krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:152/246)

Malinowa chmurka wg Aleex (TM5) 381

Galaretka z malinami: • 600 g malin (świeżych lub mrożonych) • 3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) • 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: • 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 36% • 250 g schłodzonego serka mascarpone • 3 łyżki cukru pudru • 1 cukier waniliowy Beza z migdałami: • 3 schłodzone białka • 150 g drobnego cukru do wypieków • 2 łyżeczki mąki (skrobi(...)Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać, schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. 19. Przygotować masę. Wszystkie składniki muszą być schłodzone wcześniej w lodówce przez minimum 12 godzin! Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. 20. Wszystkie składniki na krem śmietanowy umieścić w misie miksera. Ubić mieszadłami do ubijania białek do otrzymania gęstego kremu. Zbyt długie ubijanie kremu może

W mojej kuchni
Jogurtowe babeczki z kremem rabarbarowym 102

Witam Was kochani!Tak jak obiecałam wczoraj, prezentuję Wam przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu.Po co ją wyrzucać, skoro

Pora coś zjeść
Torcik cappuccino 327

pół i każdą część nasączyć ponczem osobno. Składniki na krem capupucino do przełożenia: 250 g serka macarpone 250 g śmietany kremówki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 3 - 4 łyżki cukru pudru 60 g kawy cappuccino w proszku Kremówkę ubić na sztywno,   wymieszać dokładnie z cappucino. Dodać serek mascarpone i ponownie wszystko dokładnie wymieszać, dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki

Na słodko lub wytrawnie
Pieczone brzoskwinie z kremem malinowym i jagodami 166

bogactwem sezonowych owoców. brzoskwinie ok 7 sztuk 1 łyżka masła 1 łyżka cukru brązowego 1 garść jagód płatki czekoladowe KREM MALINOWY: 200 g malin 1 łyżka soku cytrynowego 2 żółtka 3 łyżki cukru białego 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody Do pieczenia najlepiej wybierać brzoskwinie dojrzałe, ale twarde. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Ułożyć(...)gotującą się wodą. Żółtka ucierać, aż będą puszyste i bardzo ciepłe. Najlepiej sprawdzając palcem, nie może parzyć. Do przestudzonej masy żółtkowej wlać mus malinowy, a następnie połączyć z mascarpone. Kiedy krem zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na upieczonych i wystudzonych brzoskwiniach. W krem powciskać świeże jagody i posypać czekoladowymi płatkami do dekoracji. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO

https:KKuchniaMniam
malinowy ekler 161

układać w dolnej części piekarnika i skropić je delikatnie zimną wodą piec w temp. 200 stopni 25-30 minut .Odstawić do wystygnięcia. KREM MALINOWY 1 szklanka malin - mogą być mrożone 3 łyżki cukru pudru 100 gram serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wrzątku Maliny blendujemy , jeżeli są mrożone to najpierw należy je odmrozić . Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej(...)wody - mieszamy dokładnie by nie było grudek ,odstawiamy na pięć minut do przestygnięcia , następnie do malin dodajemy cukier puder , serek mascarpone oraz żelatynę i razem łączymy składniki mikserem . Nakładamy na wcześniej upieczone i  przekrojone wzdłuż ciastko parzone. JADALNA ZIEMIA inspiracja KLIK przepis na około 10 - 15 ciastek 60 gram masła  3 łyżki cukru pudru 60 gram mąki pszennej

na gazie
Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą 168

kropka nad "i". Zniknął w całości... - ekspresowo!   (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g ciasteczek herbatników/kruchych (użyłam z kakao i bez dodatków) 70g masła Masa: 400g serka mascarpone 200 śmietanki 30-36% 150g białej czekolady użyłam z wanilią) 1/2 opakowania cukru waniliowego Lemon curd: 2 duże jajka 2 żółtka 160g cukru 80 g masła skórka(...)sztywno (można wspomóc się śmietan-fixem) i wsypać cukier waniliowy. Nie zaprzestając miksowania - dodać (stopniowo) serek mascarpone a na końcu białą czekoladę.   Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą lemon curd, ułożyć plasterki kiwi i umieścić masę z serkiem. Całość wyrównać i ponownie posmarować kremem cytrynowym (tym razem jego warstwa powinna być grubsza) oraz obłożyć kiwi. Ciasto schłodzić w lodówce (minimum

