ciasto 1 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 200 g masła 3 żółtka szczypta proszku do pieczenia 1 kg jabłek 3 łyżki cukru 1 litr
Gotowanie jest łatwesernikobrownie, bo rozwiązuje te moje małe problemy. Dodatek truskawki sprawia że deser zyskuje nie tylko w smaku, ale i w wyglądzie. Mniam mniam mniam. Cudowne w tym cieście jest również to jak łatwo można je zrobić. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa. Wystarczą nawet dwie lewe ręce do gotowania/pieczenia. Na 100% się uda. A jak nie wyjdą dwie równe warstwy tylko
Wypieki i Rumieńcegorąca. Następnie do reszty śmietany dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Piankę wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy startą czekoladą. Ciasto chowamy do lodówki na noc. I gotowe :-) Bardzo polecam, łatwe, i pyszne ciacho na jesienne wieczory :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPuszysty biszkopt kakaowy...tym razem z patelni;-) Smakuje, jak najlepsze ciasto, a robi się naprawdę łatwo i szybko. Trzeba tylko pamiętać o wcześniejszym wyjęciu jajek z lodówki i dokładnym ubiciu piany z cukrem. Do środka dodałam kilka kostek posiekanej gorzkiej czekolady, którą oczywiście można zastąpić czekoladą mleczną, białą lub po prostu pominąć. Swój omlet podałam ze świeżymi truskawkami, bitą
cool and mintyDo tego ciasta użyłam pianę która wytwarza się przy robieniu soku z jabłek w sokowirówce. Osączyłam ją długo na sicie aż przestało zupełnie kapać. Pomyślałam ze
Gotowanie jest łatweZapraszam na pyszne sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem. Sakiewki cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Wbrew pozorom są bardzo łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 1,5 szklanki mleka, 1 jajko, 1 i 1/3 szklanki mąki, 1 łyżka cukru, szczypta soli. Masa serowa: 250g sera białego, 3 łyżki śmietany 18%, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/2 łyżki cukru, Dodatkowo
Tradycyjna kuchnia Kasi6 jajek 1,5 szkl cukru 3,5 szkl mąki 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g rabarbaru Rabarbar oczyszczamy, myjemy
Gotowanie jest łatwePrzepis na bardzo łatwe i bardzo puszyste, wilgotne ciasto z jabłkami. Do przygotowania tego ciasta potrzeba zaledwie parę minut, plus czas pieczenia i w ciągu godziny możemy już zajadać się pięknie pachnącym ciastem, bogatym w jabłka. Składniki na ciasto: 6 jajek szklanka cukru 6 średnich jabłek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta: Piekarnik nastawiamy na 170st. Jabłka obieramy
NiePieprz.plniedzielne przedpołudnie zapraszam na pyszne tartaletki w wersji wytrawnej. To doskonała propozycja na śniadanie lub kolację. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 1 szklanka mąki, 50g masła lub margaryny, 2 żółtka, 1 łyżka śmietany 18%, szczypta soli, Pasta: 3 jajka, 1 puszka wędzonych szprotek w oleju, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, natka pietruszki. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę
Tradycyjna kuchnia Kasinadszedł czas karnawału, dlatego w najbliższym czasie będę przedstawiała propozycje na szybkie i łatwe przekąski karnawałowe, desery oraz ciasta, które każdemu się udadzą Karnawał w tym roku trwa od 6 stycznia do 9 lutego, czyli 34 dni. Okres ten zwany jest również zapustami lub mięsopustem, jest to czas radości, wypełniony organizacją różnych imprez. W tym czasie więc skończmy z dietami
słodki bratek1 szkl cukru 1 szkl śmietany 4 jajka 3 szkl mąki 1 cukier waniliowy 1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki) 2 łyżeczki kakao Margaryną utrzeć
Gotowanie jest łatwePostaram się przed Wielkanocą podrzucić kilka nowych inspiracji na świąteczne przysmaki, dzisiaj pyszna i bardzo łatwa babka cytrynowa. Składniki na ciasto: - sok z 2 cytryn - skórka otarta z 2 cytryn - 16 dag masła - 1 i 1/2 szklanki cukru - 100 ml wody gazowanej - 100 ml mleka - 5 jaj - 3 szklanki mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Lukier cytrynowy
Apetyczna babeczkazrobienia, a przy tym naprawdę smaczne. Małe, zgrabne takie na dwa chapsy. Przyznam, że chciałam aby wyglądały jak taka okrągła piłeczka jednak nie jest to łatwe do osiągnięcia, dlatego najlepiej ciasto jest nabierać na łyżkę i zsuwać palcem do nagrzanego tłuszczu. Wychodzą całkiem kształtne;) Skala smaku 10/10 super jest to, że nawet po 3 dniach są nadal puszyste
Kubki smakuwidelcem dwa jajka, po czym dodajemy do nich mąkę i przyprawy (szczypta soli i pieprzu; pozostałych przypraw po 1-2 łyżeczki). Marynatę dokładnie mieszamy. Ma ona konsystencję ciasta, dzięki czemu możliwe będzie łatwe usmażenie kotlecików :) Umytego i ususzonego kurczaka kroimy w drobną kostkę - bardzo ważne, jest, aby kostka była drobna, gdyż ułatwia to utrzymanie pożądanego kształtu kotlecika i ułatwia jego
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!