Tarta z gotowego ciasta francuskiego z cukinią i oliwkami

Tarta z gotowego ciasta francuskiego z cukinią i oliwkami

Tarta z gotowego ciasta francuskiego z cukinią i oliwkami

W związku z tym, że dziś wybieram się na warsztaty kulinarne, na których zawsze jest góra jedzenia, postanowiłam przygotować coś lekkiego (w końcu jeść tak czy siak trzeba :)). W domu miałam już gotowe ciasto francuskie, więc była to już kwestia skomponowania dodatków. Efektem tego jest pyszna, delikatna tarta z dodatkiem świeżej bazylii, cukinii i oliwek. Zapraszam do pieczenia! :)Składniki na jedną wytrawną tartę z cukinią i oliwkami:1 opakowanie ciasta francuskiego1 kulka mozzarelli100 ml kwaśnej śmietanygarść... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.