krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:151/246)

Śliwkowa makówka 106

Masę dokładnie mieszam i od razu wykładam na ciasto makowe. Odstawiam do wystygnięcia. Na koniec przygotowuję krem z mascarpone. Składniki: 300 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g czekolady Śmietankę ubijam na sztywno, następnie dodaję serek i cukier puder i ponownie ubijam. Połowę kremu rozprowadzam na śliwkach, a do drugiej połowy dodaję

Słodki sentyment
Sernik Oreo 375

papierem do pieczenia. Z ciastek usunąć krem i odłożyć go na później (do masy śmietanowej). Markizy zmiksować w misie blendera na "piasek". Dodać masło i zmiksować ponownie. Masę przełożyć do tortownicy i i docisnąć mocno dłonią. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Wykonanie masy serowej: Do dużej miski włożyć twaróg, serek mascarpone, mleko skondensowane, cukier puder i cukier(...)pieczenia. Z ciastek usunąć krem i odłożyć go na później (do masy śmietanowej). Markizy zmiksować 8s. obr. 8. Dodać masło i zmiksować 20s. obr. 4. Masę przełożyć do tortownicy i i docisnąć mocno dłonią. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.  Wykonanie masy serowej: Do naczynia miksującego włożyć twaróg, serek mascarpone, mleko skondensowane, cukier puder i cukier waniliowy

Mania Wypiekania
Malinowa chmurka 432

łyżki cukru pudru Beza z migdałami 15 dag cukru 3 białka 2 łyżeczki mąki  ziemniaczanej ok 50 g. płatków migdałowych Krem śmietankowy 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru 25 dag  schłodzonego serka mascarpone 1,5 szklanki  kremówki 36%, schłodzonej Galaretka z malinami 3 szklanki wrzącej wody 3  galaretki malinowe (na każdą(...)140º C przez około 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności lekko przedłużamy (lub skracamy) czas pieczenia. Studzimy w lodówce ok 2 godziny. Krem śmietankowy Wszystkie składniki ubijamy  do otrzymania gęstego kremu. Składniki muszą   być schłodzone. przynajmniej 12 godzin w lodówce. Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Ciasto wyjmujemy z lodówki

W kuchennym oknie Ewy
Krem cynamonowy 266

komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżeczki cynamonu 4 – 6 łyżek cukru pudru/miodu lub więcej, do smaku W misce Więcej... Artykuł Krem cynamonowy pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Tort szachownica z kremem budyniowym 147

szklanki mąki tortowej 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej płaska 1/2 szklanki cukru trzcinowego krem budyniowy: 2 budynie czekoladowe 600 ml mleka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru trzcinowego 400 g masła nasączenie: 1/2 szklanki wina białego 1 cytryna polewa biała: 125 g serka mascarpone 100 g czekolady białej 1/2 łyżeczki żelatyny obręcz czekoladowa, kwadraty czekoladowe: 150 g czekolady gorzkiej(...)obręczą ciemną największą, poncz, krem. I ostatni blat tak samo. Górę i boki tortu smaruję kremem. Wstawiam do lodówki. Polewa biała czekolada: Czekoladę kroję na małe kawałki. Mascarpone/ można zastąpić śmietaną podgrzewam/. Żelatynę namaczam w łyżeczce zimnej wody. Dodaję do gorącego serka, i mieszam. Zdejmuję z gazu dodaję czekoladę i cały czas mieszam aż się rozpuści. Jak przestygnie

wesoła kuchnia
Wiosenna rolada 228

Składniki Ciasto: 5 jaj 3/4 szklanki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru zielony barwnik w żelu -opcjonalnie Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1 zielona galaretka Dekoracja: 60 g wiórek kokosowych białych  użyłam PIĄTNICA zielone wisienki koktajlowe Sposób(...)niewielkiej ilości gorącej wody-około 30 ml.  Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno dodając w trakcie cukier puder oraz serek mascarpone wymieszany wcześniej z sokiem cytrynowym oraz żelatyną-całość dokładnie miksujemy.  Ciasto odwijamy ze ściereczki smarujemy częścią kremu układamy paseczki galaretki zawijamy w rulon, smarujemy resztą kremu wierzch rolady posypujemy wiórkami kokosowymi, wkładamy na całą noc do lodówki

Wanilia i Kardamon
Naleśniki z kremem miętowym 195

przyrządzić :) Dziś propozycja naleśnikowa, ale z nadzieniem trochę niecodziennym... Ilość składników na farsz tak trochę orientacyjna, a to dlatego, że kremu użyłam przede wszystkim do ciasta. Na taką wersję urozmaicenia naleśników wpadłam tak przy okazji :) 100 g serka mascarpone około 1/2 szklanki śmietany tortowej 36 %  truskawki krople miętowe spożywczy barwnik zielony Przygotowanie : Usmażyć naleśniki  Serek zmiksować ze śmietaną

Proste Potrawy
Lody truskawkowo-malinowe z mascarpone 154

dekoracji truskawki - ok. 50g maliny - ok. 50g Wykonanie: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i delikatnie łączymy. Maliny oraz odszypułkowane truskawki umieszczamy w wyciskarce o drobnym sicie i manetce ustawionej w pozycji zamkniętej. Wyciskamy sok. Sok dodajemy do śmietanowego kremu i dokładnie mieszamy. Dodajemy także rozdrobnione truskawki i maliny. Całość umieszczamy w zamrażarce i chłodzimy przez(...)dekoracji truskawki - ok. 50g maliny - ok. 50g Wykonanie: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i delikatnie łączymy. Maliny oraz odszypułkowane truskawki umieszczamy w wyciskarce o drobnym sicie i manetce ustawionej w pozycji zamkniętej. Wyciskamy sok. Sok dodajemy do śmietanowego kremu i dokładnie mieszamy. Dodajemy także rozdrobnione truskawki i maliny. Całość umieszczamy w zamrażarce i chłodzimy przez

Pogotujmy.pl
Łamana beza z kremem waniliowo - kawowym z amaretto, migdałami i bananem 148

białek  3/4 szklanki bardzo ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  2 opakowania serka mascarpone po 250 lub jedno duże ( ekonomiczniej) 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka esencji waniliowej 100 ml amaretto 3 łyżki cukru do kremu 30 ml espresso płatki migdałowe lub słupki do przesypywania warstw banan Białka ubić na sztywno, następnie dodawać po łyżce cukru

AZgotuj!
Sernik przekładany krówkowym kremem, na migdałowo-kakaowym biszkopcie 676

kuchni poszłam na łatwiznę. Robię to baaardzo rzadko, ale tym razem nie żałuję :) biszkopt kakaowy z udziałem cukru migdałowego (i budyniu z białą czekoladą!) przełożyłam, prócz sernika, gotowym kremem... Całość zwieńczyły naturalne posypki od Delecty z linii Decorada, które miałam przyjemność otrzymać w prezencie :) może wyglądem nie grzeszy, bo zdolności do dekorowania po raz kolejny podkreślam(...)cukier smak migdałowy od Delecty 1/2 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 250g serka mascarpone 250g serka ricotta 4 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków 1 jajko Krem: Smak krówka od Delecty około 300ml zimnego mleka Dekoracja: posypki z linii Decorada od Delecty Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek

Kolorowy Przepisownik
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 169

przez 5 minut na patelni z nieobranym czosnkiem, solą, pieprzem oraz 2 łyżkami oliwy. Zalewamy całość brandy. Zmniejszamy ogień i gotujemy dopóki brandy całkowicie nie odparuje.    Nakładamy krem do głębokich talerzy lub do miseczek. Na środek każdej zupy nakładamy łyżeczkę krewetek, dodajemy 1 kromkę  tostowanego  chleba (lub grzanek), odrobinę oliwy, trochę świeżo zmielonego pieprzu i gotowe(...)Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minu t.  Redukujemy zmieszany z cukrem sok  z pomarańczy. Dodajemy do soku serek  mascarpone  i drobno pokrojone skórki pomarańczy.   Podajemy babeczkę na gorąco z naszym pomarańczowym kremem

SzczyptaSmaQ
Malinowa chmurka wg Aleex (TM5) 387

Galaretka z malinami: • 600 g malin (świeżych lub mrożonych) • 3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) • 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: • 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 36% • 250 g schłodzonego serka mascarpone • 3 łyżki cukru pudru • 1 cukier waniliowy Beza z migdałami: • 3 schłodzone białka • 150 g drobnego cukru do wypieków • 2 łyżeczki mąki (skrobi(...)Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać, schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. 19. Przygotować masę. Wszystkie składniki muszą być schłodzone wcześniej w lodówce przez minimum 12 godzin! Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. 20. Wszystkie składniki na krem śmietanowy umieścić w misie miksera. Ubić mieszadłami do ubijania białek do otrzymania gęstego kremu. Zbyt długie ubijanie kremu może

W mojej kuchni
Jogurtowe babeczki z kremem rabarbarowym 106

Witam Was kochani!Tak jak obiecałam wczoraj, prezentuję Wam przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu.Po co ją wyrzucać, skoro

Pora coś zjeść
Torcik cappuccino 333

pół i każdą część nasączyć ponczem osobno. Składniki na krem capupucino do przełożenia: 250 g serka macarpone 250 g śmietany kremówki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 3 - 4 łyżki cukru pudru 60 g kawy cappuccino w proszku Kremówkę ubić na sztywno,   wymieszać dokładnie z cappucino. Dodać serek mascarpone i ponownie wszystko dokładnie wymieszać, dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania