krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:146/246)

Błyskawiczne ciasto świątczne 172

wszystkiego jest jeszcze przysłowiowa kropka nad w postaci lekko chrupiących płatków migdałowych. Po prostu niebo w gębie! Składniki: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru herbatniki ( ja zużyłam 4,5 opakowania 100 g) krem speculoos powidła śliwkowe (mój słoik miał 280 g) płatki migdałowe Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem (ja dodałam łyżkę, bo herbatniki

Cynamonowe szczęście
Sylwestrowy tort imieninowy 150

imieniny, które jutro mój S obchodzi. Biszkopt z niezawodnego przepisu mamy oczywiście, a krem z dodatkiem mascarpone. Do tego orzechy i czekolada. Mam nadzieję, że będzie pyszny!       Składniki : * biszkopt  * sok z połowy cytryny  * szklanka wrzątku * 2 małe śmietany kremówki 36% * opakowanie serka mascarpone  * 2 fixy do kremówki * 2 łyżki cukru pudru * duża garść orzechów

Magiczne Życie Marty
,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 104

pomarańczowe Składniki na masę orzechową: 250g orzechów włoskich ¾ szkl. mleka 4 łyżki cukru pudru kostka masła Składniki na mase mascarpone: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone Wykonanie: Spód: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno obręczy. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Składniki na masę dyniową(...)cały czas mieszając a następnie odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce orzechów cały czas ucierając. Gotowy kremem przekładamy na wystudzoną masę dyniową do naszych obręczy. Składniki na masę mascarpne: Śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Ubitą kremówkę przekładamy na masę orzechową. Do wykonania torcików wykorzystałam pierścienie cukierniczo-kucharskie. Foremki – pierścieni kuchenne zostały wykonany

Podróż w kulinaria
KETO PIERNIK W SZKLANCE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 138

Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by nie spiekły się za bardzo. Gotowe pierniki ostudzić.   Składniki na krem: 200 g śmietanki kokosowej lub w wersji z laktozą 100 g serka mascarpone i 100 g śmietanki lub śmietany 36% szczypta wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii opcjonalnie słodzik ( ksylitol , erytrytol, stewia do smaku(...)ubić mikserem na puszystą pianę. Jeśli nie unikacie nabiału można użyć mascarpone, śmietanki 36% i wanilii. W obu wersjach można dodać opcjonalnie słodzik,choć uważam, że nie ma takiej potrzeby dzięki słodkości pierniczków, śmietanki lub mascarpone. Deser wykładać do szklanki warstwowo. U mnie naprzemiennie wylądowały pokruszone pierniczki, krem, znowu pierniczki, orzechu i na wierzchu śmietanka. Jeśli lubicie bardziej intensywny smak

Ola la LCHF
DESER W STYLU TIRAMISU Z WIŚNIAMI 133

rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy syropu barmańskiego. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem -   ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Następnie dodać kakao, wymieszać. Na koniec dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią

Ciastka - domowe słodkości
Tort bezowy 259

piankowa, chrupiąca struktura blatów, i smak sprawia idealny efekt.... Składniki: 8 schłodzonych białek 440 g cukru 1 łyżeczka octu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem: 1 kubek (330ml) śmietany 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru serek mascarpone (250 g) dowolne owoce świeże, mrożone, z puszki np. brzoskwinie 1/2 tabliczki czekolady Wykonanie: Białka przelać do miski miksera, ubić sztywną pianę, dodawać(...)piekarnika na 120 st. C na 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 st. C i piec 2 i 1/2 godziny. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, wystawić, ostudzić. Krem Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wmieszać mascarpone, dosypać cukier puder. Blaty bezowe zdjąć z papieru, wyłożyć na paterę pierwszy blat, wyłożyć masę śmietanową, powkładać owoce, np. pokrojone brzoskwinie z puszki

kgwjanczewo
Bananowa chmurka 508

dałam mleczną) Galaretka z bananami i ananasem: około 8 – 10 bananów 1 puszka ananasów 3 cytrynowe galaretki 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii   Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem(...)szklankach wrzącej wody. Odstawiamy. Osączonego ananasa kroimy na cząstki. Banany obieramy i wykładamy na kruche ciasto, jeden przy drugim, wolne miejsca uzupełniamy kawałkami ananasa. Owoce zalewamy tężejącą galaretką. Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na galaretkę. Schłodzoną kremówkę oraz mascarpone ubijamy wraz z cukrem pudrem i nasionkami wanilii na sztywno. Całość możemy utrwalić zagęszczaczem (śmietan-fix), choć nie jest to konieczne

Smaki Na Talerzu
Kruche babeczki z kajmakowym środkiem 129

szklanki mąki pszennej  150 g masła lub margaryny maślanej 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru (z czubkiem) 16 g cukru waniliowego Krem: 400 g masy kajmakowej 1 szklanka śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek. Całość zagniatamy

VioletoweKucharzenie
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 240

troszkę soli wszystkie składniki wyrobić i na 30 min do lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić

Moje Wyroby
Ciasto Malinowa chmurka-pyszne, z malinami, bezą-na dużą blaszkę 280

szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) GALARETKA Z MALINAMI -500g malin świeżych lub mrożonych -3 malinowe galaretki -3,5 szkl wody KREM -650ml śmietanki 30 lub 36% -250g serka kremowego  lub mascarpone -1,5   łyżki żelatyny -125ml wody  -3/4 szkl cukru pudru BEZA -5 białek -szczypta soli -2 łyżki mąki ziemniaczanej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ptysie ze śmietaną 165

duże kółeczka. Z porcji wychodzi 12-15 sztuk. Piec w 200stopniach 22-25minut. Po wystudzeniu przekroić każdego ptysia i przełożyć ulubionym kremem bądź śmietaną. U mnie tym razem śmietana 36% ubita (300ml) + serek mascarpone 400g + 2łyżki cukru pudru. Dla nieco zmiany smaku dodałam do śmietany dodatkowo 2 łyżeczki domowego syropu malinowego. Tak przygotowaną śmietaną przekładałam nasze ptysie. Jeśli ptysie

W garach u Gosi
Tort Kraina Lodu (Frozen) – pomysł na dekorację IX 219

użyć do dekoracji tortu? To pytanie często sobie zadaję. Wiele zależy od Waszych preferencji i rodzaju dekoracji. Nie używam mas cukrowych, ani gotowych kremów, więc pozostają mi domowe metody. Bardzo łatwo wykonać masę z serkiem mascarpone i bitą śmietaną , jednak ma ona dwie wady. Po pierwsze szybko łapie temperaturę i podczas dekorowania zmienia konsystencję, więc trzeba działać dość szybko, żeby

Trzeci talerz
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 226

wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masą ciasteczkową, ugniatając ją dłonią lub spodem łyżki. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, cukrem, kremówkę, jajka i wanilię zmiksować na gładki krem, tylko do połączenia składników. Wylać na przestudzony spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto wiśniowe wariacje 234

biszkopcie i zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki. Warstwa śmietankowa: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone, śmietan-fixy i krótko zmiksować do połączenia składników. Gotowy krem wyłożyć na stężałej galaretce i wyrównać. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać górę ciasta. Na każdym kawałku położyć wiśnię do dekoracji

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania