lekkie sałatki - 8815 przepisów (strona:276/588)

Kurczak w sosie czosnkowym 186

rzadki), zagotowujemy całość i zmniejszamy ogień. Doprawiamy sos solą i pieprzem. Do lekko gotującego się sosu wkładamy wcześniej podsmażone mięso z kurczaka i wszystko razem gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut. Podajemy kurczaka w sosie czosnkowym z ulubionymi dodatkami, u mnie była to kasza bulgur i sałatka sezonowa.   The post Kurczak w sosie czosnkowym appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy kopiec kreta z truskawkami 224

Całą masę układamy na truskawkach tworząc kopiec *** *** Wierzch posypujemy rozkruszonym ciastem lekko dociskając *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY

Blog z Apetytem
Wieprzowina z żółtym serem. 121

podaniem posyp startym serem  ( mięso musi być gorące, aby ser się lekko roztopił ) i udekoruj natką pietruszki. U gotowane jajka obierz ze skorupek, pokrój na ćwiartki, poukładaj na każdą porcję mięsa po 3 ćwiartki jajka np. w kształcie wiatraka. Podawaj z ziemniakami ( frytkami ), surówką lub dobrą sałatką

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki 149

ziemniaki i cebulę, które następnie kroimy w kostkę – tak jak na sałatkę. W kostkę kroimy także boczek wędzony. Ser mozzarella przecieramy na tarce. Warto go wrzucić przed tym do zamrażarki na 5-10 minut, łatwiej będzie wam trzeć. Boczek z cebulką smażymy na patelni aż się lekko zarumieni. Pokroojone ziemniaki wrzucamy do szkła żaroodpornego. To samo robimy

Kuchennyviral.pl
Sałatka z fioletowej fasolki szparagowej 184

łyżeczki soli i szczyptę cukru. Gotować do miękkości 20- 25 minut,  lekko ostudzić. Paprykę pokroić w plasterki, cebulę w piórka, dodać pokrojony szczypiorek, . Wszystko wrzucić do dużej miski, dodać fasolkę, listki kwiatki oregano, delikatnie wymieszać. Składniki sosu połączyć ze sobą w słoiku i dokładnie wymieszać. Polać sałatkę sosem i odstawić do przemacerowania się smaków na 20 minut.  Smacznego

Gosia gotuje
Zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki 154

ziemniaki i cebulę, które następnie kroimy w kostkę – tak jak na sałatkę. W kostkę kroimy także boczek wędzony. Ser mozzarella przecieramy na tarce. Warto go wrzucić przed tym do zamrażarki na 5-10 minut, łatwiej będzie wam trzeć. Boczek z cebulką smażymy na patelni aż się lekko zarumieni. Pokroojone ziemniaki wrzucamy do szkła żaroodpornego. To samo robimy

Kuchennyviral.pl
Jajka w sosie warzywnym 199

paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Warzywa lekko posolić wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Zlać nadmiar płynu ale nie wyciskać z warzyw. Dodać majonez, śmietanę , wymieszać i d oprawić do smaku. Odłożyć na około pół godziny by smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na półmisku położyć połówki jaj ek . Na wierzchu jajek położyć kiełki

Ala piecze i gotuje
Chipsy/nachosy z tortilli 163

stopniach. (Uważać, aby chipsów nie spalić. Powinny być chrupkie i lekko zarumienione.)   Różne przekąski (nie tylko nachosy) idealnie komponują się w uroczych salaterkach na drewnianej podstawie , które możecie nabyć tu - klik lub po kliknięciu w logo. U mnie świetnie sprawdzają się jako miseczki na słodycze, sałatki, bakalie, czy np. owoce. Bardzo ładnie wyglądają na stole, a ja u wielbiam

Di gotuje
Polędwiczki wieprzowe smażone 454

ręcznikiem. Pokroić w plastry o grubości około 2 cm. Każdy plaster lekko rozpłaszczyć dłonią i z obu stron posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć polędwiczki po 3-4 minuty z każdej strony. Ja podałam polędwiczki z ziemniakami z wody i  sałatką z pieczonych buraków

kuchnia doski
Tarta z cukinią, porem i papryką (quiche) 114

wytrawna, tarta z masą jajeczno-śmietanową. To z pewnością świetny pomysł na lekki obiad lub na kolację. Quiche można przyrządzić zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego

Calzonella.com
KROKIETY Z SEREM I PIECZARKAMI 197

dodać starty ser , doprawić i zemleć .Dodać jajko ,wymieszać.Panierować w lekko ubitym jajku i w bułce tartej.Smażyć na mocno rozgrzanym maśle.Smacznego!.   A terz przepisy z Kocurkowa 2 już z lepszymi trochę zdjęciami i ciekawszymi przepisami.Zapraszam:. WIEPRZOWINA W LUBCZYKOWYM WYWARZE  S AŁATKA Z CIECIERZYCĄ SAŁATKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI KARP PACHNĄCY KMINKIEM SERNIK CYTRYNOWY Z SOSEM

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Serek na śniadanie 132

Uwielbiamy takie śniadania. Lekkie, zwiewne (pomimo majonezu)...idealny serek na kanapki. No może troszkę przechodzimy na "fit"...głównie chodzi o smaki. Składniki 200 g serka wiejskiego 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka siemienia lnianego przyprawa do sałatek (wg uznania)     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce do jarzyn

R'n'G Kitchen
Wiosenna sałatka ze szparagami i sosem holenderskim 152

skusiłam się na nie trzy razy. Raz jako dodatek do mięsa, lekko zblanszowane, owinięte boczkiem i ugrillowane, były całkiem ok, chociaż dalej ich smak mi "nie leży". Kolejny raz w formie tagiatelle, które nie wyszło takie piękne jak na zdjęciach innych blogerek ;-). Trzeci raz w formie sałatki, którą dzisiaj Wam prezentuję. Całkiem smaczne połączenie, szparagi nie są głównym

Pora coś zjeść
Szybki pożywny lunch. 193

odrobina szczypiorku, tosty lub jak w naszym przypadku, chleb Nan Zaczynamy od lekkiego blanszowania szpinaku, po czym mieszamy go z twarogiem. Dodajemy przeciśnięty czosnek, pieprz i bazylię. Wszystko mieszamy i wykładamy na chleb. Na wierzch ścieramy żółty ser i zapiekamy w piekarniku. Z reszty warzyw robimy mini sałatkę i polewamy ją jogurtem i oliwą z oliwek. Do tego hummus

vegetanie
Ziemniaki - kilka wskazówek i porad. 136

będą chrupiące jeśli przed położeniem ich na rozgrzany tłuszcz oprószymy lekko mąką.  Smak ziemniaków nabierze walorów , jeśli podcas gotowania dodamy ząbek czosnku lub odrobinę suszonego kopru.  Młode ziemniaki włożone na pół godziny do zimnej osolonej wody, łatwiej będą się obierały.  Ugotowane ziemniaki w mundurkach do sałatki lub do smażenia można pokroić szybko w talarki za pomocą urządzenia

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania