krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:164/246)

Szybki deser z jabłkami 155

także serek mascarpone który w nadmiarze został mi po muffinach . Oprócz tego biszkopty i odrobina startej czekolady. Wyszło pysznie, ale najważniejsze, że nic się nie zmarnowało Całość zapiekłam w piekarniku, w pojedynczych foremkach. Składniki wykorzystane do deseru: – około 10 biszkoptów – 2 kostki startej czekolady – jabłka w galaretce według przepisu na roladę biszkoptową – mascarpone według przepisu(...)znowu biszkopt i odrobina kremu na wierzch. Każdą warstwę oprószamy czekoladą startą na tarce z drobnymi oczkami. Foremki wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 8 minut. Jak widzicie na zdjęciach nie wszystkie moje desery mają wszystkie warstwy, ponieważ po prostu mi ich brakło. Deser możemy zajadać jak tylko lekko ostygnie Deser z jabłkami i serkiem mascarpone Prosty deser na wykorzystanie

Relaxtime
Tort śmietanowo porzeczkowy 151

sitko. Odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników.  Masę dzielimy na dwie połowy, z których jedna będzie stanowiła ¾ całości. Do mniejszej wlewamy mus porzeczkowy i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Na pierwszym blacie biszkopta rozkładamy kawałki owoców, które zostały po wyciskaniu przez sitko musu. Rozkładamy

VioletoweKucharzenie
Zupa krem z porów z wędzonym łososiem 114

Zupa krem z porów z wędzonym łososiem Składniki: - 2 x por - 1 cebula - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 ząbek czosnku - 100g serka mascarpone - garść natki pietruszki - 1 łyżka oleju do smażenia - sól, pieprz Opcjonalnie: - 100g wędzonego łososia Sposób przygotowania: - marchew i pietruszkę obierz i wrzuć do garnka, zalej wodą, dodaj sól i pieprz i gotuj aż do miękkości, - por pokrój

MintTaste
Tort orzechowy z kawą i whisky 434

Następnie biszkopt posmarować dżemem morelowym. Środek: 7. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z fixem, cukrem pudrem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać. Następnie przetrzeć kawę w granulkach, wlać whisky i krótko wymieszać mikserem do połączenia składników. 8. Połowę gotowego kremu wyłożyć na biszkopt w blaszce i wyrównać. Na wierzchu położyć drugi biszkopt, nasączyć go i posmarować dżemem morelowym. Wyłożyć

Mała Cukierenka
Podwójny tort dla Tymka 121

tort Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. Tak przygotować drugi tort. W tym czasie przygotować

Magiczne Życie Marty
Torcik dla Anny 111

tort  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć

Magiczne Życie Marty
Tiramisu jagodowe 136

minut i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem. Po uzyskaniu gładkiej masy dodajemy stopniowo serek mascarpone, cały czas miksując. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy będą ubite na sztywną pianę łączymy delikatnie z powstałym kremem. Połowę jagód, po umyciu miksujemy i łączymy z jedną trzecią kremu. Biszkopty moczymy w naparze herbaty i układamy

Kulinarne życie
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CHAŁWOWYM 140

Kiedy patyczek jest suchy, wyciągamy ciasto z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. krem chałwowy: 250 g chałwy 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 200 ml śmietanki kremowej 30 % lub 36 % 1½ łyżeczki żelatyny Mascarpone przekładamy do miski, chałwę kruszymy palcami i dodajemy do serka. Ucieramy mikserem na niskich obrotach. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone(...)pozostałą masą. Żelatynę moczymy w dwóch łyżkach zimnej wody (ok. 5 minut), a następnie podgrzewamy ją i mieszamy, aż się rozpuści i nie będzie miała grudek. Łączymy ją z kremem chałwowym i dokładnie mieszamy za pomocą miksera (niskie obroty). w ykonanie: Ciasto możemy przekroić na pół i przełożyć je kremem. Można również ściąć tylko górę ciasta 9marchewkowe zawsze rośnie

bistro mama
Czekoladowo - cytrynowa rolada z pistacjami 292

cytryny - podgrzewaj na małym ogniu, aż marmolada kompletnie się rozpuści. Lekko ostudź dodaj koniak i wymieszaj z serkiem mascarpone. W osobnym naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywną pianę i połącz z masą serową.  Delikatnie rozwiń roladę, i posmarują kremem cytrynowym, całość posyp krokantem pistacjowym i zwiń. Roladę okręć folią aluminiową i pozostaw w lodówce przez

