6 jajek 1,5 szkl cukru 3,5 szkl mąki 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g rabarbaru Rabarbar oczyszczamy, myjemy i obieramy ze skórki, kroimy dość drobno. Białka oddzielamy od żółtek, masło rozpuszczamy. Białka ubijamy na pianę, stopniowo dodajemy cukier i zółtka, następnie makę i proszek do pieczenia i na koniec roztopione masło. Formę do ciasta lub tortownicę smarujemy i posypujemy tartą bułką, wykładamy ciasto, wyrównujemy wierch i posypujemy grubo rabarbarem . Pieczemy ok 50 min w te... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...