krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:173/246)

Deser czekoladowy z mascarpone 723

herbatników 1 kieliszek malibu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzoną dodajemy do serka mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Herbatniki rozkruszamy na drobne kawałki. W pucharku/ szklance na przemian układamy herbatniki, które nasączamy odrobiną malibu (około 1 łyżeczki), następnie krem i herbatniki. Smacznego

Smaki Natalii
Rolada bezowa z owocami 171

wyłączonego piekarnika, by jeszcze troszkę podeschła. 2. 150g truskawek dokładnie blendujemy i łączymy z serkami mascarpone za pomocą miksera. Do masy dodajemy pokrojone na małe kawałki pozostałe truskawki, borówki oraz odciśnięte z nadmiaru soku wiśnie. Bezę wyciągamy z piekarnika, ściągamy górny papier, rozsmarowujemy krem i zwijamy, odrywając powoli papier od spodu. Gotową roladę posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy truskawkami. Przed

Kuchnia w czekoladzie
Niebieski tort z księżniczką 107

połowy cytryny  * dżem brzoskwiniowy * 2 litry śmietany kremówki * 2 łyżki cukru pudru * 2 serki mascarpone  * niebieski barwnik spożywczy * opłatek dekoracyjny  Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na trzy części. Każdy blat posmarować wodą z cytryną. Układamy biszkopty jeden na drugim, smarujemy je dżemem i kremem z kremówki i mascarpone. Układamy opłatek. Do pozostałego kremu dodajemy barwnik i niebieskim kremem

Magiczne Życie Marty
MIGDAŁOWO - KUKUŁKOWE TIRAMISU 147

cukrem i cukrem migdałowym na puch.  Do utartych żółtek partiami dodawać serek mascarpone (serek powinien mieć temp. pokojową). Do mocnej kawy wlać likier. Biszkopty maczamy w kawie, by zbytnio nie nasiąkły i układamy je na dnie naczynia.  Na biszkopty nakładamy warstwę kremu, a na nią ponownie warstwę biszkoptów i kończymy warstwą sera. Całość posypujemy startą czekoladą i schładzamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Tort orzechowo- kawowy 204

gorącej wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować z kawą oraz cukrem. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Gdy żelatyna przestygnie, wlewać ją do masy cały czas miksując. Gotowy krem schłodzić w lodówce

Krakowskie smaki Ani
73. Bananowe tiramisu 146

sparzyć wrzątkiem, żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, następnie porcjami dodawać serek mascarpone i rum. Z białek ubić pianę i dodać do masy, wymieszać delikatnie. Biszkopty namoczyć w kawie, banany pokroić w plastry. W pucharkach układać warstwami biszkopty, banany i krem  Schłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przed podaniem posypać kakao

Jadło i czytadło
Torcik bezowy z kremem krówkowym i orzechami. 133

łyżeczki kakao i 1/2 łyżeczki cukru pudru kilka orzechów włoskich do dekoracji WYKONANIE: serek mascarpone mieszamy z kajmakiem, dodajemy posiekane orzechy,mieszamy,    śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy łyżkę cukru pudru, następnie dodajemy po łyżce ubitą śmietanę delikatnie mieszając, gotowy krem kładziemy na krążek bezy, przykrywamy drugim krążkiem,  smarujemy resztą kremy, dekorujemy orzechami, posypujemy cukrem

Kuchnia Beaty
Krakersowe party z kremem sezamowym 238

Zapraszam :) Porcja na 4 krakersy Czas przygotowania: kilka minut Składniki: 4 krakersy 2 łyżeczki serka mascarpone 2 łyżeczki tahini 1 łyżeczka ksylitolu lub cukru drobnego kilka suszonych kostek kokosa kilka kulek granatu bita śmietana Przygotowanie: 1/ Mieszamy mascarpone z tahini i cukrem na jednolity krem. Smarujemy nim 4 krakersy, nakładamy bita śmietanę, dokładamy kostki kokosa i granat. 2/ SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
KOSTKA BRW-Black Red White 208

przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SPÓD (forma 22x22cm) 300 g ciastek typu oreo 60 g masła MASA MASCARPONE 200 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone szklanka

RAROSSA
Mini tiramisu z kremem kajmakowym i frużeliną truskawkowo-malinową 135

coś słodkiego i mocno sycącego to przygotujcie poniższy deser. Krem na bazie mascarpone i masy krówkowej przełożony biszkoptami nasączonymi mocną kawą oraz frużeliną owocową. Wierzch posypany gorzkim kakao. To takie "oszukane" tiramisu, bez jajek i śmietany. Deser najlepiej smakuje podany mocno schłodzony. Składniki na 6 mniejszych porcji: 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 300 g masy krówkowej (użyłam o smaku(...)minuty, ponieważ musi zgęstnieć (uwaga: masę należy cały czas mieszać, aby się nie przypaliła) . Ostudzić. Do miski przełożyć schłodzone mascarpone i za pomocą robota kuchennego ubijać 2 minuty. Następnie partiami dodawać masę krówkową (cały czas ubijając) . Powinien powstać gęsty, puszysty krem. Na dno np. literatek ułożyć po dwa biszkopty (które wcześniej zostały nasączone w kawie) . Następnie dodać połowę przygotowanego kremu

Ugotować
Tiramisu bez alkoholu 69

Białka ubijamy na sztywno z połową cukrów. 4. Żółtka ucieramy z drugą połową cukru, dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach. 5. Ubite białka delikatnie dodajemy do żółtek. Całość mieszamy na jednolitą konsystencje. 6. W pucharkach układamy na przemian : pałeczka ptysiowa namoczona w kawie-krem-kakao i tak do samej góry. 7. Przygotowany deser schładzamy w lodówce około 3 godziny

Dziś Ja gotuje
Ciasto porzeczkowo-borówkowe z mascarpone 88

Lekkie ciasto smaku słodko-kwaśnym z pysznym kremem z mascarpone.Idealne na gorące dni. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1,2 szklanki cukru 1,2 szklanki mąki pszennej 1,2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa porzeczkowa: 250 g dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki

Bajeczna Kuchnia
Mini Serniczki z Masą z Czarnej Porzeczki i Czekoladowymi Blatami z Wytłoczonym Wzorem 156

lodówki. Po około 2 godzinach masa stężała. MASA ŚMIETANOWO - PORZECZKOWY: 125 g serka mascarpone cukier puder 1 łyżka musu z czarnej porzeczki (zmiksowany domowy dżem z czarnej porzeczki) 100 ml śmietanki kremówki 30% Serek, kremówkę  cukier puder zmiksowałam. Miksowałam do czasu uzyskania konsystencji kremu, dodałam mus porzeczkowy i zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego

Blondynka Gotuje
Pyszne ciasto marchewkowe 176

Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania