Lekką sałatkę z prosciutto, parmezanem i pomidorkami dziś na kolację serwuję. Zdrowa, prosta, na wiele sposobów. Polana domowym, szybkim winegretem smakuje w sam raz do pieczywa
Zasmakuj KuchniCzasami siedzi się i myśli. Myśli i siedzi. Siedząc myśli się, co by tutaj zjeść na kolację. Zapragnęliśmy prostoty…czegoś na ząb, lekkiego i warzywnego z
R'n'G KitchenKinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W
KorniszonkiBanalnie prosta surówka z kalafiora. Robi się ją w pięć minut. Surowy kalafior jest chrupiący i sprężysty, ma lekko ostry posmak. Jeśli nie próbowaliście go na
DietologKolejna lekka, zdrowa i dziecinnie prosta propozycja dla wielbicieli sałatek. Połączenie słodyczy pomarańczy, granata z prażonym słonym słonecznikiem wraz z indykiem zaskoczy niejedno podniebienie. Korzystając, że
Kuchnia Pełna PasjiDziś przedstawiam przepis na zdrową, słodką przekąskę, oczywiście wegańską i bezglutenową , i bez cukru . Są to ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych bezglutenowych , mięciutkie, lekko chrupiące, wspaniały
Kawa z mlekiemSurówkę z czerwonej kapusty można robić w kilku wersjach. Ja lubię tę, gdzie kapusta jest prawie miękka a całość jest lekko kwaśna i orzeźwiająca. Świetnie pasuje
Ze smakiem bez glutenuZdrowe i bardzo smaczne danie wykonane z makaronu warzywnego z buraka i pieczarek. Wspaniale smakuje jako samodzielne lekkie danie i z pewnością zadowoli wegetarian, a z
Kuchcik gotuje2 ładne średnie pietruszki, 1 łyżka miodu spadziowego, 2 łyżki masła, sól Pietruszki dokładnie umyć, odciąć końce. Ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Pietruszki wyjąć
królestwo garówNiedawno będąc w restauracji, zamówiłam danie z modrą kapustą. A tu zaskoczenie, kapusta była chyba siekana toporem, prawie surowa i lekko ciepła. Strasznie się zawiodłam
Smaki EwyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ogórki małosolne – czas, start. Od teraz do końca wakacji możemy się cieszyć lekko ukiszonymi ogórkami. Są dobre do obiadu, … Przeczytaj
My Blueberry CornerSkładniki : garść rukoli pęczek rzodkiewek zielony ogórek czerwona cebula oliwa Przygotowanie : Umyte warzywa pokroić w kostkę, cebule ewentualnie drobniej Składniki połączyć, posypać lekko solą
Proste PotrawySkładniki: brokuły 1 szt. 10 szt. pieczarek puszka kukurydzy cebula 3czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku czosnek granulowany pieprz ziołowy, sól
Czerwona Porzeczkamamy ugotowaną i ostudzoną kaszę oraz kalafior, sałatkę robi się błyskawicznie. Najlepszy w niej jest delikatny, słodkawy dressing z oleju (lub oliwy), miodu i octu jabłkowego. Taką sałatkę możecie przygotować na spotkania z przyjaciółmi, np. obecne - karnawałowe :) Całość smakuje doskonale, do tego stopnia, że na ostatniej imprezie wyjadałam ją dosłownie łyżką z miski(...)cieniutkich kabanosów z chili DRESSING: 4 łyżki oleju roślinnego lub oliwy 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki octu jabłkowego WYKONANIE: Kasze pęczak ugotuj według instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Ostudź. Kalafior ugotuj na parze al dente , a następnie zalej zimną wodą, by nie stracił koloru, ostudź. Do miski wsyp ugotowaną kaszę, pokrojony w kawałki kalafior, odcedzoną z zalewy kukurydzę
Słodko-Słony Świat Ilonytego produktu zawiera więcej korzystnych dla zdrowia przeciwutleniaczy zw. antocyjanami niż taka sama ilość jagód. Ma też więcej błonnika i witaminy E, przy znacznie niższym poziomie cukru. Ma łagodny, lekko orzechowy smak i przyjemną teksturę stawiającą opór pod zębami. Jest bardzo smaczny. Uprawiany jest w Indonezji i Tajlandii i tu się zdziwsz - we włoskim Piemoncie. Dostarcza ważnych dla zdrowia aminokwasów(...)seler naciowy. Sałatkę podałam z jogurtowym sosem czosnkowym. Samo zdrowie, a jakie to było smaczne! Składniki na 2 duże porcje: 125 g czarnego ryżu (3/4 szklanki) 1/2 ugotowanego kalafiora al dente 10 pomidorków koktajlowych 2-3 łodygi selera naciowego Składniki na sos: 5 łyżek jogutrtu greckiego 1 ząbek czosnku sól, pieprz zielenina Wykonanie: ryż ugotować w lekko osolnej wodzie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!