lody - 12901 przepisów (strona:713/861)

Domowe hamburgery 162

hamburgery z mielonego mięsa - u mnie drobiowo-wieprzowe  * bułka - u mnie grahamka z ziarnami  * kapusta biała * pomidor * ogórek kiszony * majonez * ketchup Do tego coca-cola z kostkami lodu. Bardzo kaloryczne danie więc wszystkim na diecie nie polecam ze względu na majonez,ale można zastąpić jogurtem naturalnym. A coca-colę wodą mineralną gazowaną z cytryną

Magiczne Życie Marty
Recenzja Dzbanek filtrujący DAFI OMEGA unimaxei z elektronicznym indykatorem 122

każdej kuchni, jest uniwersalny. Do czego można wykorzystać filtrowaną wodę ? * zup, makaronów i warzyw gotowanych np. na parze * herbaty i kawy * picia czystej i zdrowej wody * napojów z dodatkiem lodu * żelazek  * podlewania kwiatów, ziół Wkład filtrujący Dafi Unimax redukuje twardość wody oraz usuwa chlor, metale ciężkie, detergenty, herbicydy i pestycydy. Woda filtruje się bardzo szybko. Nadaje się od razu

Magiczne Życie Marty
Woda smakowa - cytrusowa z kiwi 233

kilka listków pietruszki Przygotowanie : Owoce pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do butelki bądź szklanki. Zalać wodą i odstawić na 20 minut, dodać listki natki pietruszki. Można dorzucić kilka kostek lodu

Magiczne Życie Marty
Domowa lemoniada 220

Domowa lemoniada jest najlepsza i nie muszę nikogo do tego przekonywać.  Składniki : * 6 cytryn * 2 szklanki cukru * 3 szklanki wody * woda mineralna lekko gazowana * plasterki cytryny  * kostki lodu Przygotowanie : Wyparzone cytryny pokroić w kostkę. Zagotować razem z cukrem i wodą. Przecedzić i wystudzić. Przelać do dzbanka. Uzupełnić wodą lekko gazowaną. Podawać z kostkami lodu i plasterkami cytryny

Magiczne Życie Marty
Truskawki z czarnym pieprzem 156

Ponownie truskawki na wytrawnie. Tym razem z dodatkiem czarnego pieprzu. Można tez zrobić je na ciepło. Ponieważ są upały ja podaję je jako dodatek do lodów. Ciekawi smaku? Spróbujcie! Składniki : * szklanka truskawek *pół łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu Prymat - można całe ziarenka rozgnieść w moździerzu * kilka lisków świeżej bazylii lub mięty * szczypta soli do smaku * łyżeczka cukru do smaku

Magiczne Życie Marty
Kompot z rabarbaru 183

rabarbarowego. Kompot z dodatkiem jabłek i truskawek oraz przypraw, które dadzą mu miły i ciekawy aromat. Polecam sączyć go przez słomkę w ciepły, letni dzień, nawet z dodatkiem kostek lodu. Doskonałe orzeźwienie. A jeśli ma być jeszcze większe, dodaj do niego nieco mięty. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Mus z białej czekolady i mięty z ciasteczkami dyniowymi i winogronami 256

ciasteczek dyniowych      Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem (miskę ze śmietanką możemy wstawić do większej miski wypełnionej lodem, wtedy krem łatwiej i szybciej zgęstnieje), na koniec dodając czekoladę. Miętę siekamy drobno i delikatnie mieszamy z masą.       W pucharkach układamy na dnie

sama złodycz
Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 257

blanszujemy w garnku z sitem przez bardzo krótki czas (ok.30sek). Aby szpinak zachował swój ładny, zielony kolor, należy od razu po wyciągnięciu z wrzątku, zanurzyć go w wodzie z lodem. Dzięki temu zabiegowi szpinak pozostanie jędrny, będzie miał nadal soczysty, zielony kolor i zachowa swoje właściwości odżywcze. Zajrzyjcie również na bloga, gdzie znajdziecie przepisy na dania ze szpinakiem (kliknij

Kulinarne Przeboje
Caffè Banana - napój kawowo-bananowy 265

Banany miksujemy z jogurtem, dodajemy kawę, mleko, ekstrakt z wanilii i wszytko dokłanie miksujemy. Następnie napój chłodzimy. Jeśli napój będzie zbyt gęsty można dodać więcej mleka :) Podajemy z kostkami lodu

Delicious Titbits
Gdzie maliny rządzą.. Domowy SOK MALINOWY. 201

wyparzonych butelek, zakręcam i odstawiam do góry dnem. Studzę, a zimne postawiam już w normalnej pozycji. Przechowuję w ciemnym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: baardzo szerokie! Idealny na upały, z lodem. Na chłody, z ciepłą lub gorącą wodą. Idealny do herbatki na przeziębienie, czy też jako sok do piwa. Smacznego! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Początek. EKSPRESOWE CZEKOLADKI Z MALINĄ. 238

metalowej miski. Miskę umieściłam na garnku z wrzącą, gotującą się wodą. Rozpuściłam więc czekoladę na parze. Wyłączyłam gaz. Foremki, ja miałam kupne, świetnie się sprawdzają silikonowe foremki do lodu. Na dnie umieściłam trochę czekolady, wcisnęłam na środku lekko malinę, po czym  całkowice zakryłam ją czekoladą, pilnując, aby czekolada znalazła się w każdym pustym miejscu foremki. I tak do wyczerpania

W kuchni Karmel-itki
KOMPOT RABARBAROWO-MIĘTOWY. Garść wspomnień. 247

obieram listki świeżej mięty i wrzucam do reszty  składników. Całość zagotowuję, po czym zmniejszam ogień. Duszę do miękkości rabarbaru. Studzę i podaję jako napój orzeźwiający. Można podawać z lodem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, zatapiając się we wspomnieniach, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
DUGH - NAPÓJ JOGURTOWY Z IRANU. 287

mineralnej 3 łyżki siekanej drobno mięty 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka soli Składniki dokładnie mieszam, w dużym dzbanku, zostawiam w lodówce, by się schłodziło. Przed podaniem wrzucam kostki lodu do dzbanka i serwuję zimny napój. Jeśli komuś przeszkadza siekana mięta, można napój przecedzić. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
KOTLETY MIELONE W WAFLU. 400

mokry. Przykleja się do czapki, kurtki, szalika. Malutkie płatki lądują na zaczerwienionej twarzy, a obłoki pary unoszą się nad przechodniami. Udeptana warstwa śniegu, pod którą kryje się nadal lód, to niezła przeszkoda i ani się obejrzysz, lądujesz na plecach. Chirurdzy i ortopedzi przeżywają oblężenie. Sine niebo i świadomość zimna nie zachęca do wyjścia z domu. Jednak siedzieć

W kuchni Karmel-itki
BLACKBERRY SOMERSBY. 206

gdzie zaledwie ok. 43 % zawartości to piwo,  ma dobrą moc. Już wiem, czym będę raczyć siebie i swoich znajomych na wspólnych spotkaniach. Najlepiej smakuje mocno schłodzony z kostkami lodu (niestety nie widać tego u mnie na zdjęciach,przyczyny techniczne), ale rzeczywiście, im chłodniejszy, tym bardziej mu to służy. Skład: woda, syrop cukrowy, cukier owocowy, aromat naturalny, sok jabłkowy, regulator

W kuchni Karmel-itki