jadłam. Składniki: 500 ml śmietany kremówki 36% lub 48% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 500 ml mocnej kawy 250 g podłużnych biszkoptów 100 g drobno startej czekolady mlecznej 2 łyżeczki kakao Śmietanę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego, puszystego kremu, o konsystencji bitej śmietany. Z dwóch czubatych łyżeczek kawy rozpuszczalnej
Made By Mom And Sontemp. 180 st. Odstawić do przestudzenia. Krem Michałkowy: 300 ml śmietanki doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać połamaną białą czekoladę i mieszać do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do przestudzenia, następnie schłodzić parę godzin w lodówce. (Można ta część masy przygotować dzień wcześniej i chłodzić całą noc w lodówce). Serek mascarpone połączyć krótko mikserem z masą z białej czekolady(...)masy z serka mascarpone dodać ubitą śmietankę, zmielone orzechy i delikatnie wymieszać. Biała polewa: Śmietankę doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać połamaną białą czekoladę i mieszać do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do przestudzenia. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie: Na biszkopcie rozprowadzić krem Michałkowy. Następnie
My sweet a lifewarto przygotować więcej, na zapas ;)Chałwę kruszymy i łączymy z serkiem mascarpone. Nie ubijamy, tylko mieszamy widelcem.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy mascarpone z chałwą i ubijamy aż składniki się połączą i powstanie jednolity krem.Do pucharków kładziemy 2-3 łyżki musu, na mus wykładamy 1/3 kremu chałwowego.Kruszymy wafle ( ja kupuję kruche wafle marki własnej Tesco
kolorowotorcikowoostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia Wodę, sok z cytryny i sok z brzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu śmietanfixy. Jak będziecie mieli dobrą śmietanę to śmietanfixy nie są potrzebne, jednak ich dodanie będzie(...)każdy z nich nasączamy przygotowanym ponczem. Na pierwszy blat wykładamy 1 część masy, a następnie układamy na niej pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i następnie nakładamy krem i brzoskwinie itd. Brzegi oraz wierzch także smarujemy kremem. Górę tortu dekorujemy świeżymi owocami np. malinami, jagodami. Post Śmietanowy tort z owocami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżek suchego maku Do nasączenia: 160ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 4 żółtka 350ml mleka Mu o zawartości tłuszczu 3,2% 90g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 40g mąki pszennej 250g serka mascarpone 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany Masa wiśniowa: 1 słoik wiśni(...)lekko wyrównać, zachowując odstęp od brzegów blaszki i ciasto wstawić do lodówki na około 30-40 minut, aby galaretka całkowicie stężała. Skończymy krem: 9. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem, tylko nie na bardzo sztywno. Dodać serek i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Następnie dodać budyniowy krem i znów wymieszać mikserem na średnich obrotach. Gotowy krem wyłożyć na wiśnie
Mała Cukierenkaskładzie nie ma żadnego słodzidła), ale tutaj sprawdziło się doskonale, nadając muffinom kokosowego aromatu. Do tego ostatni serek kremowy, który musiałam zużyć przed urlopem. Na wierzch - krem maślany z przyczyn praktycznych. Gdybym serwowała je u siebie, zwieńczyłabym je kremem na bazie mascarpone. Choć muszę przyznać, że maślany z dodatkiem malin smakował całkiem nieźle. Soczyste dzięki owocom, wcale nie ciężkie(...)malinami, jagodami i malinowym kremem maślanym Składniki: (na 24 muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego 400 ml mleka kokosowego (z kartonu) 160 ml oleju 2 jajka 170 g malin 130 g borówek amerykańskich dodatkowo: 1 białko 65 g cukru 85 g miękkiego masła
Pożeraczka, czyli raz adobrzeschłodzonego serka mascapone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Do dekoracji : 100 g gorzkiej czekolady Kawę wsypać do miseczki i rozgnieść wszystkie granulki łyżką, aż powstanie gładki proszek. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Wsypać kawę, zmiksować by powstał gładki krem. Schłodzić. Dekoracja : Czekoladę rozpuścić w kąpieli
maniapieczeniadodajemy pozostały cukier, miksujemy, aż białka będą sztywne i bardzo gęste. Do żółtek dodajemy mascarpone. Powinnyśmy mieszać całość szpatułką, aż żółtka z serkiem dokładnie się połączą. Trwa to wieki, ponieważ na początku jest wrażenie jakby w serze pozostawały grudki. Ale po dalszym mieszaniu krem staje się gładki. Dlatego tym razem na samym początku delikatnie połączyłam ser z żółtkami mikserem
Relaxtimeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto cappuccino bez pieczenia – szybkie, proste, a jakie pyszne! :) Ciasto cappuccino bez pieczenia – Składniki: Składniki na krem: 4 łyżki cukru pudru 5 czubatych łyżek cappuccino śmietankowego 250g mascarpone 2 opakowania śmietan-fix 330ml śmietany kremówki 30% lub 36% Dodatkowo: ok. 170 – 200g herbatników typu Petit Beurre 330ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki(...)koniec ubijania dodać śmietan-fix’y, cukier puder i 5 łyżek cappuccino, wymieszać łyżką. Następnie dodać serek mascarpone i miksować na najniższych obrotach do momentu połączenia składników. Na dno blaszki (wym. 20cm x 20cm) położyć herbatniki. Wyłożyć połowę kremu, ułożyć kolejną warstwę herbatników, następnie drugą połowę kremu i przykryć ostatnią warstwą herbatników. Obie czekolady (mleczną i białą) zetrzeć
Kulinarne PrzebojeSkładniki: Ciasto: 6 jajek 200 g cukru szczypta soli 100 g mielonych migdałów 130 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki cynamonu Krem: 450 g śmietany kremówki 500 g mascarpone 5 czubatych łyżek nutelii Dodatkowo: 2 słoiki konfitury wiśniowej po 240 g każdy Sposób przyrządzania: Oddzielić białka od żółtek. Białka(...)około 30 minut. Biszkopt ostudzić i przekroić wzdłuż na 3 blaty. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodawać partiami serek mascarpone, na końcu cały czas miksując, dodawać po łyżce nutelli. Pierwszy blat biszkoptu posmarować konfiturą wiśniową (1 słoik) i 1/3 kremu. Przykryć drugim blatem i posmarować go konfiturą wiśniową (2 słoik) i 1/3 kremu. Na wierzch położyć ostatni blat. Wierzch
Zakątek rozkoszy kulinarnychjajka 250 g serka mascarpone 60 g cukru pudru 1/4 łyżeczki mielonej wanilii 80 g podłużnych biszkoptów 25 ml Cointreau 75 ml soku pomarańczowego 150 g poziomek dodatkowo: listki świeżej mięty Żółtka z cukrem pudrem zmiksować na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone i wanilię, zmiksować tylko do połączenia składników. Białka ubić, partiami dodać do kremu, delikatnie mieszając łyżką. Sok pomarańczowy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciasto rozwałkować, przełożyć do okrągłej formy, lekko wywinąć brzegi. Wstawić do piekarnika i piec ok 15 min. Wystudzić. krem: 1 puszka gotowego mleka karmelowego 150 g gorzkiej czekolady oraz 250 g śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 banany kakao czekoladę rozpuścić, wymieszać z mlekiem , wyłożyć na upieczony spód i schłodzić w lodówce
Z Marcepanemgorącej wody, dodajemy wiśnie , mieszamy, odstawiamy do stężenia. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na kogel mogel, dodajemy serek mascarpone i dalej ucieramy. Białka z dodatkiem szczypty soli ucieramy na sztywno, a następnie delikatnie mieszamy z kremem. Stężoną galaretkę wyjmujemy z lodówki i mieszamy . Na dno pucharków nakładamy galaretkę z wiśniami , przekładamy ją warstwę kremu , a na wierzchu dajemy kolejną warstwę
Smakowite Daniałyżek mąki 15 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masa: 1 litr smietany 30 % 1 serek mascarpone 350 g do nasączenia biszkoptu: 2 filiżanki hernaty rasberry pear Richmont 2 kieliszki czystej wódki 2 kremy tortowe: smietankowy i czekoladowy do ozdobienia lub możemy ozdobić również dobrze bitą smietaną z mascarpone, przepis jak na masę truskawki, kiwi Wykonanie
Z Majeczką w kuchnipostanowiłam więc upiec sernik, którego cytryny będą niekwestionowanym bohaterem. Masa serowa jest więc wyraźnie cytrynowa (ale nie kwaśna!), a na niej lekko już kwaskowy lemon curd, czyli najlepszy cytrynowy krem, jaki zdarzyło mi się jeść. Wierzch wieńczą urocze, kolorowe beziki, które pasują tutaj idealnie nie tylko wizualnie, ale też smakowo. Całość wyszła boska; istna kwintesencja cytrynowości . Jeśli chcecie(...)spód: 150 g ciastek digestive 55 g masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 150 g cukru 4 jajka dodatkowo: 200 g kremu cytrynowego kandyzowane kumkwaty bezy: 1 białko 40 g cukru 15 g cukru pudru czerwony barwnik spożywczy w paście
Pożeraczka, czyli raz adobrze