Przygotowanie ciasta na te bułeczki jest bardzo łatwe, wystarczą chęci:). Bułeczki nie są super równe jak te, które znamy z marketów, ale za to są smaczniejsze i zdrowe!. Przepis podaję na 10 sztuk, jeśli chcecie upiec więcej bułeczek wystarczy ciasto zrobić podwójnie. Składniki na ciasto; 4 dag drożdży Łyżeczka cukru 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody 500 dag mąki pszennej Łyżka czarnuszki 1 łyżeczka soli 2 łyżki wody 2 łyżki mąki Sezam do posypania Z drożdży, cukru, 2 łyżek wody i ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...