krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:178/246)

Kostka Cappuccino 391

żelatyny rozpuszczone w 4 łyżeczkach wrzątku W misie miksera umieścić serek i cappuccino, zmiksować, tak aby masa się napowietrzyła. Oddzielnie ubić śmietanę na sztywno. Namoczą żelatynę podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, dodać kilka łyżek ubitej śmietany i cukier, wymieszać. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, zmiksować. Do ubitego mascarpone delikatnie wmieszać ubitą śmietanę. Masa śmietankowa: 250 g śmietany(...)kawy cappuccino instant (u mnie z braku, po 1 łyżce kakao, kawy i mleka w proszku, tak aby w sumie było 60 g) 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g śmietany 30%, schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 4 łyżeczkach wrzątku 250 g śmietany 30%, schłodzonej 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1 łyżce wrzątku 1 łyżka

moj przepis na
Beza z jagodami 163

bezę o średnicy ok. 20 cm: 5 białek 225 cukru pudru 2 łyżeczki skrobi lub mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na górę bezy: 1 opakowanie serka mascarpone ok. 10 liści świeżej mięty 1 łyżka naturalnego miodu szklanka świeżych jagód Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Początkowo delikatnie – na niższych obrotach miksera, zwiększając do maksymalnych. Ubijamy(...)Ubite białka przekładamy na pergamin tak, aby nie wyszły poza okrąg, delikatnie ciągnąc masę ku górze (coś na kształt wulkanu). Na samej górze robimy lekkie wgłębienie, w którym umieścimy krem mascarpone i jagody. Tak uformowaną bezę wkładamy do nagrzanego na 175 stopni C (termoobieg) piekarnika, aby po zamknięciu piekarnika zmniejszyć jego moc na 100 stopni C. W tej temperaturze pieczemy

gutfut
PRZEPIS NA TIRAMISU Z GRUSZKAMI i czekoladą Goplana 149

wart grzechu, wart chwili spędzonej przy filiżance aromatycznej kawy. Na smak tiramisu wpływa kilka czynników, kawa to jej aromat ukryty w espresso nadaje mu charakteru i pełni smaku, krem na bazie mascarpone i ucieranych żółtek dodaje puszystości i odpowiedniej konsystencji deseru. Likier amaretto łączy smaki i zespala ze sobą. Gorzka czekolada Goplana nadaje ostateczny sznyt i wieńczy ten pyszny deser(...)będzie bardzo puszysta, czas ubijania około 12 minut, dodawaj porcjami 1 opakowanie serka mascarpone i ubijaj dalej. - śmietankę ubij na sztywno w osobnej misce, dodawaj porcjami 1 opakowanie serka mascarpone i ubijaj dalej - połącz ze sobą masy i wymieszaj - zaparz w ekspresie podwójne espresso, przelej je do miseczki dodaj likier Amaretto, namaczaj w płynie biszkopty za nim je ułożysz

SMYKWKUCHNI
Szybkie mini torciki malinowe 119

cukru 200 g malin 200 g sera mascarpone   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z serkiem i malinami (połowa). Z chleba wycinamy krążki (6 cm)…najlepiej robić to obręczami. Chleb przekładamy masą malinową ( na przemian )…u nas 3 warstwy chleba, 3 warstwy kremu. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Z przepisu wychodzi

R'n'G Kitchen
Tiramisu z Bezami, czyli Blondynkowe Tiramisu Premium :) 179

pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem mascarpone i wszystko delikatnie wymieszałam łyżką do połączenia się składników. Biszkopty moczyłam w wystudzonej kawie i układałam na dnie każdej miseczki. Biszkopty maczamy szybko, aby pod wpływem płynu nie połamały się zanim doniesiemy je do miseczki :) Na warstwę biszkoptów wyłożyłam warstwę kremu, który ładnie otulił biszkopty, wypełniając przerwy pomiędzy nimi. Krem

Blondynka Gotuje
Deser kawowo-malinowy z ciasteczkami Orito 138

drobniejsze kawałki. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy na najwolniejszych obrotach. Potem dodajemy kawę zmieszaną z likierem i miksujemy tylko do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Do 2 dużych kieliszków/pucharków wkładamy następująco: pokruszone ciasteczka orito - po 2 ciasteczka na jeden kieliszek, krem kawowy, 2 łyżki dżemu malinowego, krem kawowy. Całość dekorujemy

Kolorowy Przepisownik
Ciasto 3 bit 358

tortowe, aromatyczne ciasto, kakaowe, z nasączonymi herbatnikami, jakość kremu sprawia, że jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników

kgwjanczewo
Tort Śmietankowo- Wiśniiowy 217

Ubijamy schłodzoną śmietankę, stopniowo dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy do połowy dodając wystudzoną, ale płynną galaretkę wiśniową. A do drugiej części namoczoną w 0,5 szklanki wody żelatynę Pierwszy blat, który będzie spodem tortu, nasączamy rozrobionym z alkoholem dżemem wiśniowym. Następnie nakładamy warstwę kremu malinowego, wyrównujemy.  Kładziemy drugi blat i czynności

