krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:181/246)

Deser z kaszy jaglanej i truskawek 108

instrukcją na opakowaniu. Twaróg przełóż do miski, dodaj serek mascarpone oraz ziarna wanilii, całość wymieszaj dokładnie. Do przecedzonej i lekko wystudzonej kaszy jaglanej dodaj kilka kropel esencji migdałowej, całość wymieszaj dokładnie. Truskawki umyj i zblenduj na gładki mus. Na dno słoika lub szerokiej szklanki wyłóż kasze jaglaną, następnie krem serowy oraz mus truskawkowy. Deser z kaszy jaglanej i truskawek udekoruj

365 dni dookoła kuchni
Szybkie pączki serowe z powidłami 145

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Szybkie pączki serowe z powidłami

mojewypiekiinietylko
Tradycyjne oponki serowe 116

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Tradycyjne oponki serowe appeared first

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pączki 165

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Czy może być lepsza rekomendacja dla najlepszych pączków? Chyba

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pączki 7614

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym   Wydrukuj przepis The post Najlepsze pączki appeared first

mojewypiekiinietylko
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI 289

mięciutka w środku i krucha na zewnątrz. Z dodatkiem kremu ze śmietany i mascarpone oraz świeżych malin smakuje obłędnie. Skuście się na nią koniecznie. ROLADA BEZOWA Z MALINAMI Beza 4 białka 230 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie 300 ml śmietany kremówki 180 g serka mascarpone maliny Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo

Pieguskowa Kuchnia
Szybka tarta z masą karmelową, czereśniami na spodzie Oreo 108

masą) 4-5 łyżek stopionego masła 500 g serka mascarpone pół puszki masy kajmakowej 2 garście czereśni Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać z masłem. Wylepić masą spód tortownicy wyłożonej papierem. Mascarpone zmiksować z masą kajmakową, wyłożyć na ciasteczkowy spód. Czereśnie umyć, osuszyć i wyłożyć na masę. Tartę schłodzić, by krem nieco stężał

Czerwień i błękit
Tiramisu 120

natchnienie cioci Jadzi.  Tiramisu fot. Izabela Magdalena 2 serki mascarpone (500 g) 2 paczki biszkoptów 500 ml śmietany 30% kakao 4 żółtka 4 łyżki cukru 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 3-4 łyżki Amaretto Działamy: 1. Kawę zaparzyć gorącą wodą i ostudzić. 2. Żółtka z cukrem ubijamy na biały krem. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno. 4. Na wolnych obrotach miksera

Kuchnia smaków
Ciasto żurawinowe z mascarpone 127

imbiru, 10 dag mielonych migdałów, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag mąki tortowej, 10 dag mąki żytniej, 10 dag suszonej żurawiny, 15 dag białej czekolady, 25 dag serka mascarpone, szklanka cukru pudru, sok z połowy cytryny, 2 łyżki mleka. Do ozdoby: 5 dag żurawiny, garść płatków migdałowych. Sposób przygotowania: Masło ucieramy z brązowym cukrem. Nie przerywając ucierania dodajemy(...)posiekaną tabliczkę czekolady (10 dag). Całość mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Przygotowujemy krem. Serek miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch posypujemy żurawiną i płatkami migdałowymi. Całość polewamy polewą przygotowaną z połowy tabliczki czekolady wymieszanej

Pobite gary Barbary
Proste cakepops – ciasto na patyczkach 101

większe kawałki, które przeszkadzają w uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej będzie nam równo(...)patyczkami do szaszłyków lub papierowymi słomkami. Składniki na 32 popsy: 6 babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego

Ciastkozercy
Cake pops 129

większe kawałki, które przeszkadzają w uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej będzie nam równo(...)patyczkami do szaszłyków lub papierowymi słomkami. Składniki na 32 popsy: 6 babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego

Ciastkozercy
Ciasto ananasowe bez pieczenia 2687

ubić na sztywno z cukrem pudrem. Porcjami dodawać serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach. Dodać serek i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać pokrojonego w kostkę ananasa. 4. Połowę masy z ananasem wyłożyć na herbatniki. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Na niej rozsmarować połowę kremu bez ananasa. Ułożyć warstwą herbatników. Wyłożyć krem z ananasem

Danka Pichci
Brownie z suszonymi śliwkami i kremem arachidowym 134

wziąłem i zrobiłem Wam brownie z suszonymi śliwkami i kremem arachidowym. Łapcie po kawałku, a potem biegnijcie do sklepów. Składniki: 3 tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 300 g) 1 kostka masła 3 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki 1 szczypta soli 1 szklanka śmietanki 36% albo 42% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka orzechów ziemnych

