Pełne orzechów ciasto otulone kołderką z bitej śmietany. Bardzo łatwe do wykonania, fajnie wygląda i równie dobrze smakuje, świetne na co dzień jak i od święta, polecam! :) Składniki na blachę o wym. 20x20 cm: (Inspiracja: " Obżarciuch ") Ciasto: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Simply Foodwięcej jak 10 minut. Szybciutko wzięłam się do pracy i do kawy podałam wspaniałą tartę . Jak widać wcale nie trzeba włączać piekarnika żeby przygotować pyszne ciasto. Tarta na ciasteczkowym spodzie to bardzo łatwy i szybki sposób na wspaniały deser, którym zaskoczycie swoich domowników i gości. Nie ma się co więcej rozpisywać - bierzcie przepis i do dzieła. To jest idealne ciasto
Smaczna Pyzastolnicy. Staramy się przy tym nie podsypywać dodatkowo mąką, jednak jeśli masa mocno się klei lub jest bardzo luźna, dodajemy pozostałe 20 g mąki. Gotowe ciasto będzie gładkie i elastyczne, powinno też łatwo odchodzić od ręki. Formujemy je wtedy w kulę, wkładamy do dużej miski, przykrywamy ciasno folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 2 godz.Kiedy ciasto podwoi
Ratunku obiadPrzepis na tą roladę dostałam od mojej mamy. Największą zaletą tego ciasta jest to, że jest ono łatwe do zrobienia i robi się je bardzo szybko. Dodatkowo smakuje rewelacyjnie. Składniki: ok. 1 kg jabłek 4 jajka ½ szklanki cukru ¾ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cynamon Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dalej ubijając dodać mąkę i proszek(...)składniki się połączą. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce. Dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno formy wyłożyć starte jabłka a następnie wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 o C przez 30 minut. Gdy ciasto lekko ostygnie przełożyć go na ścierkę, tak żeby jabłka były na górze a następnie pomagając sobie ścierką zwinąć ciasto
Mama Gotujełyżką wody, do posmarowania sezam, mak i inne ulubione ziarna do posypania Mąkę mieszamy z drożdżami, następnie dodajemy resztę składnik i wodę i wyrabiamy ciasto. Powinno być miękkie i elastyczne i łatwo odchodzić od dłoni. Formujemy kulę i przekładamy je do miski oprószonej mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości - ok. 1,5 h. Gdy ciasto
Cooking MonsterWalentynki tuż tuż, więc podrzucam przepis na błyskawiczny, niezwykle prosty i nieprzyzwoicie czekoladowy torcik z kremem. Ciasto pięknie rośnie, bajecznie pachnie i bardzo łatwo się kroi. Krem... cóż, czy jest ktoś, kto nie lubi kremowego serka z dodatkiem czekolady? Wykończenie i dekoracja są bardzo skromne - niezawodna polewa (wykorzystana również w tym cieście ) i eleganckie srebrne perełki. Torcik dla wszystkich
Chocolate Muffin Blogkulka mozzarelli 100 ml kwaśnej śmietany garść świeżych liści bazylii kilka czarnych oliwek 1/3 cukinii 2 jajka sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy na blasze do pieczenia wraz z załączonym kawałkiem papieru, zawijamy rant, nakłuwamy gęsto widelcem i pieczemy 8 minut do lekkiego zarumienienia. Jeżeli ciasto zbytnio wyrośnie
My Culinary ArtPyszny, aromatyczny, a do tego łatwy do przygotowania piernik z sokiem pomarańczowym, przełożony kremem z masła orzechowego i marmoladą. Idealne ciasto na święta, którego smak będziecie wspominać jeszcze długo po nich i przywoływać miłe chwile spędzone z rodziną. Piernik jest bardzo wdzięcznym ciastem, gdyż można go przygotować nieco wcześniej, aby przesiąkł smakiem masła orzechowego i marmolady. Ten piernik bardzo dobrze
Kuchcik gotujeprzygotowujemy według przepisu . Pierwszy ze spodów układamy na paterze. Pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Na środek ciasta nakładamy dżem (ciasto waniliowe jest dosyć wilgotne więc nie używam już ponczu, gdyby Wasze spody tego potrzebowały poncz można zrobić z dowolnego soku lub owocowej
Ciastkozercyinnego jak puszysty sernik upieczony pomiędzy warstwami murzynkowego ciasta, koniecznie oblany polewą i posypany kokosem. Bardzo smaczny, delikatny a do tego szybki i łatwy do zrobienia. *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 jajka 1,5 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaOdchudzone ciasto ze śliwkami z dodatkiem zdrowych otrębów pszennych, niewielkiej ilości cukru, bez dodatku tłuszczu to ciekawa propozycja dla osób dbających o linie. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko i łatwo, jest bardzo smaczną propozycją na podwieczorek. składniki na tortownicę 23 cm 4 jajka szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka otrębów pszennych 1/2 szklanki(...)proszkiem do pieczenia wsypujemy do masy jajecznej i ponownie miksujemy na końcu dodajemy otręby pszenne i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką wlewamy ciasto i dokładnie je rozprowadzamy, na wierzchu ciasta układamy połówki śliwek skórkami do dołu. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 40 minut, po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem
Smakowite Daniarazem z serków homogenizowanych. Przełożony czekoladową masą budyniową i mięciutkim ciastem tworzy wspaniałe trio , które zachwyci nie tylko wielbicieli serników ! Miękki , puszysty , delikatny i niesamowicie łatwy! Taki sernik zniknie z talerzy błyskawicznie! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: – mąka – 2 szklanki – proszek do pieczenia – 2 łyżeczki – masło – 100 g – cukier – 0,5 szklanki – jajka
Ostra na SłodkoJednym z najczęściej wyszukiwanych przez Was przepisów jest Ciasto chałwowe. Przyznam, że to jedno z naszych ulubionych ciast;)) Jego ogromna zaletą jest to, że jest bardzo łatwe w wykonaniu a naprawdę smaczne! Dziś przedstawiam Wam zupełnie inna, choć równie smaczną wersję ciasta czekoladowego z chałwą. Ciasto jest wilgotne a masa naprawdę bardzo chałwowa;)) Jednak porównując oba przepisy chyba raczej wyprałabym
Z miłości do słodkościMorele i brzoskwinie to zdecydowanie jedne z moich najbardziej ulubionych owoców w sezonie letnim! Nie mogło zabraknąć ich w ukochanym cieście – ucieranym na maślance. Ciacho jest łatwe, szybkie, pyszne i zawsze się udaje! Śmiało można je robić ze wszystkimi, sezonowymi owocami. W przypadku tych bardziej mokrych pamiętajcie o posypywaniu bułką tartą przed ułożeniem owoców Spróbujcie! Czekam na Wasze zdjęcia(...)brzoskwinie + płatki migdałów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA Cukier ubijamy z jajkami. Dodajemy maślankę i olej – mieszamy. Mąkę z proszkiem i ziarna wanilii wsypujemy do masy – mieszamy. Owoce myjemy, kroimy na ćwiartki. Ciasto wylewamy na blachę. Posypujemy bułką tartą. Układamy brzoskwinie, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok. 45 minut w 180. Smacznego
Ostra na Słodkoczekoladą przytrafiło mi się na początku stycznia zeszłego roku. Do kruchego ciasta dodałam dżem figowy . Tym razem postanowiłam upiec czekoladowe ciasto z figami. Jest to ciasto na bazie jogurtu i masła i bardzo łatwe w pieczeniu. Mam słabość do wypieków na maśle ale z powodzeniem możecie je zastąpić olejem. Jest to idealne ciasto na niedzielę. Cóż więcej potrzeba oprócz kawałka
codojedzeniaCiasto francuskie z kurczakiem, pomidorkami i trzema rodzajami sera.Doskonałe jako przekąska imprezowa lub na ciepłą kolację. Szybkie i łatwe do zrobienia. Składniki na 6 sztuk: arkusz ciasta francuskiego pierś z kurczaka 1 mały krążek sera camembert 1 kulka mozarelli (125g) 60 g żółtego sera kilknaście pomidorków koktailowych ostra i słodka papryka sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrzepis na tradycyjną wersję znajdziecie tutaj. Jakiś czas temu jednak znalazłam w internecie przepis na ciasto chałwowe na zimno. Gdy zrobiłam je po raz pierwszy ciasto zniknęło w ciągu jednego dnia! Jest bardzo łatwe w przygotowaniu a smakuje naprawdę pysznie!! Robiłam je już wielokrotnie i śmiało może konkurować z naszym ulubionym tradycyjnym ciastem chałwowym:) foremka 24x27 cm Krem chałwowy
Z miłości do słodkości