krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:144/246)

PTYSIE Z KREMEM KOKOSOWYM 164

ciasto parzone: 125 g masła / margaryny 1 szklanka letniej wody 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki szczypta soli 4 jajka składniki na krem: 4 łyżki wiórków kokosowych 400 ml śmietanki kremówki 300 g serka mascarpone 4 łyżki przesianego cukru pudru aromat kokosowy (opcjonalnie) Sposób przygotowania ciasta parzonego: Masło / margarynę, cukier oraz wodę umieszczam w garnku, doprowadzam do wrzenia.  Kiedy(...)minut, do momentu, aż wierzch będzie chrupiący, a spód ptysiów po postukaniu będzie wydawał głuchy odgłos i będzie spieczony, nie miękki. Odstawiam ptysie do wystudzenia. Sposób przygotowania kremu: Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni na złoty kolor. Zestawiam z ognia do wystudzenia. Mocno schłodzoną kremówkę miksuję najpierw na małych, potem na większych obrotach. Kiedy już częściowo się ubije, dodaję partiami

W kuchni Karmel-itki
Muffiny z kremem mascarpone 362

pachnące muffinki. Dekoracja wykonana z kremówki ubitej z serkiem mascarpone i cukrem pudrem.  Składniki na 12 sztuk: (powinny być w temperaturze pokojowej) 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju roślinnego 1 szklanka maślanki 1 jajko łyżka ekstraktu z wanilii na krem: 250 g sera mascarpone

wyzwania kuchenne
Tort bezowy z kremem śmietanowym i musem truskawkowym 184

białka (L) 1,5 szklanki cukru pudru (210 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej krem śmietanowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 1/2 opakowania mascarpone (125 g) 2 łyżki cukru pudru mus truskawkowy 150-200 g świeżych truskawek do dekoracji truskawki borówki Na samym początku przygotować blaty bezowe. Białka wlać do miski. Za pomocą miksera(...)uzyskania suchej bezy). W międzyczasie przygotować mus truskawkowy: owoce umyć, osuszyć, usunąć szypułki i zblendować. Następnie przygotować krem śmietanowy. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i wsypać cukier puder oraz dodać (partiami!) serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem) złożyć tort bezowy

Ugotować
Zielone ciasto szpinakowe z kremem truskawkowym i kwiatami czarnego bzu 151

mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1/2 opakowania  mrożonego szpinaku Poltino sok z 1/2 cytryny Krem: 1 szklanka zmiksowanych truskawek 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki  syropu z kwiatów czarnego bzu Dodatkowo: 2 łyżki  syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki wody garść truskawek garść(...)dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, mieszamy. Następnie dodajemy ją do zmiksowanych truskawek i miksujemy. W osobnej misce miksujemy mascarpone, stopniowo dodajemy do niego masę truskawkową  z żelatyną, cały czas miksując. Ciasto nasączamy 2 łyżkami wody wymieszanymi z syropem. Wykładamy na niego krem truskawkowy, wyrównujemy.  Wkładamy na 3 - 4 godziny do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy truskawkami i poziomkami

Kulinarne przygody Gatity
Rolada Cappuccino 181

cukru 3/4 szklanki proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki proszku cappuccino o dowolnym smaku Nasączenie: 3 łyżki likieru kawowego wymieszanego z 3 łyżkami wody lub 3 łyżki mocnej(...)papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem: Wszystkie składniki ubić razem do otrzymania sztywnego kremu. Nie ubijać zbyt długo, by krem się nie zwarzył. UWAGA : W przypadku śmietany kremówki 30%, polecam dodać zagęstnik do śmietany, tzw. śmietan

Opowieści z piekarnika
Dyniowe muffiny z kremem Toblerone 209

puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z wanilią pół łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 3 łyżki oliwy Krem: pół szklanki kremówki opakowanie mascarpone (250g) opakowanie Toblerone      Rozkręcanie bałaganu zaczynamy od przygotowania dyni - ja tym razem użyłam całej dyni Hokkaido, bo jest mała, urocza i tylko taka była akurat w sklepie(...)powinna mieć czas, żeby ostygnąć. Porządnie schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem: przez minutę-dwie na szybszych obrotach, potem na najwolniejszych. Dodajemy serek mascarpone, cały czas ubijając - najlepiej zrobić to w miarę szybko, żeby masa nie zdążyła się ogrzać. Łączymy krem z rozpuszczoną czekoladą i przekładamy do szprycy. Próbujemy ładnie go nałożyć na babeczki, zdejmujemy i próbujemy ponownie w nadziei, że kiedyś

sama złodycz
Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 160

łyżki masła klarowanego 2 jajka 1 łyżka kakao olej do smażenia krem budyniowy: 1 budyń do ciast i kremów Winiary waniliowy 500 ml mleka 100 g masła 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30 % dekoracja: truskawki kiwi(...)odrobinie oleju. Usmażyłam po 10 sztuk jasnych i czekoladowych naleśników o średnicy 19 cm. Do miski przekładam serek mascarpone, dodaję śmietanę i mieszam delikatnie mikserem na wolnych obrotach. dodaję stopniowo budyń i dalej ucieram ale wolno. Nie chcemy żeby z kremu zrobiło się masło. Naleśniki smaruję na przemian kremem raz jasny jaz czekoladowy i układam jeden na drugim. Czekoladę gorzką

wesoła kuchnia
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 246

białka (L) 1,5 szklanki cukru pudru (210 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej krem śmietanowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 1/2 opakowania mascarpone (125 g) 2 łyżki cukru pudru sos agrestowy 200 g agrestu 1 łyżka zwykłego cukru do dekoracji 150 g malin 150 g borówek listki świeżej mięty Na samym początku przygotować(...)miękkości. Pod koniec, za pomocą łyżki miękkie owoce lekko zmiażdżyć. Ostudzić.  Następnie przygotować krem śmietanowy.  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i wsypać cukier puder oraz dodać  (partiami!)  serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem  (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem)  złożyć tort

Ugotować
Deser truskawkowy a'la tiramisu 447

tydzień ! Truskawkowe tiramisu , bo tak deserek nazwać można, z uwagi na fakt podobnych warstw co w klasycznym tiramisu, to połączenie słodyczy kremu, z kwaskowatą nutą truskawek. Składniki: 300 g mrożonych truskawek ( w sezonie świeżych owoców ) 200 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 150 g podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru ewentualnie 2-3 łyżki likieru truskawkowego(...)łyżką cukru, na gładki mus. Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem. Następnie ubić schłodzoną śmietankę, dodać do mascarpone i delikatnie wymieszać. Sok powstały z odsączenia truskawek wymieszać z alkoholem. Przygotować pucharki lub kieliszki do deserów. Biszkopty maczać w soku truskawkowym, układać pierwszą warstwę deseru w pucharku/kieliszku. Na biszkopty wyłożyć mus truskawkowy, następnie krem mascarpone. Powtórzyć kolejną warstwę deseru

kolorowotorcikowo
Tort kosz kwiatów 155

wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, samo dno i pieczemy około 18-20 minut w temperaturze 175 stopni bądź do suchego patyczka.  Krem orzechowo-kawowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 2 opakowania serka mascarpone każdy po 250 gram 4 kieliszki wódki orzechówki 200 gram posiekanych orzechów włoskich 6 łyżek kawy cappuccino orzechowej 6 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki

Krakowskie smaki Ani
Dokladke poprosze ;) 285

natluszczonej foremki do muffinek i pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.Upieczone koszyczki studziny i juz zimne napelniamy kremem i owocami.Biala czekolade polamana na kawakli rozpuszczamy w kapieli wodnej, a nastepnie dodajemy ja do serka mascarpone. Dokladnie mieszamy. Dodajemy sok z 1 limonki i kilka malin.Dla mnie taka masa byla odpowiednia, ale jesli ktos woli slodsza

Przysmaki Karolki
Owocowa chmurka - kruche ciasto, galaretka, krem i beza 7487

owocami 3 galaretki o smaku malinowym 4 szklanki wrzącej wody 0,6 kg mrożonych owoców  (np. mieszanka borówek, malin i truskawek)  krem śmietanowy 1 duże opakowanie śmietany 30% (400 ml)* 1 opakowanie serka mascarpone (250 g)* 2-3 łyżki cukru pudru  beza 4 białka (rozmiar M) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków (150 g) 2 łyżeczki mąki(...)ziemniaczanej *śmietana i serek mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone!!! Najlepiej dzień wcześniej przygotować kruchy spód . Schłodzone masło pokroić na mniejsze kawałki. Do masła wsypać cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i wlać żółtka. Za pomocą dłoni bądź robota kuchennego szybko wyrobić kruche ciasto. Następnie włożyć je do woreczka i wstawić na co najmniej 30 minut do lodówki

Ugotować
Tort czekoladowy z wiśniami 122

wiśni bez pestek 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej opcjonalnie 1 duży kieliszek wódki Na krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady 90 ml mleka 30 g masła 3 łyżeczki żelatyny 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na dekorację: 200 g śmietany(...)waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone, śmietan-fix i ponownie zmiksować. Na koniec dodać masę czekoladową i zmiksować do połączenia składników. Składanie tortu: Biszkopt przekroić na trzy równe oblaty. Do soku z wiśni można dodać duży kieliszek wódki, po czym nasączyć każdy placek. Na dolnym biszkopcie rozsmarować równomiernie frużelinę wiśniową, następnie posmarować kremem czekoladowym i nałożyć kolejny biszkopt. Posmarować

Passions hobbies life
Wiosenny tort naleśnikowy ombre. 638

bardziej jaśniejszy na około 3 naleśniki mieszając ciasta. Mi powstało 5 odcieni zielonego. Po usmażeniu naleśników odstawiamy je do wystygnięcia. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać i odstawić aż napęcznieje. W misce zmiksować śmietanę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone

O kuchni z uczuciem
Mini torciki z ciasta francuskiego z kremem i owocami. 217

pyszne! Polecam serdecznie!      MINI TORCIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KREMEM I OWOCAMI.           Składniki 10 sztuk: 550 g gotowego ciasta francuskiego (2 opakowania) 250 g śmietany kremówki 30%  1 opakowanie bitej śmietany w proszku lub śnieżki 250 g serka mascarpone 150 g borówek amerykańskich 150 g malin(...)czym wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać bitą śmietanę w proszku i porcjami serek mascarpone. Borówki amerykańskie oczyścić, umyć i osuszyć, maliny tylko oczyścić z zanieczyszczeń. Na połowie kawałków ciasta wyłożyć krem (najlepiej za pomocą szprycy) i ułożyć owoce. Mini torciki przykryć wierzchami i posypać cukrem pudrem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych