Pachnący soczystym jabłkiem i cynamonem będzie dobrym dodatkiem do popołudniowej herbaty. Ciasto: 350 g mąki pełnoziarnistej 250 g masła klarowanego 2 żółtka 60 ml mleka 20 g cukru wanilinowego lub z wanilią* Nadzienie: 1 kg soczystych, słodkich jabłek 4 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżka cukru wanilinowego lub z wanilią 2 białka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Gdy masa będzie zwarta, dzielimy na dwie porcje i odstawiamy na ok. 1-2 godziny do lodówki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Trzem... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...