krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:153/246)

Cztery sukienki na wesele. I o kwintesencji cytrynowości. Sernik 214

postanowiłam więc upiec sernik, którego cytryny będą niekwestionowanym bohaterem. Masa serowa jest więc wyraźnie cytrynowa (ale nie kwaśna!), a na niej lekko już kwaskowy lemon curd, czyli najlepszy cytrynowy krem, jaki zdarzyło mi się jeść. Wierzch wieńczą urocze, kolorowe beziki, które pasują tutaj idealnie nie tylko wizualnie, ale też smakowo.  Całość wyszła boska; istna kwintesencja cytrynowości . Jeśli chcecie(...)spód: 150 g ciastek digestive 55 g masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 150 g cukru 4 jajka dodatkowo: 200 g kremu cytrynowego kandyzowane kumkwaty bezy: 1 białko 40 g cukru 15 g cukru pudru czerwony barwnik spożywczy w paście

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Eton mess maliny i kawa 490

się sezon truskawkowy, więc możecie też wypróbować połączenie truskawek i np. advocata, którego można dodać do kremu zamiast kawy. Co Wy na to? Ja na pewno wypróbuję, bo  uwielbiam ten deser. ETON MESS   Składniki:  1 średniej wielkości beza 1 serek mascarpone 2 żółtka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki cukru pudru 300 ml śmietany(...)malin (mogą być mrożone) Przygotowanie: Śmietanę ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru.  Serek mascarpone ubijamy w oddzielnym naczyniu wraz z 2 żółtkami oraz 1 łyżką cukru pudru. Dodajemy do niego przetartą przez sitko sypką kawę rozpuszczalną. Mieszamy do połączenia składników.  Maliny miksujemy na mus. Można zostawić kilka w całości.  Średniej wielkości bezę (ja zrobiłam z 4 białek

Bon appetit mon amie
Truskawki w kremie jagodowym 267

prezentowałam tutaj . W moim deserze truskawki są otulone mocno jagodowym kremem. Jest na tyle gęsty, że może być wykorzystany do tortów albo do innych ciast. SKŁADNIKI: 500g truskawek 150g jagód sok z 1/2 cytryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 125g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% Jagody, cukier i sok z cytryny umieścić w garnuszku(...)Gotować do uzyskania bardzo gęstej masy. Odstawić do wystudzenia. Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić na sztywno. Połączyć partiami z masą jagodową. Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :) Kategoria: Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: jagody , kremówka , mascarpone , truskawki

https:KKuchniaMniam
Deser z kremem mascarpone i owocami 200

Dzisiaj polecam przepis na pyszny deser w owocami, kremem mascarpone oraz sokiem z owoców dzikiej róży. Deser jest szybki i łatwy do przygotowania. Idealny na każdą imprezę. SKŁADNIKI (na 3 porcje): 12 sztuk okrągłych biszkoptów, 150 ml soku z owoców róży POLSKA RÓŻA , 1 szklanka śmietany 30%, 150g serka mascarpone, 1/2 łyżki cukru pudru, 1 kiść ciemnych winogron, 3 plastry(...)śniadaniowych kółek. PRZYGOTOWANIE: 1. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder oraz serek mascarpone. Wszystko razem miksuję. Ananasa kroję w kostkę. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół. 2. Biszkopty maczam w soku z róży i układam na dnie pucharków. Następnie nakładam porcję kremu oraz owoce. Wierzch deseru dekoruję pozostałym kremem, posypuję płatkami śniadaniowymi i polewam pozostałym sokiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wyjątkowe tiramisu na wyjątkowy dzień 232

porcji) 3 jajka 40 g cukru pudru 250 g serka mascarpone 75 g ajerkoniaku 80 g podłużnych biszkoptów 200 ml mocnej kawy 2 łyżki kakao 250 g truskawek Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Wlać ajerkoniak, zmiksować. Dodać mascarpone, miksować, aż krem zacznie gęstnieć. Ubić białka, delikatnie wmieszać do kremu. Biszkopty maczać krótko w kawie. Ułożyć połowę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki Wielkanocne 178

osobnej miseczce , ubić na sztywno śmietanę (można dodać śmietan-fix wtedy mamy pewność , że bita śmietana będzie sztywniejsza ). Serek wymieszać z cukrem pudrem i delikatnie dodawać ubitą wcześniej śmietanę. Wszystko razem połączyć.  Przestudzone babeczki , dekorować powstałym kremem. Zielony kokos wsypać do szerokiej miseczki i obtaczać w nim babeczki , tak by cała powierzchnia kremu utworzyła zielone zajączki. Z podłużnych biszkoptów(...)wielkanocnych:  1/2 opakowania kokosu żółty barwnik spożywczy w proszku 150 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru śmietan fix oraz do ozdoby: kandyzowane owoce papai, suszone figi i rodzynki  Kokos zabarwić na żółto, a następnie babeczki udekorować kremem (przepis jak do dekoracji wielkanocnych zajączków). A następnie z małych kawałeczków papai zrobić

Aromatyczne Podróże
Ciasto brzoskwiniowe z kremem 386

olejku cytrynowego 1 puszka brzoskwiń (480g owoców po odsączeniu) Masa kremowa: 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 3 śmietan fixy 660ml śmietany kremówki 30% (lub 36%) Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń (480g owoców po odsączeniu) 2 galaretki brzoskwiniowe lub morelowe   Ciasto brzoskwiniowe z kremem – Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem za pomocą miksera na puszystą masę. Następnie wlać

Kulinarne Przeboje
Krem z białej czekolady z musem truskawkowym 429

200 g białej czekolady250 g serka mascarpone150 g jogurtu naturalnego500 g truskawekcukier do smakuDeser z tak wyjątkowym połączeniem składników, jest z góry skazany na powodzenie :). Tak

Świat Domowej Kuchni
Walentynkowe tiramisu. Z jeżynami 203

porcji) 250 g serka mascarpone 2 jajka 60 g cukru pudru 115 g podłużnych biszkoptów 150 ml soku z pomarańczy 50 ml likieru z czarnej porzeczki 250 g jeżyn Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, zmiksować tylko do połączenia składników. Białka ubić na sztywno, partiami dodawać do kremu, delikatnie mieszając łyżką. Sok wymieszać z likierem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Marchewkowe cupcakes z kremem ananasowym i kwiatami z ananasa 224

Witam Was!Tak! Marchewka, a jak marchewka to... pewnie było spotkanie Geek Girls Carrots!Już 3 raz przygotowywałam poczęstunek na spotkanie krakowskich Karotek.Co przygotowałam poprzednio? piernikowe

Pora coś zjeść
Cytrynowiec 1153

szkl. cukru 3/4 szkl. mąki tortowej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku z cytryny 1 i 1/2 szklanki wody 2 żółtka 1 szklanka cukru 200 g masła Pianka cytrynowa: 600 ml śmietanki 30% 150 g serka mascarpone 2 op. galaretki cytrynowej Dodatkowo: herbatniki maślane Polewa: 2 łyżki masła 3 łyżki soku(...)wlewamy na gotującą się wodę. Cały czas mieszając, podgrzewamy do ponownego zagotowania i zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i po łyżce dodajemy cytrynowy budyń. Gotowy krem wykładamy na upieczony i wystudzony biszkopt. Obie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody, odkładamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy mascarpone, chwilę miksujemy, a następnie małym strumieniem

Smaki Na Talerzu
Deser niepodległościowy wg Aleex 171

proste, a takie trudne, prawda? Dla swoich chłopaków przygotowałam niepodległościowy deser. Nic nadzwyczajnego, prosty krem z owocami, nawiązujący kolorystycznie do barw narodowych. Za to naprawdę smaczny. W sam raz na świąteczny wieczór. Składniki (na 6 porcji): • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 500 g serka mascarpone • 2 puszki owoców w syropie (u mnie wiśnie i jeżyny) • 2 cukry waniliowe • biszkopty Sposób

W mojej kuchni
Bezglutenowy deser ala tiramisu z jeżynami 241

Deser marzenie! Deser ala tiramisu z bezglutenowymi biszkoptami , aksamitnym kremem z mascarpone o jeżynami. Uczta dla oka i podniebienia :) SKŁADNIKI na 4 porcje 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri Free (klik)  500 g jeżyn 150 g śmietanki kremowej 30% mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki cukru zwykłego Z imną kremówkę ubij na sztywno(...)ubitej śmietanki dodawaj po łyżce serka mascarpone i cukru pudru. Dokładnie zmiksuj. Wstaw do lodówki do schłodzenia. Połowę jeżyn włóż do garnuszka, zasyp cukrem, dodaj 2 łyżki wody i zagotuj. Gotuj 4-5 minut lekko mieszając. Odstaw i wystudź. Do wysokich szklanek nakładaj warstwowo: 2 łyżki kremu, łyżkę konfitury jeżynowej, przełamane na pół biszkopty, kilka świeżych jeżyn i ponownie krem

Kuchnia bezglutenowa
Szybki torcik bez pieczenia 262

najlepszy deser na lato. Najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Mocno chrupiacy spód z orzechami laskowymi, kremowa masa z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu greckiego i dużo świeżych jagód i truskawek pokryte cieniutką warstwą Tortengussu, zamiast ciężkiej galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki na spód: 50 g orzechów laskowych(...)foremki o przekroju 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać przygotowaną masę orzechową, równomiernie rozdzielić, ucisnąć łyżką i uformować dookoła foremki 1-cm rant. Odstawić do lodówki do stężenia serek ubić z jogurtem na pulchną masę. Wmieszać ziarenka z laski wanilii, sok z cytryny i cukier. Rozłożyć na przygotowanym spodzie owoce umyć, osuszyć. Truskawki odszypułkować. Ułożyć na masie kremowej. Tortenguss

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocny tort kokosowo- ananasowy! 259

masie robota i miksuj na wysokich obrotach aż będzie gęsta i kremowa,  dodaj cukier puder. Wymieszaj całość. Dodaj serek mascarpone i dalej ubijaj przez 2-3 minuty. Obierz ananasa i pokrój w kostkę. Blaty kokosowo- bezowe przekładamy kremem i ananasem. DEKORACJA: - 4 łyżki wiórek kokosowych - 2-3 plastry ananasa - 2 łyżki masła - 2 łyżki cukru DIAMANT drobny Na suchej

SMYKWKUCHNI
Jabłecznik z bezą 212

wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Przestudzony wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na masie jabłkowej Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki maki ziemniaczanej 50g płatków migdałowych Przygotowanie: Białka

W garach u Gosi
Ciasto ucierane z figami 231

ciasta. Ubij kremówkę, dodaj do niej wanilię z cukrem pudrem lub cukier waniliowy. Ubitą śmietanę wymieszaj następnie z serkiem mascarpone, tylko do połączenia się składników.  W moździerzu rozgnieć pistacje.  Pokrój figi na półksiężyce.  Na wierzch ciasta wyłóż krem, na nim ułóż figi. Posyp je pokruszonymi pistacjami, polej następnie obficie całość miodem. Smacznego

Garniec Magalie
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4163

maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na stężonej już galaretce. Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki maki ziemniaczanej 50g płatków migdałowych Przygotowanie

W garach u Gosi
Bezglutenowa malinowa chmurka 777

lekkiego stężenia i następnie wylej galaretkę z owocami na kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek mascarpone, śmietankę, cukier puder i nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez

Kuchnia bezglutenowa
Rolada kokosowa z galaretką 201

Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i serek mascarpone dalej ubijać.  Wsypać trochę wiórków kokosowych, resztę zostawić na posypkę na wierzch rolady., wymieszać.  Ubijając wlewać do kremu rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Odstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wylać

Kuchnia Danusi
Beza kawowa z malinami 246

wyrzucać)    Dzisiaj na deser serwuję bezę o smaku kawowym połączoną z malinami.   BEZA KAWOWA z KREMEM i MALINAMI Składniki: 4 białka 200 g cukru 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej serek mascarpone+cukier puder  maliny Przygotowanie:    Białka ubijamy na sztywno z cukrem pod koniec dodając sok z cytryny

Bon appetit mon amie
Torcik kakaowo śmietanowo bananowy 163

cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżki oleju KREM: 1,5 czubatej łyżeczki żelatyny 200 g śmietany kremówki 30% 1,5 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone DODATKOWO: 4 nieduże dojrzałe banany 1 galaretka o smaku mojito 1 galaretka o smaku pinacolada czekoladowe kropelki masło i bułka tarta

Kuchenne zapiski Edyty
Tartalettki czekoladowe 193

łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! tartaletka czekoladowa

Humanistka w kuchni
Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową 12058

zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Cały krem rozsmarować na cieście, przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  100g białej czekolady,  1/2 szklanki dżemu z czarnej porzeczki,  50g mlecznej czekolady. Białą czekoladę połamać

Z miłości do słodkości