1 szkl cukru 1 szkl śmietany 4 jajka 3 szkl mąki 1 cukier waniliowy 1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki) 2 łyżeczki kakao Margaryną utrzeć z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników. odłożyć kilka łyżek ciasta i wymieszać je z kakao. (Ja włożyłam je z powrotem na jeden bok naczynia z ciastem i stopniowo wlewałam ciasto jedno i drugie tak by tworzyły się smugi płynąc ciasto ułoży się w ładne mozaiki. ) czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...