Luźna Kuchnia
Tiramisu 1624

pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem mascarpone i wszystko delikatnie wymieszałam łyżką do połączenia się składników. Biszkopty moczyłam w wystudzonej kawie i układałam na dnie każdej miseczki. Biszkopty maczamy szybko, aby pod wpływem płynu nie połamały się zanim doniesiemy je do miseczki :) Na warstwę biszkoptów wyłożyłam warstwę kremu, który ładnie otulił biszkopty, wypełniając przerwy pomiędzy nimi. Krem

Blondynka Gotuje
A może deser? 280

innego, ale równie dobrego. Mus z kaki z kremem z mascarpone składniki: 2 owoce kaki 250 g mascarpone 250 ml jogurtu naturalnego kawałek świeżego imbiru miód sok z 1 cytryny ciasteczka owsiane wykonanie Owoce obieramy ze skórki i miksujemy. Doprawiamy do smaku startym imbirem i sokiem z cytryny. Wszystko według uznania. Serek mascarpone ubijamy wraz z jogurtem. Dodajemy miód - ilość

Przysmaki Karolki
Torcik Bezowo- Kawowy. 169

wybornym smakiem ... Chrupiąca beza ...i delikatny krem stanowią tu doskonałe połączenie .. mmmm rozmarzyłam się na samo wspomnienie tego smaku  ... Składniki :Blaty bezowe :5 białek 1 i 1/3 szklanki przesianego cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej , również przesianej łyżka soku z cytryny.Masa :200 g kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej

Malinowa Kawiarenka
Lipiec. Ale czy na pewno...? I ptysie nie tylko dla Ptysi 160

pomyślę...  Ptysie jagodowe Składniki: (na 6-8 ptysi) 125 ml wody 65 g masła 85 g mąki pszennej 2 jajka nadzienie: 350 g jagodowego curdu dodatkowo: 100 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g borówek amerykańskich Wodę z masłem zagotować w garnuszku o grubym dnie. Gdy masło się rozpuści, dodać przesianą mąkę(...)zachowując odstępy (ptysie mocno urosną). Piec w 200 st. C. przez 20-30 minut. Ostudzić na kratce. Mascarpone, kremówkę i cukier waniliowy ubić na sztywno. Przełożyć masę do woreczka cukierniczego z tylko w kształcie gwiazdy. Ptysie przekroić na pół w poziomie, wycisnąć krem na brzegach, środki wypełniając curdem. Udekorować borówkami. Smacznego! Przepis bierze udział w konkursie u Alicji . Można wygrać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pomarańczowiec z nutą piernika- bez pieczenia 151

własnych upodobań) 500g serka mascarpone Sok wyciśnięty z 4 pomarańczy 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka cukru trzcinowego 1 galaretka pomarańczowa 130g masła (82%) 1 gałązka świeżego rozmarynu 4 kosteczki czekolady deserowej (zmielone lub starte) Ok 12 sztuk pierniczków (lub więcej jeśli są bardzo małe) Sposób przygotowania: Jakieś 2 godziny przed przygotowaniem ciasta najlepiej zrobić krem pomarańczowy. Zdąży

Kuchnia w czekoladzie
Deser Malinowa chmurka 20689

kremem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser Malinowa chmurka – Składniki: Składniki na spód: 120 g ciastek (u mnie ciasteczka owsiane z orzechami Bonitki) Składniki na warstwę malinową: 1 opakowanie galaretki malinowej (ew. wiśniowej lub truskawkowej) 450 ml gorącej wody ok. 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Składniki na warstwę śmietankową: 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g serka mascarpone(...)sztywno na najwyższych obrotach, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Gdy składniki się połączą zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać po łyżce mascarpone – również miksować tylko do czasu połączenia się składników. Tak przygotowany krem wyłożyć na stężałą galaretkę. Na wierzch posypać małe beziki (lub pokruszone większe bezy), a na koniec oprószyć uprażonymi migdałami w płatkach. Ewentualnie na koniec

Kulinarne Przeboje
Ciasto Smerfetka bez pieczenia + film 123

deser składający się z delikatnej pianki, pysznego kremu z mascarpone, niebieskiej galaretki i biszkoptów. Ciasto Smerfetka to idealna propozycja na domowe uroczystości, na pewno zasmakuje także dzieciom i będzie hitem na urodzinowym stole.     składniki na formę 24 x 26 cm 350 g podłużnych biszkoptów 330 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania