krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:175/246)

Mascarpone i borówki – duet idealny 89

Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: 250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 szt herbatników kakaowych 125g borówek Wykonanie: Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy na sztywny krem. Jak nie przebić śmietany przeczytaj tutaj Herbatniki układamy w keksówce wyłożonej papierem

Słodki Blog
Cake pops-kuleczki z ciastek 169

wypieki Beaty ,dziękuję :) Składniki 300 g ciasteczek (u mnie markizy) około 100-150 g mascarpone około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego (np. nutella) około 250 g czekolady do polania (mogą być różne) różne posypki, siekane orzechy Przygotowanie; Ciasteczka zmiksuj. Dodaj do nich po trochu serka i nutelli - zagnieć, jeśli ciasteczka nie chcą się lepić, to dodaj więcej serka

Swojskie jedzonko
torcik czekoladowy 104

użyłam dodatkowej masy, tartej czekolady oraz świeżych kwiatów. masa do dekoracji: 125 g serka mascarpone 110 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g czekolady deserowej (rozpuszczonej, wystudzonej) cukier puder do smaku wykonanie: Masło miksujemy z mascarpone. Dodajemy czekoladę oraz cukier do smaku i miksujemy na gładki krem (nie za długo aby masa się nie zważyła). Chwilkę schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt z masą śmietanową i truskawkami 173

śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy i dokładnie rozmieszać, wlać całość do masy i krótko miksować. Masę przełożyć na ostudzony biszkopt (najlepiej odwrócić go spodem do góry, tak by nakładac krem na jego równą powierzchnię) i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Galaretkę rozpuścić

Malinowo w kuchni
Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą 418

tłusty czwartek u mnie na blogu? Tradycyjnie… i nie tylko: Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Bezowy deser z borówkami i mascarpone 202

porcje)250g borówek - tu amerykańska 50g bezy200g śmietany kremówki1 łyżka cukru pudru1/2 łyżeczki cukru waniliowego 125g serka mascarpone1/2 łyżeczki soku z cyrtynylistki mięty do dekoracji            PRZYGOTOWANIE   Śmietanę ubijamy z cukrami.Dodajemy mascarpone z cytryną        i delikatnie mieszamy.      Bezę kruszymy(...)dość duże "okruchy" i 2/3 dodajemy                    do kremu.                Połowę borówek

Moje Kuchenne Rewelacje
TIRAMISU Z MALINAMI. 186

nalewką i układam na dnie formy. Ubitą kremówkę miksuję wolno i dokładnie z serkiem mascarpone, po czym dodaję porcjami masę z żółtek. Delikatnie łączę ze sobą, po czym wykładam połowę masy na biszkopty. Układam na wierzchu umyte i wysuszone maliny, po czym przykrywam całość pozostałością kremu. Posypuję kawą / kakao i ozdabiam malinami.  Wstawiam do lodówki na minimum

W kuchni Karmel-itki
Zupa krem paprykowo-pomidorowa 99

domu. Spróbujcie – jest pyszna. Składniki: 4 pomidory 2 papryki czerwone 1 marchewka 1 pietruszka korzeń 1 kostka rosołowa 1/2 łyżeczki soli pieprz 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka serka mascarpone 1/2 cebuli 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek Do garnka z wodą wrzucam kostkę rosołową, pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Na patelni z oliwą podsmażam cebulę pokrojoną(...)aromatu. Wrzucam do garnka z wodą. Dodaję pokrojone pomidory sparzone, bez skórki, bez gniazd nasiennych. Dodaję sól, pieprz, wszystko blenduję. Dodaję śmietanę i mascarpone, znów blenduję. Podaję z grzankami i kleksem śmietany 18%.   Artykuł Zupa krem paprykowo-pomidorowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Torcik urodzinowy 203

Dziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt i krem dałam jeszcze warstwę frużeliny jagodowej. Efekt końcowy bardzo mi się podobał. Dekoracje niestety były kupne, ale nie mam jeszcze takiej wprawy.   To był mój 3 tort w życiu ;-) Podobno wszystkim smakował(...)biszkopt: 8 jajek, 1 szkl. mąki tortowej, ½ szkl mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kakao (płaskie), ¾ szkl cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju   Składniki ma masę: 4 serki mascarpone ( po 250g każdy), 0,8 l śmietany 30%, 5 – 6 łyżek cukru pudru, 1 szkl wiórków kokosowych   Składniki na frużelinę: 500 g mrożonych owoców ( ja użyłam jagód

Passion of Cooking
Ciastka truskawkowa chmurka 190

wpadłam na pomysł ciastek kruchych z kremem mascarpone i truskawkami Ciastka truskawkowa chmurka Składniki – ciasto: 1,5 szklanki mąki 5 łyżek kremówki ew. 2 łyżki wody 125 g masła odrobina soli cukier puder (2–3 łyżki, o ile ma być na słodko) Masa: 250 -500 g zimnej śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: forma(...)potem 5 minut bez. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i znowu ubijamy, aż się połączy, ale bardzo krótko. Ps. Ilość cukru pudru w przepisie jest orientacyjna i zależy od potrawy do jakiej dodamy krem mascarpone. Również ilość śmietany nie jest jedna, jedyna i słuszna. Jeśli robimy tartę czy cupcakes, na pewno

Gotowanie-uk
KREM DYNIOWY O SMAKU KAWOWYM 158

Przygotowanie : 30 min Gotowanie : 30 min Chłodzenie : 4h Dla 6 osób   ● 6 małych dni (typu hokkaido) po 200 g każda ● 50 cl mleka ● 250 g serka mascarpone ● 50 cl śmietany kremówki ● 250 g drobnego cukru ● 1 laska wanilii ● 2 opakowania cukru waniliowego ● 60 g płatków migdałowych ● ok. 6 łyżek likieru kawowego (lub o smaku tiramisu(...)sito (lub zmiksuj ją delikatnie), tak, aby uzyskać konsystencję gładkiego purée. Mascarpone ubij z resztą cukru. Dodaj purée z dyni, energicznie wymieszaj całość. Ubij schłodzoną kremówkę* na sztywno z cukrem waniliowym. Domieszaj przy pomocy szpatułki do przygotowanej uprzednio masy z dyni i mascarpone. Wypełnij opróżnione dynie przygotowanym kremem. Posyp z wierzchu uprażonymi migdałami. Wstaw na około 4 godziny do lodówki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Krwiste tiramisu. Nie tylko dla odważnych 129

Efekt - delikatny, rozpływający się w ustach krem z biszkopcikami o intensywnym smaku pomarańczy. Do tego plasterki cytrusów w obłędnie pysznym syropie i chrupiące, zieloniutkie pistacje. Czysta poezja. Przysięgam - mogłabym jeść ten deser codziennie do końca życia, i nigdy by mi się nie znudził. Tiramisu sanguinello Składniki: (na 6 porcji) 250 g serka mascarpone 25 ml amaretto 60 g cukru pudru(...)ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Wlać alkohol, zmiksować. Dodać mascarpone, połączyć. Na końcu partiami dodać pianę z białek, delikatnie mieszając łyżką. W herbacie z sokiem maczać biszkopty, ułożyć na dnie szklanek. Na wierzch wyłożyć krem. Schłodzić w lodówce 3 godziny. Przed podaniem tiramisu udekorować plastrami pomarańczy, polać syropem z ich macerowania

Pożeraczka, czyli raz adobrze
83.Jesienne smaczki: czyli zupa krem z dynii, pomidorów malinowych i żółtej papryki! 238

zupa ma konsystencję kremu! Zapraszamy Was zatem do sporządzenia naszej wersji zupy krem z dynii i dodatków! Składniki: 1,5l wywaru mięsno-warzywnego ok.1,5kg dynii nitkowej 1kg bardzo dojrzałych, mięsistych pomidorów malinowych 1 duża żółta papryka 1 spory ząbek czosnku 2 cebule dymki pół opakowania serka mascarpone pół pęczka posiekanej natki pietruszki niepełna garść posiekanych listków mięty 1 łyżka(...)żadne grudki nie były widoczne. Zabieloną część zupy wlewamy z powrotem do garnka i wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, porcjujemy, dekorujemyi serwujemy! Smacznego! (: - Jako dodatek do kremu idealnie nadaje się ugotowany, sypki biały lub brązowy ryż, kuskus, grzanki z ciemnego pieczywa oraz drobno pokrojone chude mięso i marchewki z wywaru, więc jeżeli chcecie zjeść pożywniej możecie dodać do niej

