ciasto 1 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 200 g masła 3 żółtka szczypta proszku do pieczenia 1 kg jabłek 3 łyżki cukru 1 litr mleka 3 budynie cukier kruszonka 1,5 szkl mąki 150 g masła pół szkl cukru Mąkę mieszamy w misce z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i żółtka . Zagniatamy ciasto i wylepiamy nim dno formy wym 23x33 cm nakłuwamy widelcem. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami Kruszonkę przygotowujemy w następnym naczyniu rozcierając palcami by powstały grudki. Gotujemy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...