskac czysty napoj. Mozna podawac z kostakami lodu. Smacznego

Przysmaki Karolki
Kotlety z ryżu 450

jedno z popisowych dan mojego męża. Robi je zawsze, kiedy ja nie mam czasu na przygotowanie obiadu albo kiedy w lod ó wce hula tylko wiatr. Jest tanie, sycące, proste i idealne dla wegetarian i na piątkowy obiad. Polecam te alternatywę domowych kotletów, szczególnie z sosem pomidorowym. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Lemoniada rabarbarowo-truskawkowa 218

Lemoniada najczęściej kojarzy nam się z wodą, cytryną i kostkami lodu. Tymczasem do przygotowania jej możemy użyć każdych owoców. Obecnie trwa sezon na rabarbar, truskawki i zamiast gotować tradycyjny z nich kompot możemy wyczarować pyszną lemoniadę, którą nie pogardzą ani dorośli ani dzieci. Dla dorosłych można ją wzmocnić czymś wyskokowym, a dzieciom dodać kawałki galaretek. Otrzymamy bardzo orzeźwiający, letni, niebanalny

Bernika - moj kulinarny pamietnik
BLUE MARGARITA 205

niebieskiego Curacao 1 lyzka triple sec( nie mialam likieru miodowego- uzylam miod) 45 ml soku z limetek- zamiennie uzylam cytrynowego Wykonanie: wszystko laczymy w shakerze z potluczonym lodem. Podajemy w kieliszku koktailowym . Poniewaz moje koktajlowki "wsiakly" podalam w drinkowce Na zdrowie

Smaki Edyty
Tymiankowa brzoskwinia do mięs 211

herbaty w saszetkach ( czarne lub brzoskwiniowe ) i zagotowuję. Ilość wody zależy od tego jak mocny i słodki napar chcemy uzyskać. Przecedzić. Można podawać gorącą lub zimna z kostkami lodu

Buniabaje w kuchni
Deser z borówką amerykańską 166

borówek. Nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki by się schłodził . Jeśli chcemy mieć koktajl zamiast deseru proponuję dodać jeszcze szklankę zimnej wody mineralnej gazowanej i wrzucić kilka kostek lodu do każdej porcji

Buniabaje w kuchni
Orzeźwiający koktajl z ogórkiem 169

Ogórki ścieram na tarce o grubych oczkach , czosnek przeciskam przez praskę. Przyprawiam by ogórki trochę puściły sok. Dodaję zimny kefir i wszystko razem łączę. Opcjonalnie można dodać dwie kostki lodu. Idealny na diecie. I jeszcze chciałam złożyć wszystkim moim imienniczkom życzenia ! Ja świętuję z kieliszkiem zimnego szampana ! Wszystkiego dobrego dziewczynki

Magiczne Życie Marty