gości. Kombinowałam, co zrobić jako jakąś zagryzkę....no nie dosłownie :D Bardziej chodziło mi o coś, co można skubnąć po obiedzie. Wymyśliłam, że zrobię sałatkę śledziową przekładaną. Do zrobienia sałatki potrzebowałam: * 3 płaty śledziowe * 2 buraki ćwikłowe dość spore * cebulę czerwoną * kilka ogórków kiszonych * jabłko * 2 jajka ugotowane na twardo * majonez * jogurt naturalny * szczypiorek * kwasek cytrynowy, sól, pieprz Matiasy przepłukałam(...)uprzednio lekko posoliłam i dodałam kwasku. Przykryłam to cienką warstwą majonezu. Na to wyłożyłam posiekane drobno jabłko, warstwę majonezu - tym razem posoliłam i popieprzyłam, następnie warstwę pokrojonych drobno ogórków i tak samo wyłożyłam majonez, posoliłam i popieprzyłam. Na wierzch starłam na tarce o grubych oczkach dwa jajka i posypałam pokrojonym szczypiorkiem. Zanim poda się tę sałatkę, powinna
Pieprzyć z Fantazjągości. Kombinowałam, co zrobić jako jakąś zagryzkę....no nie dosłownie :D Bardziej chodziło mi o coś, co można skubnąć po obiedzie. Wymyśliłam, że zrobię sałatkę śledziową przekładaną. Do zrobienia sałatki potrzebowałam: * 3 płaty śledziowe * 2 buraki ćwikłowe dość spore * cebulę czerwoną * kilka ogórków kiszonych * jabłko * 2 jajka ugotowane na twardo * majonez * jogurt naturalny * szczypiorek * kwasek cytrynowy, sól, pieprz Matiasy przepłukałam(...)uprzednio lekko posoliłam i dodałam kwasku. Przykryłam to cienką warstwą majonezu. Na to wyłożyłam posiekane drobno jabłko, warstwę majonezu - tym razem posoliłam i popieprzyłam, następnie warstwę pokrojonych drobno ogórków i tak samo wyłożyłam majonez, posoliłam i popieprzyłam. Na wierzch starłam na tarce o grubych oczkach dwa jajka i posypałam pokrojonym szczypiorkiem. Zanim poda się tę sałatkę, powinna
Pieprzyć z Fantazjąjedzeniu - sięgamy po smaczne i proste w przygotowaniu przepisy na lekkie dania. Powinny to być potrawy, które bez problemu zapakujemy do pudełka czy do plecaka, a podczas przerwy w podroży nie będzie z nimi kłopotu podczas jedzenia. Dziś mam dla Was właśnie taką fajną propozycję na śledziową sałatkę z kaszą i jajkiem, która została przygotowywana także w duchu zero waste
Kulinarne przygody Gatitysmaż przez minutę. Blanszuj różyczki brokułu przez 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedź i opłukaj zimną wodą. Marchewkę obierz ze skórki i potnij na cienkie paski. Ułóż warzywa w miskach. Na wierzchu połóż rybę i posyp sezamem. Podane składniki na dressing wymieszaj w miseczce i polej sałatkę. Smacznego! The post Zdrowa miska z rybą panierowaną
codojedzeniajajku, następnie obtaczamy w bułce tartej, lekko dociskając panierkę do tosta. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy. Tosty smażymy ok. 2-3 minut z każdej strony lub do czasu aż będą ładnie zrumienione. Tosty przekładamy na talerze, podajemy z dowolnymi dodatkami, np. sałatką z rukoli, pomidorami i sosem
La grande e la piccola cuocanadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku *** *** Podajemy na ciepło *** *** Po lekkim przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: RACUSZKI NA JOGURCIE PRZEPIS TUTAJ SERNICZKI Z PATELNI PRZEPIS TUTAJ DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE
Blog z Apetytemgrzechem jest z nich nie korzystać. Brokuł lubimy w sałatkach kiedy chrupie nam pod zębami, albo jako gotowany podany z masłem i bułką tartą, brokułowa zupa krem z czosnkowymi grzankami też pyszna... Dzisiaj będzie nieco odmiennie, czyli kolorowa papryka nadziewana brokułami, fetą i selerem naciowym, wspaniałe lekkie danie w wersji wegetariańskiej, które możecie podać również z kurczakiem
Apetyczna babeczkasmaku rukola. Wszystko zwieńczone miodowym winegretem i podprażonymi pestkami dyni. Ta sałatka zdecydowanie umiliła mój dzień. Składniki: mała dynia piżmowa kulka mozzarelli 2 garście rukoli 2 łyżki pestek dyni łyżeczka musztardy łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Dynię (razem ze skórką) pokrój w plasterki. Skrop lekko oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na około
wysmienitygnocchi i osączonego z tłuszczu bakłażana mieszamy razem w naczyniu. Lekko dociskamy łyżką tak, żeby kluski były całe przykryte sosem. Na wierzchu rozkładamy łyżką ser ricotta. Wstawiamy całość bez przykrycia do rozgrzanego piekarnika (180⁰C) na 35-40 minut. Podajemy od razu po upieczeniu. Ze świeżą sezonową sałatką to danie zaspokoi niezbyt duży głód 3-4 osób. Para głodomorów
Karo in the Kitchenśmietana 18% - 150 ml musztarda - 3 łyżeczki sól pieprz Filety śledziowe lekko wymoczyć z nadmiaru soli, opłukać, odsączyć i pokroić w 2 cm kawałki. Cebule oraz jabłka obrać i pokroić w kostkę , dodać do pokrojonych śledzi. Musztardę wymieszać ze śmietaną, dodać sól i pieprz i wymieszać sos z sałatką śledziową, wymieszać
Camilla w kuchniodstawić w ciepłe miejsce na 7-14 dni. Codziennie zakwas lekko przemieszać i sprawdzić, czy nie pojawia się biała pleśń. Czas kiszenia jest zależny od temperatury otoczenia oraz użytego naczynia. W kamionce zakwas o wiele szybciej się zakisi (sprawdzone!). Ukiszony zakwas odcedzić (buraki można wykorzystać, np. do sałatki), przelać do czystych słoików i wstawić do lodówki. Po lewej: buraki
Ugotowaćprzepis to idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy lubią jadać lekkie ale zarazem sycące obiady. Idealne rozwiązanie jako obiad do lunchboxa do pracy czy uczelnie. Przepis jest oparty na produktach sezonowych, czyli to co lubię najbardziej! Świeży młody bób, kasza jaglana o doskonałych właściwościach odkwaszających nasz organizm. Sałatka na ciepło bądź zimno, tak jak wolisz , tak jak lubisz. Mi osobiście
SMYKWKUCHNIsoczyste mango, to chyba mój ulubiony owoc. Świetny jest w sałatkach i deserach. Uwielbiam robić z niego mus i to właśnie z musem z mango jest dzisiejszy deser. Do tego świeże i soczyste maliny, jogurt naturalny, orzech włoski i obowiązkowo coś chrupiącego. Listek mięty oprócz walorów dekoracyjnych lekko odświeża. Deser z mango z malinami, orzechami włoskimi i kruszonką to ulubiony
Moja Delicjaprzyrumieni dodajemy ją do sosu. Na końcu dodajemy koncentrat. Przyprawiamy na lekko pikantnie. Placki ziemniaczane robimy według podanego przepisu, smażymy je na dużej patelni z obu stron. Na dużym talerzu kładziemy placka, smarujemy go gęstym sosem mięsnym, składamy na pól i polewamy po wierzchu śmietaną. Wspaniale smakuje z sałatką z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka polaną sosem winegret. Smacznego!!! Placek
sierotka maRysia w kuchniProsta i szybka sałatka, która zawiera dużo witamin i składników odżywczych. Składniki są surowe, więc oddają nam pełnię smaku i tego co w nich najlepsze. Bazą jest jarmuż z ogórkiem, ostrości nadają rzodkiewki, a specyficznego smaku kozi ser. Całość dopełnia lekki sos na bazie oliwy i soku z cytryny
Milion Smaków