GRUBY WAŁEK
Tiramisu kawowe bez jajek 171

sztywna) dodać po łyżce cukier puder. Następnie wymieszać z serkiem mascarpone (również można mikserem) oraz 1 kieliszek ajerkoniaku(nie trzeba koniecznie choć smak jest o niebo lepszy;)). Połowę masy wyłożyć na biszkopty oprószyć kakao, a na niej ułożyć drugą warstwę nasączonych w kawie i likierze biszkoptów. Na górę wyłożyć pozostały krem i znów oprószyć kakao. Foremkę wstawić na kilka godzin

Kubki smaku
Kawowo - czekoladowy deser z musem malinowym 89

maliny - mogą być inne owoce Do miski blendera dajemy serek mascarpone i śmietankę 30%, miksujemy do momentu, aż powstanie pianka, dodajemy cukier puder, mieszamy, wlewamy kawę i dodajemy startą na tarce, na małych oczkach gorzką czekoladę (czekoladę możemy również rozpuścić). Mieszamy i przekładamy do pucharków. Rozmrożone maliny blendujemy, wykładamy na krem kawowo-czekoladowy, schładzamy i zjadamy :-))). Smacznego

kruche babeczki
Spaghetti deserowe z borówkami 157

Śmietankę ubijamy, pod koniec dodając cukier puder i serek mascarpone. Masę wykładamy na talerzyk na to wysypujemy borówki. 4. Na płaskie naczynie nieco dłuższe od słomek wylewamy gorącą wodę. Słomki pojedynczo zanurzamy w gorącej wodzie na dosłownie 1 sekundę (nie dłużej) i wyciskamy makaron z galaretek na przygotowany już krem z borówkami. Dekorujemy listkami mięty

Jadło i czytadło
Podwójnie truskawkowe ciasto na zimno 245

pyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Mimo zimy miałyśmy ogromną ochotę na truskawki i myślałyśmy co by tu z nimi apetycznego zrobić. Wymyśliłyśmy ciasto składające się z biszkoptów, musu i kremu truskawkowego. Przygotowuje się je w lodówce i nie wymaga pieczenia. Jest bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne. Polecamy naprawdę każdemu! :) Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: Okrągłe biszkopty ( nam wyszło(...)sztuk) 450g truskawek mrożonych (oczywiście latem można użyć świeżych : )) Połowa cytryny ½ szklanki brązowego cukru 3 łyżki cukru pudru 330ml śmietanki kremówki 36% (jest to zazwyczaj jedno opakowanie) 250g serka mascarpone (jest to zazwyczaj jedno opakowanie) 5 łyżeczek żelatyny w proszku ¼ szklanki mleka Kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby W garnuszku umieszczamy około 300 g truskawek, sok z połowy cytryny (uważamy

Kolizje Smaków
Kostka Cappuccino 368

żelatyny rozpuszczone w 4 łyżeczkach wrzątku W misie miksera umieścić serek i cappuccino, zmiksować, tak aby masa się napowietrzyła. Oddzielnie ubić śmietanę na sztywno. Namoczą żelatynę podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, dodać kilka łyżek ubitej śmietany i cukier, wymieszać. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, zmiksować. Do ubitego mascarpone delikatnie wmieszać ubitą śmietanę. Masa śmietankowa: 250 g śmietany(...)kawy cappuccino instant (u mnie z braku, po 1 łyżce kakao, kawy i mleka w proszku, tak aby w sumie było 60 g) 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g śmietany 30%, schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 4 łyżeczkach wrzątku 250 g śmietany 30%, schłodzonej 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1 łyżce wrzątku 1 łyżka

moj przepis na
Beza z jagodami 138

bezę o średnicy ok. 20 cm: 5 białek 225 cukru pudru 2 łyżeczki skrobi lub mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na górę bezy: 1 opakowanie serka mascarpone ok. 10 liści świeżej mięty 1 łyżka naturalnego miodu szklanka świeżych jagód Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Początkowo delikatnie – na niższych obrotach miksera, zwiększając do maksymalnych. Ubijamy(...)Ubite białka przekładamy na pergamin tak, aby nie wyszły poza okrąg, delikatnie ciągnąc masę ku górze (coś na kształt wulkanu). Na samej górze robimy lekkie wgłębienie, w którym umieścimy krem mascarpone i jagody. Tak uformowaną bezę wkładamy do nagrzanego na 175 stopni C (termoobieg) piekarnika, aby po zamknięciu piekarnika zmniejszyć jego moc na 100 stopni C. W tej temperaturze pieczemy

