Tort z masą krówkową

Tort z masą krówkową

Tort z masą krówkową

Przepis na : deser

Składniki: Na biszkopt: 8 jajek 150 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g cukru 100 g zmielonych orzechów włoskich 1 cukier waniliowy (16 g) szczypta soli Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Gdy piana jest sztywna dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy, nadal miksując. Dodajemy kolejno po 1 żółtkiem, nadal miksując. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, zmielone (najlepiej na pył) orzechy włoskie. Mieszamy delikatnie. Tortownicę otwieramy, kładziemy na spód papier do piecze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.