Severin CM 2198 Naleśnikarka, 1000 W urządzenie do naleśników moc: maks. 1000 W stopniowa regulacja temper. w zestawie wałeczek do równomiernego rozprowadzania ciasta i łopatka do przewracania smażonych naleśników bardzo łatwa w czyszczeniu (wystarczy przetrzeć nawilżoną szmatką) szybko się nagrzewa i równie szybko stygnie podwyższony rant (uniemożliwia wylanie się ciasta poza obręb smażenia) Dostępna w sklepie : Redcoon(...)oceńcie jak wyszedł. Nie ma co prawda tak równiutkich krawędzi jak ten smażony na patelni,ale za to jest znacznie cieńszy i naprawdę duży. Naleśniki smaży się bardzo łatwo i co najważniejsze bez użycia tłuszczu. Wystarczy krótka chwila, by móc cieszyć się takim śniadankiem. Naleśnikarka sprawdza się również przy smażeniu amerykańskich Pancakes (przepis znajdziecie tu ). Wychodzą idealnie okrąglutkie
Wielki apetytwyglądają jak małe Shreki. Do naleśnikowego ciasta dodaję szpinak. Są ciekawe w smaku. Inny wariant to krokiety z wołowiną . Tutaj dla ciekawości dodałam jarmuż do naleśnikowego ciasta. Jak widzicie naleśniki można bardzo łatwo urozmaicić. Już naszerowane naleśniki zazwyczaj obtaczam w panierce i smażę na złoty kolor. Są cudowne w smaku i gdybym mogła to bym zjadła wszystkie od razu
codojedzeniaCiasto kawowe z polewą śmietanową to gratka nie tylko dla kawoszy. Smak tego napoju nie jest mocno wyczuwalny, a polewa przygotowana z kwaśnej śmietany wspaniale harmonizuje
Smakołyki BerenikiCiasto wesoły słonecznik. Rewelacyjne w smaku, bardzo łatwe do zrobienia. Wymaga trochę czasu do przygotowania, ale warto. Biszkopt można upiec dzień wcześniej, dzięki czemu przyspieszymy sobie czas na spróbowanie ciasta. Skorzystałam z przepisu S. Anastazji i nie jest to pierwsze ciasto jakie upiekłam z Jej przepisów. Jeśli chcecie zobaczyć inne ciasta to zapraszam tutaj. Szczególnie polecam ciasto kakowo-kokosowe
O kuchni z uczuciemskład wchodzą kruche ciasto, masa jajeczna, mięso i warzywa. Możecie dać do środka, co tylko zapragniecie, dzięki temu zaspokoicie gusta wszystkich domowników. I jest naprawdę łatwa w przygotowaniu. Potrzebne nam: *na kruche ciasto: - 200 g mąki pszennej - 1 jajko - 100 g masła - szczypta soli * na masę: - 3 jajka - 100 ml mleka - 100 g startego żółtego sera - 1 por (biała część
W poszukiwaniu inspiracjihitem w naszym domu. Eugeniusz dostał obsesji na ich punkcie i testował różne przepisy na ciasto dotąd, aż znalazł ten właściwy – który faktycznie zawsze się sprawdza. Z odpowiednim przepisem tortille są proste w przygotowaniu, sycące i idealnie nadają się na lunch do pracy. Łatwo je odgrzać, choć na zimno też dają radę. Można w nie zawinąć właściwie każde warzywo(...)kosztowało około 6-7 zł. To ekonomiczne gotowane w najczystszej postaci! Przepis na pierogi Czas : około godziny (z czego zajmuje leżakowanie ciasta) Szacowana cena dla 2 osób (30 pierogów): ok. 6-7 zł Poziom trudności : łatwy Przepis na ravioli Czas: ok. godziny (w tym pół godziny na odpoczynek dla ciasta) Poziom trudności: średni Szacowana cena dla 2 osób (30 ravioli
Niedzielny kucharzCiasto na jedną keksówkę, bez miksera. Pachnie kokosami, delikatnie skórką z cytryny, wilgotne dzięki dodaniu dżemu z pomarańczy. Bardzo aromatyczne ciasto, które szybko znika ze stołu. I dobrze, jest łatwe w przygotowaniu, smakuje i jest domowe a takie smakują nam najbardziej. Dziś ciasto kokosowe z dżemem pomarańczowym, delikatne, polecam na każdy deser, szczególnie gdy zaskoczą Was goście, jest naprawdę szybkie