Niezły Młynek
Sernik na cieście marchewkowym 247

jednym cieście wróży pewny sukces. I tak było w przypadku tego ciasta. Połączenie ciasta marchewkowego z orzechami, ananasem i wiórkami kokosowymi w zestawieniu z lekkim sernikiem z dodatkiem serka mascarpone - okazało się strzałem w dziesiątkę :) Składniki na spód z ciasta marchewkowego: 150 g drobno startej marchewki 50 g ananasa (świeżego lub z puszki), odsączonego i posiekanego 40 g orzechów włoskich(...)masła Masa serowa: 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej  1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek + 1 żółtko 80 ml śmietanki kremówki 36% lub 30% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Krem na wierzch: 125 g kremowego serka Philadelphia 200 g kwaśnej śmietany 12% 3 - 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: połówki

Świat Ciasta
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 338

mascarpone. Łączymy obie masy – dodając stopniowo śmietanę do serka i mieszając szpatułką (nie mikserem). Dżem przecieramy przez sito (aby pozbyć się pestek) do małej miseczki. Do dżemu dodajemy jedną, czubatą łyżkę ubitej śmietany z mascarpone i mieszamy. Gdy się połączą, dodajemy kolejne dwie łyżki śmietany. Mieszamy. Otrzymamy lekko różowy krem do dekoracji boków tortu. Chowamy do lodówki. Resztę białego

Poezja smaku
Tort a la Jack Daniel's 222

jajek 440 ml cukru 440 ml mąki 150 ml mąki ziemniaczanej 175 ml kakao Krem malinowy: 500 g malin garść jagód (dla koloru) 1 szklanka cukru sok z połowy cytryny 4 łyżeczki pektyny 400 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g serka mascarpone Masa maślana (pomijamy, jeśli nie robimy dekoracji z masy cukrowej) : 2,5 kostki masła 1 szklanka(...)Dodatkowo: 1100 g czarnej masy cukrowej 200 g białej masy cukrowej wydruk jadalny na papierze cukrowym odrobina srebrnego pyłku spożywczego Przygotowanie: Biszkopt wg tego przepisu. Piec ok. 50 minut. Krem malinowy analogicznie do tego przepisu. Masa maślana wg tego przepisu. Biszkopt przekroić na 3 blaty, pierwszy wyłożyć na podkładkę/ paterę, nasączyć ponczem, rozsmarować pierwszą część masy malinowej. Przykryć drugim biszkoptem

Domowa Cookierenka Agi
Muffinki czekoladowe z kremem jagodowym 157

pewno zachwycą zarówno tych młodszych jak i starszych gości. Polecam;) Składniki: Krem: 150 gram borówek 40 gram cukru pół łyżeczki kwasku 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach wody 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody 250 gram serka mascarpone Wykonanie:  Jagody wymyć i wymieszać z cukrem, podgrzewać na małym ogniu do roztopienia się cukru. Owoce(...)postawić na ognień, podgrzewać do momentu zagotowania się. Zdjąć z ognia, odrobinę frużeliny wymieszać z żelatyną (aby nie było grudek) i wmieszać do całości, ostudzić. Następnie wymieszać mascarpone z frużeliną i gotowy krem schłodzić w lodówce. Muffinki: 200 gram mąki pszennej 100 gram kakao łyżeczka proszku do pieczenia 110 gram cukru pudru 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego

Krakowskie smaki Ani
Tort truskawkowy cheesecake 154

białą czekoladą 600 g serka typu philadephia 150 g cukru 300 g białej czekolady 100 ml puree z truskawek 200 ml śmietanki kremówki Galaretka truskawkowa 300 g truskawek 2 łyżki soku z cytryny 60 g cukru 4 listki żelatyny Krem śmietankowy 50 ml truskawkowego puree 200 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 200 g mascarpone 300 g truskawek(...)serek z cukrem i truskawkowym puree. 100 g truskawek na 150 ml puree. Miksując wlewaj ostudzoną czekoladę. W osobnej misce ubij śmietankę i lekko wymieszaj z kremem. Przekrój biszkopt na pół. Umieść pierwszy placek na paterze i obtocz metalową obręczą.Wyłóż połowę kremu i rozprowadź równomiernie. Następnie rozprowadź galaretkę, która powinna się już ścinać. Na galaretkę wyłóż resztę kremu. Przykryj

codojedzenia
Śmietanowy tort motylek 199

poncz: ostudzona szklanka słabej herbaty z dodatkiem cytryny, lekko osłodzonej  krem: 600 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru 2 śmietanfixy pół puszki brzoskwiń pół łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody wierzch: 400 ml śmietany 2 łyżki cukru 2 śmietanfixy odrobina czerwonego barwnika 250 g serka mascarpone kolorowe posypki 1 banan Sposób przygotowania: Upiec biszkopt według tego przepisu , lub każdego innego

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania