Porcja dla 2 osóbSkładniki :200 g serka mascarpone2 duże dojrzałe banany1,5 łyżeczki cukru pudru5 łyżek granoli100 g gorzkiej czekoladyprzyprawa do kawy i deserów KAMISWykonanie
kolorowotorcikowokakaowe możecie zobaczyć w filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. SKŁADNIKI: Masa kremowa: śmietanka kremówka 30% ( 600 ml.) mascarpone ( 500 g ) cukier puder ( 3 łyżki ) kakao (2 łyżki) żelatyna (3 łyżki) + gorąca woda ( pół szklanki ) łezki czekoladowe (120 g) Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka(...)stopniowo dolewamy ostudzoną galaretkę z żelatyną. Dobrze mieszamy i taki mus wstawiamy na chwilę do lodówki żeby masa brzoskwiniowa zaczęła lekko tężeć. 3.) Krem. Śmietankę kremówkę dobrze schłodzoną ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, serek mascarpone, wlewamy ostudzoną żelatynę i miksujemy aż składniki dobrze się połączą. Masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej części masy dodajemy 3 łyżki kakao
RITA food channelminut. Wystudzić. Masa: Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i na najmniejszych obrotach miksera połączyć ze sobą. Wyciąć cześć babeczki, która wystaje ponad formę. Udekorować babeczkę kremem, posypać ją pokruszonym odkrojonym ciastem i ułożyć na górze małe jajeczka. Krok po kroku: 1. Zmielić szpinak 2. Ubić białka(...)Dodać żółtka 5. Dodać szpinak i olej 6. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia 7. Przełożyć ciasto do foremek 8. Upiecz babeczki 9. Ubić śmietanę kremówkę 10. Dodać serek mascarpone 11. Przeciąć babeczki 12. Udekorować babeczki masą 13. Ułożyć jajeczka i posypać pokruszonym ciastem Poprzedni 1 z 13 Następny Artykuł Wielkanocne babeczki szpinakowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plmąki 45 g kakao 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli * Proporcje na biszkopt dla różnych wielkości tortownic: Krem czekoladowy: 500 ml śmietanki 36 % 250 ml śmietanki 30% 400 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 200 g lekko gorzkiej czekolady (ok. 50 % masy kakaowej) Dodatkowo: słoiczek konfitury wiśniowej ok. 300 g płyn do nasączania(...)lodówki. Przekrój dopiero przed składaniem tortu. Tak przechowywany biszkopt dużo łatwiej się kroi. Zajrzyj do wpisu: Jak zrobić idealny biszkopt kakaowy, tam znajdziesz więcej wskazówek oraz wideo z instrukcjami. Krem czekoladowy: Śmietanka i mascarpone muszą być bardzo dobrze schłodzone. Miskę i ubijaczki do miksera włóż do zamrażalnika na 15 min przed przygotowywaniem kremu. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść
Słodki Blogkrem mocno zaskakuje. Przepis mam od znajomego. Spróbowałam i wpisałam tą zupę do naszego domowego menu. Składniki: 2 cukinie pokrojone w kostkę 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 skrzydełko z kurczaka sól pieprz 2 ząbki czosnku 1/2 kostki masła crostini lub inne grzanki -opcjonalnie 1 opakowanie serka mascarpone- małe Do garnka z wodą wkładam skrzydełko z kurczaka, gotuję(...)razem ze skórką) chwilę smażę. Dodaję czosnek – chwilkę duszę. Dodaję cukinię z cebulą do garnka z warzywami, wyjmuję skrzydełko. Dodaję serek mascarpone, sól, pieprz, (sprawdzam czy warzywa są miękkie) miksuję. Podaję z grzankami. Polecam Artykuł Zupa krem z cukinii pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plblaty. Pierwszy blat smarujemy powidłami *** *** Wszystkie składniki na masę powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy w mikserze na sztywno i stopniowo dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy na sztywno, ale nie za długo aby krem się nie zważył *** *** Cukierki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** 3/4 startych cukierków dodajemy do kremu i delikatnie mieszamy *** *** 3/4 kremu wykładamy
Blog z Apetytempropozycja na posłodzenie weekendu :) Zapraszam! Przepis na opakowanie andrutów 225g Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Andruty 225g 270g czekolady gorzkiej 60-70% 300ml kremówki 30% tł. 3,5 łyżki serka mascarpone 1,5 łyżki miodu 100g zmielonych migdałów 50 g. drobno(...)pokrojonych suszonych jagód goji bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: 1/ Śmietankę doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy połamaną czekoladę i rozpuszczamy mieszjąc. Dodajemy serek mascarpone i miód, zmielone migdały oraz jagody goji i jeszcze raz dokładnie mieszamy. 2/ Gotowym kremem smarujemy pierwszy wafel nakładając kolejny i tak aż do ostatniego. Kroimy, nakładamy bitą śmietanę i posypujemy całymi jagodami goji i podajemy
Kuchnia PROzdrowotnaokręgi, rozprowadź bezę, wstaw do pieca. Pieczemy pierwsze 10 min. 140 stopni C, potem godzina 110 stopni C. Bezy studzimy całkowicie. ŚMIETANKOWY KREM: - 300 ml kremówki (30% tłuszczu) - 1 łyżka cukru pudru - 2 spore łyżki serka mascarpone - łyżka proszku żelatyna Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodaj, cukier puder i serek mascarpone. Żelatynę, rozpuść w około 40 ml wrzątku, dodawaj(...)wrzątku, dodaj do powideł i wymieszaj. Masy używamy do przełożenia ciasta. Składamy ciasto! Ciasto kroimy na 3 blaty. Pierwszy blat smarujemy powidłami śliwkowymi, układamy blat bezy, krem, blat ciasta, krem, powidła blat ciasta powidła krem powidła na sam wierzch beza. Jeśli zostanie Ci troszeczkę kremu możesz posmarować ciasto dookoła. Ciasto wstawiamy na 2 godziny
SMYKWKUCHNIpachnący truskawkami. Sezon na truskawki już trwa, warto zrobić sobie taką owocową przyjemność. Polecam! Podobnego kremu użyłam w też tych ciasteczkach z ciasta francuskiego i w tym deserze z rabarbarem. składniki - 2 - 3 porcje 250 g serka mascarpone 200 g zimnej śmietanki 30% 2 łyżki ksylitolu 250 g truskawek przygotowanie Truskawki umyć, odciąć
Stare Garystrony Kwestia Smaku . Te omlecieki są proste i pyszne ... całość łącznie z przygotowaniem, upieczeniem omlecików, przyrządzeniem kremu i podaniem to 30 minut. W 30 minut miałam 8 omlecików z bitą śmietaną wymieszaną z serkiem mascarpone z dodatkiem pokrojonych truskawek - rewelacja. Początkowo miały być pestki granatu zamiast truskawek ale akurat nie było granatów w biedronce(...)Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę (30% lub 36%) ubijać na małych obrotach miksera. Gdy już nieco zgęstnieje stopniowo zwiększać obroty i dodawać cukier puder (ok. 1 i 1/2 łyżki), cały czas ubijając aż śmietanka będzie sztywna i gęsta. Do ubitej śmietanki dodałam około 120 g krótko ubitego mikserem serka mascarpone. Smacznego
cucinarestrony Kwestia Smaku . Te omlecieki są proste i pyszne ... całość łącznie z przygotowaniem, upieczeniem omlecików, przyrządzeniem kremu i podaniem to 30 minut. W 30 minut miałam 8 omlecików z bitą śmietaną wymieszaną z serkiem mascarpone z dodatkiem pokrojonych truskawek - rewelacja. Początkowo miały być pestki granatu zamiast truskawek ale akurat nie było granatów w biedronce(...)Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę (30% lub 36%) ubijać na małych obrotach miksera. Gdy już nieco zgęstnieje stopniowo zwiększać obroty i dodawać cukier puder (ok. 1 i 1/2 łyżki), cały czas ubijając aż śmietanka będzie sztywna i gęsta. Do ubitej śmietanki dodałam około 120 g krótko ubitego mikserem serka mascarpone. Smacznego
cucinaretrzeba wysmarować masłem) i dziurkujemy je widelcem tak przygotowane foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy 15 minut , serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder wkładamy do miski i ubijamy na gładki krem zimne tartaletki nadziewamy kremem śmietanowym i ozdabiamy owocami, jak ktoś chce można dodatkowo owoce posmarować galaretką, będę wtedy pięknie się błyszczały, babeczki przechowujemy
Słodkie zapomnienieJeśli tak jak ja lubicie kokos to tym ciastem będziecie zachwyceni. Jest podwójnie kokosowe bo zawiera kokosową bezę oraz krem z mascarpone i gotowanego kokosu a to wszystko otulone kakaowym biszkoptem. Dodałam też lekką nutkę alkoholu, żeby całość nie wydawała się mdła. Jak dla mnie bomba (kaloryczna niestety też),miękkie, lekkie po prostu przepyszne. *foremka(...)szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na bezę: 4 białka 1 szklanka cukru 150 g kokosu szczypta soli na krem kokosowy: 3/4 szklanki mleka 100 g drobnego kokosu 300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru łyżka żelatyny dodatkowo: 1/3 szklanki wódki Biszkopt upiec najlepiej dzień przed przekładaniem ciasta, wtedy ładnie się przekroi
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniachwile by wystygła. Serek mascarpone ubijamy mikserem, dodajemy do niego stopioną czekoladę i ewentualnie cukier puder. Na końcu do ubitego serka dodajemy sok z limonki, dokładnie mieszamy. Owoce myjemy i osuszamy, układamy w pucharkach. Na wierzch nakładamy krem z mascarpone i czekolady. Deser odstawiamy do lodówki do schłodzenia na 15 minut
Przysmaki Karolkipieczenia galaretka z owocami: 1 i 1/2 galaretki przezroczystej winogronowej Winiary 1 szklanka borówek 100 g malin 1 kiść winogrono jasne 3 wiśnie Krem wiśniowy: 40 dkg wiśni 1/2 cytryny 4 łyżeczki żelatyny 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36 % 3 łyżki cukru trzcinowego poncz: 1/2 szklanki wina białego 1 cytryna pozostałe: 1 słoiczek konfitury z czarnej porzeczki(...)nagrzanego piekarnika góra dół temp 160 stopni i piekę około 15 minut.Po wyjęciu przekładam na ręcznik kuchenny, zrywam papier i zwijam w rulon razem z ręcznikiem. Zostawiam do przestygnięcia. Krem wiśniowy: Wiśnie wydrylowane przykładam do garnka, dodaję sok z cytryny, cukier i gotuję na wolnym ogniu aż zrobią się miękkie. Miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w dwóch łyżkach zimnej wody, dolewam
wesoła kuchnia