Zasmakuj Kuchnikilku lat mazurek stał się u nas obowiązkowym ciastem wielkanocnym. Piekłam już przeróżne wersje, wszystkie znajdziecie tutaj . Dzisiejszy mazurek jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Składa się z kruchego ciasta, powideł, orzechów i słodkiej masy krówkowej. Palce lizać! Ciasto: 250g masła lub margaryny, 400g mąki krupczatki, 4 żółtka, 100g cukru, 4 łyżki mleka
Z miłości do słodkościCiasta na zimno sprawdzają się chyba w każdej sytuacji. Szczególnie takie, które są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Takie jest właśnie to ciasto - szybkie i baaaardzo smaczne! Zaś chrupiące płatki migdałowe są pysznym zwieńczeniem ciasta... foremka 23x33 cm Krem budyniowy: 1litr mleka, szklanka mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, jajko, budyń waniliowy, 250g
Z miłości do słodkościdużym udziałem orzecha włoskiego ( Ciasto Salceson ) Przepis na orzechowiec przygotowałem oczywiście w formie krok po kroku, aby przygotowanie było maksymalnie łatwe. Mam nadzieje, że skusisz się na to ciasto i będziesz często wracał do nas po inne przepisy, zarówno te słodkie jak wytrawne. W razie pytań, wątpliwości pisz komentarz
kuron.com.plBardzo lubię wszelkiego rodzaju pierniki - drobne korzenne ciasteczka, te w czekoladzie, nadziewane, a także tradycyjne z dużej blachy, na miodzie i z aromatycznymi przyprawami. Dzisiaj proponuję
Smakołyki BerenikiKarpatka to dwie warstwy ciasta parzonego przełożone kremem budyniowym. Jej przygotowanie nie jest trudne, najważniejsze, by krem był na tyle gęsty, żeby nie "uciekał" z karpatki
Smakołyki BerenikiWitam po długiej przerwie! Mam dla Was przepis na łatwą i błyskawiczną w przygotowaniu babkę majonezową. Ciasto jest niezmiernie delikatne i puszyste. Co ważne, babka zawsze mi wychodzi i nie ma posmaku majonezu. Pozdrawiam! Ewa :) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryrazu jak zobaczyłam to ciasto postanowiłam , że je zrobię. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje niebiańsko :) Sam kolor sprawia, że się uśmiechamy a gdy tylko zjemy jeden kęsik , życie nabiera innego wymiaru :) Do ciasta używamy mrożonego szpinaku , dlatego trzeba go dużo wcześniej rozmrozić, bo to trwa trochę czasu :) Przepis znalazłam na blogu " Wędrówki po kuchni". Tortownica: średnica
Różne smaki w kuchniWiem, że jest gorąco i nawet nie chce się włączać piekarnika, ale sezon na wiśnie już się kończy, a to ciasto, zrobicie bez użycia miksera :) Ekspresowe i łatwe. Miękkie, puszyste i wilgotne. Długo zachowuje świeżość. Kwaśne wiśnie i słodka kruszonka dają rewelacyjny efekt podobnie jak http://www.osuszacze.watersmile.pl/ tyle, że w przypadku ciasta chodzi o smak, a w osuszaczach o osuszanie
Domowa cukiernia Ewypuder i odrobina mleka mąka ziemniaczana do podsypania Zimne masło siekam z mąką wymieszaną ze solą. Dodaję cukier, wyrabiam ciasto, na samym końcu dolewając piwa. Ciasto powinno być gładkie, lepkie, ale jednocześnie łatwo odchodzić od dłoni. Formuję kulę, zawiją w folię spożywczą i wstawiam na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowuję oderwane od kuli porcje ciasta
W kuchni Karmel-itkirazu jak zobaczyłam to ciasto postanowiłam , że je zrobię. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje niebiańsko :) Sam kolor sprawia, że się uśmiechamy a gdy tylko zjemy jeden kęsik , życie nabiera innego wymiaru :) Do ciasta używamy mrożonego szpinaku , dlatego trzeba go dużo wcześniej rozmrozić, bo to trwa trochę czasu :) Przepis znalazłam na blogu " Wędrówki po kuchni". Tortownica: średnica
Słodkości i nie tylko