ciekawe podanie sałatki śledziowej. Polecam! CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 1 jajko 2 szczypty soli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% SAŁATKA ŚLEDZIOWA: 4 płaty śledziowe z oleju 4 jajka 3 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary 3 łyżki sosu chrzanowego Winiary 1 łyżka śmietany 18% 1 dymka ze szczypiorkiem sól pieprz czarny Mąkę(...)malaksera. Za pomocą foremek wycinać krążki i wkładać na dno dociskając dobrze do brzegów tartaletek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez ok 15 min do lekkiego zrumienienia. Jajka ugotować na twardo i z dwóch oddzielić żółtka od białek. Dwa pozostałe zachować całe. Oddzielone żółtka zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i rozetrzeć razem z majonezem
https:KKuchniaMniambanany i równomiernie rozprowadzamy *** *** Całość posypujemy pokruszonym ciastem i lekko dociskamy ręką *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin, a najlepiej całą noc *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY
Blog z Apetytemrano do owsianki. Co można zrobić z tych składników? Sałatkę! Nie ma prostszego wyjścia. Składniki: 250g makaronu – ja użyłam muszelek 5 rzodkiewek 2 ogórki zielone łyżka posiekanego koperku mała czerwona cebulka mały kubeczek jogurtu naturalnego (ok. 3 łyżek) sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i lekko studzimy. Rzodkiewki oraz ogórki kroimy w kostkę. Cebulkę siekamy
Życie ze smakiemzapiekać, faszerować, dusić, grillować, marynować, jeść na surowo, np. w sałatkach. Doskonale nadają się zarówno do dań wytrawnych, jak i na słodko. Podając na słodko, do ciasta dodaję cukier i cynamon. Można smażyć je bez dodatków, albo na przykład faszerować. Ja, do smażenia używam masła klarowanego, masło nadaje kwiatom lekko orzechowy posmak. Składniki: na ciasto naleśnikowe: mąka -ok 3/4 szklanki
Kasia i jej kobiecy światidzie na naszych talerzach pojawiają się kolorowe, lekkie posiłki. Jednym z produktów, który kojarzy mi się z początkiem wiosny jest czosnek niedźwiedzi. Zapraszam Was do spróbowania jego wykorzystania w dość uniwersalny sposób – przygotowując pesto. Takie pesto z czosnku niedźwiedziego sprawdzi się idealnie jako dodatek do makarony, sałatki czy Czytaj więcej → Artykuł PESTO Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO pochodzi z serwisu green
greengoodiesprzejdą bardzo intensywnie przyprawami. Ich aromat będzie tylko lekko wyczuwalny. Suszone żółtko – z czym je podać? Jak już wspomniano, suszone żółtko to bardziej przyprawa niż osobny składnik, więc samo w sobie nie jest potrawą. Z czym zatem można je podać? Przede wszystkim może być aromatycznym dodatkiem do sałatek – jest dosyć słone i ma smak umami, dzięki temu można zastąpić
codojedzeniałyżki miodu 1 płaska łyżka przyprawy – u mnie do sałatek* 1 łyżka oleju czarny mielony pieprz do smaku *skład: sól, papryka słodka czosnek, pieprz czarny, por, bazylia, natka pietruszki. Można zamienić na inną przyprawę o podobnym składzie Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na 4 małe kotlety. Każdy kotlet lekko ubijamy. Do miski przekładamy miód, 2 łyżki tartego chrzanu, dodajemy
Słodkie okruszkiTrochę ta sałatka nie wygląda za apetycznie hehehe. Nie mogłam zrobić dobrego zdjęcia ale koniecznie ją zróbcie w domu lub do lunch boxa i weźcie ją ze sobą do pracy czy szkoły. Składniki : torebka ugotowanego ryżu 1 pierś kurczaka (ugotowana w lekko osolonej wodzie) 1 jabłko puszka kukurydzy 3 małe ogórki gruntowe pęczek świeżego kopru sól i pieprz
Niezły MłynekCzęsta pozycja na wszelkich spotkaniach i imprezach u nas, i naszych znajomych. Przygotowanie jej zajmie Wam kilka chwil. Jest lekko słodka i delikatna. Można zapakować ją
Lena GotujeNie każdy lubi szpinak, ale w takim wydaniu naprawdę świetnie smakuje i stanowi idealną przystawkę lub przekąskę na różne okazje. Można je również podać jako lekkie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaLitości! - wzywa żołądek... Sałaty! - prosi żołądek... Po wytężonym i intensywnym świętowaniu spożywczym w minione Boże Narodzenie, nabiera się ochoty na coś lekkiego, litościwego dla żołądka, nieskomplikowanego
Grunt to przepis!przygotować i czym zastąpić kiełbaski albo karkówkę, żeby było zdrowo, lekko i przyjemnie. Rozwiązania szukać długo nie musiały, bo w te pędy przybiegłem im z pomocą i zaproponowałem trzy wspaniałe przepisy na roślinne grillowanie: fasolowe burgery z morelowym chutneyem, warzywne szaszłyki z wędzoną papryką i ziołami oraz awokado nadziewane sałatką z komosy ryżowej. Nie zabrakło również orzeźwiającego napoju — mrożonej herbaty
Food Squarezanim podzielę mięso, odkładam je na kilka minut by lekko ostygło i odpoczęło. W pierwszej wersji serwowałam z makaronem i kurkowym sosem, który powstał przy okazji przygotowywania farszu. Na drugi dzień natomiast, przysmażyłam mięsko na złoto, krótko, by nie wyschło, na mocno rozgrzanym tłuszczu- można podać z ulubioną sałatką, warzywami
PichceniomaniaBardzo świetna surówka do obiadu.Jeśli zrobimy jej więcej może być też to baza do mizerii ,świetnie pasuje do jogurtu naturalnego lub śmietany. Lekka , zdrowa
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiO prozdrowotnych właściwościach kaszy jaglanej nie musimy przekonywać już chyba nikogo. To skarb, a kto go odnalazł, zdrowie odnalazł. Dziś szybka i lekka propozycja na śniadanie
Z Kuchni Do Kuchni