gutfut
PRZEPIS NA TIRAMISU Z GRUSZKAMI i czekoladą Goplana 138

wart grzechu, wart chwili spędzonej przy filiżance aromatycznej kawy. Na smak tiramisu wpływa kilka czynników, kawa to jej aromat ukryty w espresso nadaje mu charakteru i pełni smaku, krem na bazie mascarpone i ucieranych żółtek dodaje puszystości i odpowiedniej konsystencji deseru. Likier amaretto łączy smaki i zespala ze sobą. Gorzka czekolada Goplana nadaje ostateczny sznyt i wieńczy ten pyszny deser(...)będzie bardzo puszysta, czas ubijania około 12 minut, dodawaj porcjami 1 opakowanie serka mascarpone i ubijaj dalej. - śmietankę ubij na sztywno w osobnej misce, dodawaj porcjami 1 opakowanie serka mascarpone i ubijaj dalej - połącz ze sobą masy i wymieszaj - zaparz w ekspresie podwójne espresso, przelej je do miseczki dodaj likier Amaretto, namaczaj w płynie biszkopty za nim je ułożysz

SMYKWKUCHNI
Szybkie mini torciki malinowe 105

cukru 200 g malin 200 g sera mascarpone   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z serkiem i malinami (połowa). Z chleba wycinamy krążki (6 cm)…najlepiej robić to obręczami. Chleb przekładamy masą malinową ( na przemian )…u nas 3 warstwy chleba, 3 warstwy kremu. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Z przepisu wychodzi

R'n'G Kitchen
Tiramisu z Bezami, czyli Blondynkowe Tiramisu Premium :) 164

pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem mascarpone i wszystko delikatnie wymieszałam łyżką do połączenia się składników. Biszkopty moczyłam w wystudzonej kawie i układałam na dnie każdej miseczki. Biszkopty maczamy szybko, aby pod wpływem płynu nie połamały się zanim doniesiemy je do miseczki :) Na warstwę biszkoptów wyłożyłam warstwę kremu, który ładnie otulił biszkopty, wypełniając przerwy pomiędzy nimi. Krem

Blondynka Gotuje
Deser kawowo-malinowy z ciasteczkami Orito 124

drobniejsze kawałki. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy na najwolniejszych obrotach. Potem dodajemy kawę zmieszaną z likierem i miksujemy tylko do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Do 2 dużych kieliszków/pucharków wkładamy następująco: pokruszone ciasteczka orito - po 2 ciasteczka na jeden kieliszek, krem kawowy, 2 łyżki dżemu malinowego, krem kawowy. Całość dekorujemy

Kolorowy Przepisownik
Ciasto 3 bit 340

tortowe, aromatyczne ciasto, kakaowe, z nasączonymi herbatnikami, jakość kremu sprawia, że jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników

kgwjanczewo
Tort Śmietankowo- Wiśniiowy 203

Ubijamy schłodzoną śmietankę, stopniowo dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy do połowy dodając wystudzoną, ale płynną galaretkę wiśniową. A do drugiej części namoczoną w 0,5 szklanki wody żelatynę Pierwszy blat, który będzie spodem tortu, nasączamy rozrobionym z alkoholem dżemem wiśniowym. Następnie nakładamy warstwę kremu malinowego, wyrównujemy.  Kładziemy drugi blat i czynności

Luźna Kuchnia
Tiramisu 1603

pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem mascarpone i wszystko delikatnie wymieszałam łyżką do połączenia się składników. Biszkopty moczyłam w wystudzonej kawie i układałam na dnie każdej miseczki. Biszkopty maczamy szybko, aby pod wpływem płynu nie połamały się zanim doniesiemy je do miseczki :) Na warstwę biszkoptów wyłożyłam warstwę kremu, który ładnie otulił biszkopty, wypełniając przerwy pomiędzy nimi. Krem

Blondynka Gotuje
A może deser? 265

innego, ale równie dobrego. Mus z kaki z kremem z mascarpone składniki: 2 owoce kaki 250 g mascarpone 250 ml jogurtu naturalnego kawałek świeżego imbiru miód sok z 1 cytryny ciasteczka owsiane wykonanie Owoce obieramy ze skórki i miksujemy. Doprawiamy do smaku startym imbirem i sokiem z cytryny. Wszystko według uznania. Serek mascarpone ubijamy wraz z jogurtem. Dodajemy miód - ilość

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania