gorzkiej czekolady (min. 70% zaw. kakao) 4 duże jajka (rozm. L) 375 g cukru 200 g mąki szczypta soli składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki (min. 30%) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone aromat miętowy zielony barwnik spożywczy składniki na polewę: 50 g masła 30 g cukru 1-2 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób(...)cukrem pudrem na sztywną masę. Dodaję schłodzone mascarpone, aromat miętowy oraz barwnik. Miksuję na jednolitą, gładką masę i do czasu wyłożenia na ciasto schładzam w lodówce. Polewa: masło rozpuszczam w rondelku wraz z cukrem. Zdejmuję z ognia, dodaję mleko i kakao. Mieszam do powstania gładkiej masy. Polewam schłodzone, pokryte kremem miętowym ciasto. Ponownie wstawiam do lodówki, aby polewa stężała
W kuchni Karmel-itkiDigestive ja użyłam pełnoziarnistych Bonitek zbożowych z Biedronki 150 g masła roztopionego 3 czubate łyżeczki żelatyny w proszku 300 ml śmietanki kremówki 30% bardzo zimnej 4 czubate łyżki cukru pudru 600 g serka mascarpone najlepiej włoskiego schłodzonego (również użyłam mascarpone z Biedronki) 1 biała czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (100 g) 1 szklanka sezonowych owoc
cucinaresztywno. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny do smaku (nie przesładzając ponieważ do masy damy jeszcze ciasteczka). Do masy dodajemy serek mascarpone, a następnie pokrusone markizy, delikatnie mieszamy. * Do pucharka wkładamy do połowy krem śmietanowy z ciasteczkami, na wierzch układamy świeże maliny, posypujemy pokruszonymi rureczkami czekoladowymi, dekorujemy połówkami markiz
Z Majeczką w kuchniformy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt należy podzielić na trzy blaty i przyłożyć kremem z czereśniami
Coś z niczegoPieczemy 1 godzinę w temperaturze 175 C. 5. Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy. 6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe
vaniliowoczekoladowaubić schłodzoną śmietankę kremówkę (śmietana nie powinna być ubita na sztywno- ma być dosyć luźna). Dodać ją w kilku turach do mieszanki z serka mascarpone, masy krówkowej i czekolady. Całość krótko zmiksować do uzyskania puszystego słodkiego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) podgrzać uważając, by jej nie przypalić. Taką płynną masą- polewą krówkową polać od wewnątrz ścianki szklanek (z przepisu
Nastoletnie Wypiekanieczekamy aż piekarnik ostygnie, a następnie wyciągamy bezę. MASA: (ubijamy ją przed podaniem lub ubitą wcześniej ale przechowaną w lodówce) Do miksera wrzucamy serek mascarpone, dodajemy cukier waniliowy i śmietanę i ubijamy na sztywną masę. Następnie krem przekładamy na wierzch bezy i posypujemy owocami i gotowe
Gotuj z Mąkągotować z ziołami przez 15 minut. – Zupę zmiksować blenderem. Gęstość zupy można regulować ilością wody. – Wrzucić serek mascarpone i roztrzepać trzepaczką, zagotować. – Dodać śmietankę i wymieszać ponownie. – Podawać zupę krem z grzankami ziołowymi i czipsem z boczku
To co kochamszczypta soli 1,5 kubka cukru 1,5 kubka mąki tortowej 0,5 kubka mąki z ziaren amarantusa 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 0,5 słoiczka masła orzechowego z kawałkami orzeszków 1 op serka mascarpone 0,5 szklanki brązowego cukru Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej 2 łyżki śmietany kolorowe drażetki czekoladowe lub z masłem orzechowym
Luźna Kuchniaformy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt należy podzielić na trzy blaty i przyłożyć kremem z czereśniami
Coś z niczegotemperaturze 190ºC, do tzw. suchego patyczka. Śmietanę kremówkę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy sok z cytryny i serek mascarpone, całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masło ucieramy na puszysty krem. Dodajemy 1 żółtko i miksujemy do połączenia się składników. Dosypujemy połowę cukru pudru i miksujemy na gładką masę. To samo robimy z drugim
KuchcikoweLoveDigestive ja użyłam pełnoziarnistych Bonitek zbożowych z Biedronki 150 g masła roztopionego 3 czubate łyżeczki żelatyny w proszku 300 ml śmietanki kremówki 30% bardzo zimnej 4 czubate łyżki cukru pudru 600 g serka mascarpone najlepiej włoskiego schłodzonego (również użyłam mascarpone z Biedronki) 1 biała czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (100 g) 1 szklanka sezonowych owoc
cucinarenasączyć w kawie 3. Nasączone biszkopty wyłożyć na dno kokilek, tak by zakryły dno, resztę nasączonych biszkoptów odłożyć do następnych warstw. 4. Połączyć serek mascarpone, śmietanę kremówkę, cukier puder i 2 łyżeczki kawy z whisky. 5. Krem położyć na biszkoptach 6. Pokroić truskawki w plasterki i położyc na warstwę kremu. 7. Znów położyć warstwę nasączonych biszkoptów, Kłaść następne warstwy
KreatywnePinyszklanka mąki pszennej * płaska łyżeczka proszku do pieczenia * do nasączenia sok pomarańczowy Galaretka : * 3 pomarańcze * 2 galaretki pomarańczowe Krem czekoladowy : * 100g czekolady mlecznej * 100g czekolady gorzkiej * 200ml śmietany kremówki * 200g serka mascarpone Przygotowanie : Jajka ubijać razem z cukrem aż masa będzie gęsta. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodawać po trochę do masy
Magiczne Życie Marty