kremowe, gładkie, gęste konsystencje. Warto nadmienić, że mleko w proszku zawiera tyle samo białka i wapnia, ale też innych minerałów, co świeże mleko a jego dodawanie jest zgodne z polskimi przepisami. Minusem jest jednak fakt, że zawiera ono znacznie mniej witamin niż płynny odpowiednik. Poza tym, zawiera dużą ilość oksysteroli. W nadmiarze przyczyniają się do rozwoju miażdżycy ( Loma Linda University(...)polecić Wam jogurt Bakomy . Zawiera on mleko i żywe kultury bakterii – i na tym skład się kończy Artykuł Jogurt naturalny (nie) tylko z nazwy pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia
Ciasna KuchniaNie wyobrażam sobie wyjścia z domu, gdziekolwiek! (chyba, że po świeżychleb na śniadanie) bez czegoś w ustach. Nie, i już! Pierwszym posiłkiem,którym właśnie jest śniadanie
W kuchni Karmel-itkiDla mnie to jest smak dzieciństwa. Pamiętam gdy miałem zaledwie 3-4 lata, przychodziłem do babci z rana i pytałem ,,Babcia, masz syrniczki?", pewnie jak każda
Kuchnia ŁukaszaMakaron razowy – 30 dag Cebula – 1/2 kg Mortadela – 30 dag Smalec – 1 łyżka Papryka słodka Sól Pieprz kolorowy Maggi Zioła prowansalskie ser żółty Makaron ugotować
Camilla w kuchniSezon grzybowy trwa więc kontynuujemy dania na bazie grzybów, świeże, suszone czy mrożone można przyrządzać na różne sposoby. W sosie grzybowym lub maślanym kruchym cieście
Życie zaczyna się w kuchniTaki ziemniak to miła odmiana dla okropnego zimowego ,,ziemniura" którego mam już serdecznie dość. Marzą mi się młode kartofelki z koperkiem i zsiadłym mlekiem. W
sierotka maRysia w kuchniIdealne śniadanie w formie puszystej rolady szpinakowej z dodatkiem roztartej fety i polskich leśnych maślaków. Kolejna propozycja na danie z dbałością. Dziś niedziela, więc oczywiście trzeba zadbać aby śniadanie było wyjątkowe, przygotowane idealnie. Musi być też pięknie podane. Przy dzisiejszej pogodzie niedziela jest taka bardzo leniwa, powolna. Wiadomo, że śniadanie to podstawa i fundament całego naszego dnia(...)musi być inne, lepsze. Nie takie w biegu, tylko spokojne przy wspólnym stole. W moim śniadaniu rewelacyjne jest to, że czas spędzony na wspólnym zbieraniu grzybów przeniósł się do kuchni i na nasze talerze. A ile śmiechu i wspomnieć od razu przyszło. Tak się składa, że las mam zaraz za oknem i często urządzamy sobie spacery. Ostatnio nawet spacerowała
VioletoweKucharzeniezrobić, żeby niezmiennie zielony przetrwał o wiele dłużej. Zielony pieprz to nic innego jak niedojrzałe owoce pieprzu czarnego. Wyglądem przypomina miniaturowe kiście winogron. Często stosowany jest w kuchni tajskiej. Pieprz dodaje potrawom ostrości i intensywności jednak nie aż tak bardzo jak pieprz czarny czy biały. Idealnie nadaje się do zup, duszonych mięs i wg mnie do owoców morza(...)idealnie. Już we Francji przetestowałam sposób, aby jak najdłużej zachować jego niedojrzałość (tak, dojrzewając staje się zwykłym, czarnym pieprzem) i test wyszedł pomyślnie na tyle, że do Polski przywiozłam kilka opakowań, dokładnie umyłam i… ZAMROZIŁAM. Ten sposób polecam! A teraz konkrety – Krewetki z zielonym pieprzem, czosnkiem i świeżą pietruszką Oczywiście krewetki będą pysznie
gutfutMuffinki zna każdy i myślę, że większość z nas ma w domu ma formę do muffinek. :-) Ja piekę je w awaryjnych sytuacjach, kiedy dostaję telefon, że
Szefowa kuchniPospolite trawki, chwasty czy zielsko (erbette/verdurine) od zawsze były związane z włoską kuchnią biedaków (cucina povera), a niejednokrotnie stanowiły jej podstawę. Kobiety, dzieciarnia i co zdrowsi staruszkowie chodzili wzdłuż brzegów rzek, po łąkach i pastwiskach w poszukiwaniu małych, dziko rosnących roślinek. Wypady na erbette rozpoczynały się wraz z pierwszymi ciepłymi dniami. Bo te pierwsze, wiosenne erbette są najlepsze, młode(...)się postacie, szukające skarbu w trawie. Ba, nawet wycieczki spacjalnie po erbette są organizowane, bo coraz częściej wraca się na łono natury… Tak sobie własnie pomyślałam, że również w Polsce zbiarano liście, klącza, pędy czy bulwy młodych roślin jako pożywienie na przednówku. No dobrze, a do czego tak konkretnie służą te erbette? Wymienię tylko te najpowszechiej znane
Mia Cucina Sofietachętniej zamawiają jedzenie w restauracjach, na wynos lub z dowozem. Zainteresowaniem cieszą się różne rodzaje kuchni, nie tylko tania pizza, która królowała jeszcze kilka lat temu. Obecnie na Pyszne.pl kody i rabaty umożliwiają zamówienie tanio nawet wyszukanych dań, które pozwalają poznać różnorodne smaki i kuchnię z wielu stron świata. Sprawdź, jak zaoszczędzić na zamawianiu jedzenia online. Zamawianie jedzenia do domu(...)również składanie go online. Jak zamówić jedzenie przez Internet? Jak na tym zaoszczędzić? Jak zamawiać jedzenie przez Internet? Zamawianie jedzenia przez Internet stało się możliwe stosunkowo niedawno, gdy w Polsce rozpoczęły działalność pierwsze serwisy pośredniczące w tej formie sprzedaży. Dzięki nim możliwe jest zamówienie dowolnego posiłku bez wychodzenia z domu, wyłącznie poprzez serwis. Portal współpracuje z różnymi restauracjami, do których
Smaki Na TalerzuNieubłagannie zbliża się sylwester a Ci którzy przygotowują tzw. słynne domówki zapewne staną przed pytaniem jakie dania zaserwować aby stworzyć dobrą bazę pod napoje z procentami
Smaki BrazyliiZupa śledziowa.. brzmi nieciekawie, prawda? ... a jednak okazuje się że takie danie jest i może być całkiem smaczne. Ma nietypowy smak, inny od dań śledziowych
Bernika - moj kulinarny pamietnikzamknij się w kuchni, włącz głośno ulubioną muzykę i przygotuj smakowitą carbonarę. Włoski styl bycia to ekspresja i emocje, także w kuchni. Każdemu od czasu do czasu potrzebne jest takie zatrzaśnięcie drzwi i wyładowanie się w działaniu. Żeby potem odzyskać dobrą energię, którą podzielimy się z innymi, tak jak pysznym daniem. Ekspresja w kuchni Kiedy w kuchni minie nam złość(...)danie, które stanowi dobry początek sympatycznych wydarzeń. Doskonałe do przygotowania także wtedy, gdy brakuje nam czasu i chcemy na szybko przyrządzić coś pomysłowego, co posmakuje wszystkim. Carbonara po polsku Składniki: 200-250g makaronu (spaghetti, świderki, penne, tagliatelle, świderki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 200-250g wędzonego boczku 3 żółtka 250ml śmietanki 30 procentowej 50g parmezanu lub żółtego sera
KulinarneImpresje.plmakowca polecam gotową masę makową z bakaliami od firmy Helio . Masa makowa z bakaliami HELIO w 3,3 kg puszce to rozwiązanie idealne dla cateringu, cukierników i szefów kuchni. Jest to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli, czy innych deserów. Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję i charakteryzuje się tradycyjnym(...)ciasta. Dodatkowym atutem produktu, jest to, że wypieki, w których zastosowano masę makową HELIO mogą być zamrażane. Masy makowe HELIO są najczęściej wybieranymi produktami w swojej kategorii na polskim rynku. Wielokrotnie nagradzane były w prestiżowych konkursach konsumenckich i branżowych, w tym m.in. licznymi Złotymi Laurami Konsumenta, medalem Pani Domu, wyróżnieniami w konkursach Perła Rynku FMCG, czy Złoty Paragon. Zaufanie
Sama słodycz i szczypta chili