Symfonia Smaków
Tort – pomysł na dekorację VI 205

przepisu na sam tort, bo nie taki jest cel tego wpisu. Dekoracja tego tortu składa się z kilku elementów: - masy do obłożenia tortu - kakaowych rurek waflowych z kremem czekoladowym - kremu do wykonania kakaowych dekoracji - białej czekolady - wstążek do dekoracji Masa do obłożenia tortu średnicy 21- 23 cm Tort na zdjęciu ma dwie masy – jedna dookoła tortu, druga na wierzchu. Wynika(...)masę, błękitną. Składniki: 400 ml śmietany kremówki 36% 300 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki błękitnego barwnika spożywczego w żelu Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone oraz barwnik i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą

Trzeci talerz
Poziomkowo śmietanowy deser 149

salaterki na deser 20 szt Przygotowanie: Śmietanę 30% ubijamy na sztywno. Dodajemy partiami serek mascarpone i miksujemy na najmniejszych obrotach. Na końcu dodajemy cukier jeszcze chwile miksując.Poziomki i jagody przepłukujemy by żaden robaczek nam się nie zaplątał i odcedzamy.Do czekoladowych mini salaterek nakładamy łyżką nasz krem śmietanowy z mascarpone tyle by wystawał z miseczki. Dekorujemy świeżymi poziomkami(( zachęcam wybrać

Różowa kuchnia
Bananowo-ananasowa chmurka 139

Niech się dosusza. Rano na ciasto kruche wylać galaretkę malinową, zmiksować krem śmietankowy i przykryć bezą. Potem włóżcie ciasto do lodówki i już! Dobrze, żeby przed podaniem spędziło w lodówce co najmniej 2 godziny. Odnośnie warstwy śmietankowej - jeśli boicie się żelatyny to możecie wykonać masę śmietanową z serkiem mascarpone tak jak jest to w Malinowej chmurce .  Dla kogo(...)wystudzone ciasto kruche nakładamy obrane banany - w całości. Przerwy pomiędzy bananami wypełniamy pokrojonymi na kawałki ananasami. Na owoce wylewamy stężałą galaretkę cytrynową. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Wykonanie kremu śmietanowego: Żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia. Dobrze schłodzoną śmietanę  umieścić w naczyniu miksującym. Założyć motylek i ubijać 2 minuty, obrót 3. Na koniec wsypać

Mania Wypiekania
Zuppa ai funghi. Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku ,czerwonego pieprzu i parmezanu 155

włoską, regionalną i dlatego dzielę się z Wami tym oto przepisem. Składniki spaghetti nr 4  LUBELLA olej kokosowy , masło, oliwa z oliwek borowiki brązowe pieczarki mleko kokosowe lub serek mascarpone lub śmietana sól różowa himalajska i czerwony pieprz (może być zwykła sól i może być zwykły pieprz) koniecznie świeży lubczyk opcjonalnie wytrawne czerwone wino kuchenne do podlania duszących się(...)Podgrzewamy w garnku jeszcze trochę dodając albo serek mascarpone albo mleko kokosowe albo śmietanę, miksujemy na gładko. Odstawiamy na bok. Brązowe pieczarki szatkujemy, ja robię to szybko w robocie. Dusimy na patelni na maśle. Pieczarki nie potrzebują dużo czasu. Cały grzybowy aromat tak na prawdę będzie z borowików. Na koniec łączymy krem z borowików z naszymi pieczarkami i zostawiamy chwilkę

Z Kuchni Do Kuchni
Tort leśny mech 308

szklanka białego cukru 4 ekologiczne jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Krem i dekoracja: 300 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka świeże owoce leśne, pestki granata listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Czynności przygotowawcze: Piekarnik(...)zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy kremówkę na sztywno. Mascarpone rozcieramy łyżką z rozpuszczoną czekoladą. Dodajemy po jednej łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy delikatnie do połączenia. Gdy wmieszamy tak całą śmietankę, możemy przełożyć blaty szpinakowe (ja składałam tort w tortownicy). Jeśli chcecie do kremu można dodać też owoce np. maliny. Przekładamy blaty kremem. Na ostatnią

Poezja smaku
Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami 140

owocowa: niecały kilogram czereśni, cukier do smaku, trochę wody, ok. 3 łyżeczek mąki ziemniaczanej. Masa śmietanowa: mały kubek śmietany 30% lub 36%, zagęstnik do śmietany o smaku truskawkowym, opakowanie serka mascarpone, cukier puder do smaku. Blachę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Połącz obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Jajka sparz i oddziel żółtka od białek(...)dodaj do niej serek mascarpone i całość dokładnie wymieszaj. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na pół, tak aby powstały dwa blaty. Blachę ponownie wyłóż papierem do pieczenia. Na dno połóż jeden z blatów. Rozprowadź na nim masę czereśniową (parę połówek owoców można odłożyć do dekoracji). Owoce przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj równą warstwą kremu. Ciasto udekoruj za pomocą

blog.moje-pasje.info
Korzenne Tiramisu z pistacjami 140

śmietankę na sztywną pianę, dodajemy cukier puder, a następnie porcjami, nadal miksując serek mascarpone. Pistacje obieramy z łupek i blendujemy na mniejsze kawałki. Ja osobiście polecam te firmy Helio ponieważ nie posiadają soli i spokojnie można je wykorzystać do słodkich deserów. Do pucharków dajemy na przemian: krem, cynamon, pokruszone ciasteczka, krem, pistacje, cynamon, ciasteczko w całości i polewamy wedle uznania

W Moim Magicznym Domu
Tiramisu - najlepsze! 507

wymieszać. Żółtka ubić z cukrem pudrem do białości. Masa zgęstnieje. Dodawać stopniowo serek mascarpone, aż wszystkie składniki połączą się.  Biszkopty, po jednym, na moment (dosłownie kilka sekund) zanurzać w zimnej kawie, lekko osączyć i układać w przygotowanej formie. Oprószyć biszkopty lekko kakao, rozsmarować na nich połowę kremu, znów posypać kakao. Następnie  położyć kolejną warstwę namoczonych w kawie biszkoptów

maniapieczenia
PIECHOTĄ DO LATA 94

Kolejny deser z serii "na szybko", ale za to jakże smaczny. Krem malinowy przypomina mi swoim zapachem ciepłe letnie dni i stąd nazwa :) Połączony z innymi owocami myślę, że skusi nawet niejadka. SKŁADNIKI NA 3 PORCJE: 1 galaretka ametystowa 1 dojrzały banan 1/2 opakowania serka mascarpone 3-4 łyżki malin ( o tej porze roku mrożonych) 1 łyżeczka cukru pudru

Kuchnia w opałach
Tiramisu 148

czasu, aby górna warstwa nie zastygła. Do przestudzonej masy dodać serek mascarpone i dobrze wymieszać. Ubić pianę z białek i ostrożnie połączyć z masą.w odpowiednim wielkością do moczenia biszkoptów naczyniu, połączyć kawę z rumem. Moczyć kolejno biszkopty i układać na spodzie salaterki. 1/3 kremu wyłożyć na biszkopty, wygładzić. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, przykryć kremem, wyrównać. Wstawić

Stare Gary
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 1172

resztą serka (czekolada nie może być za zimna, bo w kontakcie z serkiem zbyt szybko się zetnie)- zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać porcjami mascarpone, ubić krótko na wysokich obrotach- rozpuszczoną żelatynę wymieszać z 1-2 łyżeczki masy, aby ją zahartować - ciągle ubijając krem, wlać cienkim strumieniem zimną kawę oraz zahartowaną żelatynę, miksować tylko do połączenia się

Smakołyki Bereniki