Di gotuje
Trójkolorowe serduszko 141

szklanki wrzątku. Mascarpone mieszamy z połową szklanki cukru pudru oraz wiórkami kokosowymi. Kremówkę ubijamy z resztą cukru pudru na krem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 3 łyżki kremówki, mieszamy i łączymy powoli z resztą kremówki a następnie kremówkę łączymy z serkiem mascarpone. Na wystudzony biszkopt przekładamy połowę masy białej, na nią przekładamy malinową galaretkę a na wierzch pozostałą białą masę. Ciasto

Zainspirowana w kuchni
Tort piernikowy 155

jajek 1/2 szklanki cukru 200 g mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta soli Krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki 30% 300 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru + pierniki (domowe lub kupne) dżem porzeczkowy likier kokosowy lub pienrikowy gorzka czekolada do oprószenia wierzchu Do miski przesiej mąkę wraz z przyprawą do pieczenia oraz mąką ziemniaczaną(...)piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. (Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej). Składniki na krem powinny być schłodzone. Do miski przelej śmietanę, dodaj szczyptę soli i miksuj, aż uzyskasz sztywną pianę, W międzyczasie dodawaj cukier. Następnie dodaj serek mascarpone i przez ok. 20 sekund doładnie wymieszaj go ze śmietaną. WYKOŃCZENIE: Biszkopt przetnij na pół. Jeden blat przełóż

365 dni dookoła kuchni
Tort komunijny 206

większej dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać. Masa śmietanowa: 800 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Kremówkę, mascarpone, cukier puder i wanilię przełożyć do naczynia. Całość ubić na sztywno. Wykonanie - Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptowy, na niego wyłożyć krem twarożkowy z brzoskwiniami, wyrównać. Przykryć drugim biszkoptem. Całość tortu, czyli boki i wierzch

Domowa cukiernia Ewy
Taretelettki z truskawkami i serkiem mascarpone. 107

podstawy taretelettek) w cieście francuskim. Nakłuwamy je widelcem. Wkładamy do piekarnika na 10 -12 minut. Potem odczekujemy aż wystygną. Mieszamy serek mascarpone z cukrem waniliowym (i jak nie możecie obejść się bez słodkości z cukrem). Rozprowadzamy tak przygotowany krem à la mascarpone po cieście francuskim. Z wierzchu układamy truskawki. Możemy jeszcze skropić kilkoma kroplami syropu z agawy dla posłodzenia. Smacznego

MODA NA BIO
Tort czekoladowo-malinowy 123

135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy: 720g malin 4,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2/3 szklanki gorącej wody szklanka cukru 3 łyżeczki soku z cytryny 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody 720g serka mascarpone Składniki na polewę malinową: 200g dżemu malinowego (najlepiej bezpestkowy) 1,5 łyżeczki żelatyny(...)lodówki wymieszaj ją z serkiem mascarpone za pomocą miksera. Wykonanie polewy malinowej:  Dżem malinowy podgrzej w garnuszku. Doprowadź do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i porządnie wymieszaj, by nie było grudek. Przestudź, a następnie włóż do lodówki, by polewa zgęstniała.   Składanie tortu: Ułóż czekoladowy blat na paterze. Posmaruj go 1/3 kremu malinowego. Przykryj drugim blatem i posmaruj

Mania Wypiekania
Mazurek serowy z kremem czekoladowym z whisky 109

wrzenia cały czas mieszając. Gdy śmietanka się zagotuje należy ściągnąć garnek z gazu i rozpuścić w gorącej śmietance czekoladę. Na końcu dodać miód oraz mascarpone i wszystko dokładnie wymieszać. Gdy masa przestygnie, przełożyć ją do rękawa cukierniczego i udekorować mazurka serowego. Ja dodatkowo dodałam płatki migdałowe. Przepis krok po kroku: 1. Utrzeć masło(...)Przełożyć masę na wysmarowaną formę 7. Upiec cienki sernik 8. Przygotować krem czekoladowy 9.Do śmietanki dodać cukier puder oraz masło 10. Całość rozpuścić i doprowadzić do wrzenia 11. Ściągnąć z gazu i dodać czekoladę 12. Do rozpuszczonej masy czekoladowej dodać miód i alkohol 13. Na koniec dodać serek mascarpone i połączyć całość 14. Udekorować mazurka Poprzedni 1 z 14 Następny

KuchniaWeDwoje.pl
Szybki deser z borówkami i serkiem mascarpone 205

Borówki płuczemy w  zimnej wodzie i suszymy. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone i na wolniejszych obrotach miksera mieszamy. Do pucharków wsypujemy borówki, przykrywamy warstwą kremu a następnie posypujemy znów borówkami

Qchnia po prostu
Tort Kinder 154

pieczenia, dodajemy posiekane orzechy i lekko mieszamy. Wylewamy na formę do pieczenia, po czym pieczemy ok. 35 min w ok. 175 stopniach. KREM: Składniki: 400 ml śmietanki 30% 2,5 tabliczki mlecznej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone Wykonanie: Śmietankę podgrzewamy z czekoladą, pogrzewamy ją tylko do momentu zagotowania, następnie zdejmujemy z gazu i studzimy. Ostudzoną śmietankę z czekoladą ubijamy (powstanie

psgotujemy
CYTRYNOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI! 135

stopni C przez około 35-40 minut. Na złoty kolor, do suchego patyczka. Pieczenie: dół, ostatnie 10 minut dół + termoobieg PROSTY KREM CZEKOLADOWY: - 250 ml śmietany 36% - 3 płaskie łyżki proszku żelatyny - 2 łyżki serka mascarpone (bądź ricotty) - 3/4 czekolady Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku. Czekoladę rozpuść w mikrofali bądź kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na sztywno, dodawaj naprzemiennie

SMYKWKUCHNI
Szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu. 112

likierem/spirytusem oraz czarną kawą. 6. Wykładamy na to pozostałą część kremu oraz ponownie tarkujemy pół czekolady gorzkiej, sypiemy kakao i kawę rozpuszczalną. Krem: 500ml śmietany 30 % 1 śnieżka na mleko 3 śmietan fixy 1 opakowanie serka mascarpone Wszystko razem miksujemy. Zapraszam również do poczytania: 1.  Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 2.  Syrniki - rosyjskie placuszki z twarogiem

My World by Dagmara Rek
Fit tiramisu bez cukru 397

wielkości pucharka/kieliszka w którym jest deser), ułożyć na kremie, następnie wyłożyć resztę kremu i jeszcze jedną warstwę biszkoptową. Można zrobić kleks z kremu lub posypać kakao prosto na wierzch. Schłodzić. Smacznego! *deser nie zawiera tłustego serka mascarpone, który jest w oryginalnej wersji w towarzystwie śmietany 36%. Nie jest to konieczne, ponieważ ricotta smakuje jak takie właśnie połączenie, a przy

Chocolate Muffin Blog
Deser truskawkowy z lodami 136

każdej galaretki wrzucić jedną przekrojoną na pół truskawkę. Włożyć do lodówki do stężenia. Pozostałe truskawki zmielić w blenderze, przelać do miski, dodać serek mascarpone i zmiksować do jednolitej masy. Masę dosłodzić łyżką lub dwoma cukru. Gotowy krem rozlać po równo do pucharków (na stężałą już galaretkę) i włożyć ponownie do lodówki. Do miski wlać śmietanę i ubijać ją stopniowo dodając

Passions hobbies life
Torcik Śmietankowy 111

gotowy spód tortowy 1 krążek · galaretka pomarańczowa 1 op · woda 400 ml Krem: · śmietana 30 % 400 g · cukier puder 1 szkl · cukier waniliowy 1 łyżka · serek mascarpone 250 g  spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć

Camilla w kuchni
Armia Reniferow 105

ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki cukru pudru -  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder

dlaSmaQ
Tarta „tiramisu” z borówkami 115

ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 surowe żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 250 gram serka mascarpone, 600 g borówek amerykańskich Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto

królestwo garów
Pyszny deser z mascarpone i galaretką 263

opakcukier puder - 1 łyżkalistki mięty do dekoracjiPRZYGOTOWANIE:Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone i cukier puder i dokładnie zmiksować.Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.Krem mascarpone wyłożyć do pucharków, ustawić pucharki w pochyłej pozycji w lodówce.Następnie na krem wylać stężałą galaretkę, odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.Deser udekorować listkami mięty

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania