galaretce, przykryte puszystym, delikatnie cytrynowym kremem. Wspaniałym akcentem jest migdałowa, maślana kruszonka. Deser jest przepyszny, lekko waniliowy, pełen smaku i aromatu. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z gazety „Apetyt”). Składniki na 5-6 porcji: 750g umytych, obranych truskawek 130g cukru 250ml porto 3 łyżeczki żelatyny 300ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru(...)dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Serek wymieszać z sokiem z cytryny, aromatem i skórką cytrynową. Następnie serek dodać do ubitej śmietany i wymieszać. 7. Krem rozłożyć równomiernie w pucharkach i posypać ostygniętą kruszonką. Smacznego
Mała Cukierenkapudru oraz serków mascarpone. Do gotowej masy wyciskamy sok z jednej limonki, mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas przygotowywania tortu. 4. Przełożenie tortu: Biszkopt dzielimy na 3 części. Pierwszy płat skrapiamy lekko cytryną- wykładamy odrobinę masy mascarpone (ok 5mm), na to tężejąca galaretka truskawkowa. Odstawiamy do lodówki. Drugi płat smarujemy równie cieniutko masą mascarpone i przykładamy kremem do dołu
Kuchnia w czekoladziepokruszyć. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i połączyć z serkiem mascarpone. Masę wstawić do lodówki. W tym czasie roztopić czekoladę (dodając śmietankę). Polewę dosyć szybko (aby nie zastygła) rozsmarować na waflu i posypać migdałami oraz krakersami. Drugi wafel posmarować mlekiem z tubki i na to wyłożyć uprzednio przygotowany krem. Całość przykryć waflem z polewą, delikatnie zawinąć w folię aluminiową
Di gotujeSkładniki:400 ml zimnej mocnej kawy 80 g likieru migdałowego Amaretto 160 g cukru 8 żółtek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania po 500 g serka
Świat Ciastainstrukcją na opakowaniu. Twaróg przełóż do miski, dodaj serek mascarpone oraz ziarna wanilii, całość wymieszaj dokładnie. Do przecedzonej i lekko wystudzonej kaszy jaglanej dodaj kilka kropel esencji migdałowej, całość wymieszaj dokładnie. Truskawki umyj i zblenduj na gładki mus. Na dno słoika lub szerokiej szklanki wyłóż kasze jaglaną, następnie krem serowy oraz mus truskawkowy. Deser z kaszy jaglanej i truskawek udekoruj
365 dni dookoła kuchniPączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Szybkie pączki serowe z powidłami
mojewypiekiinietylkoPączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Tradycyjne oponki serowe appeared first
mojewypiekiinietylkoPączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Czy może być lepsza rekomendacja dla najlepszych pączków? Chyba
mojewypiekiinietylkoPączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Najlepsze pączki appeared first
mojewypiekiinietylkomięciutka w środku i krucha na zewnątrz. Z dodatkiem kremu ze śmietany i mascarpone oraz świeżych malin smakuje obłędnie. Skuście się na nią koniecznie. ROLADA BEZOWA Z MALINAMI Beza 4 białka 230 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie 300 ml śmietany kremówki 180 g serka mascarpone maliny Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo
Pieguskowa Kuchniamasą) 4-5 łyżek stopionego masła 500 g serka mascarpone pół puszki masy kajmakowej 2 garście czereśni Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać z masłem. Wylepić masą spód tortownicy wyłożonej papierem. Mascarpone zmiksować z masą kajmakową, wyłożyć na ciasteczkowy spód. Czereśnie umyć, osuszyć i wyłożyć na masę. Tartę schłodzić, by krem nieco stężał
Czerwień i błękitnatchnienie cioci Jadzi. Tiramisu fot. Izabela Magdalena 2 serki mascarpone (500 g) 2 paczki biszkoptów 500 ml śmietany 30% kakao 4 żółtka 4 łyżki cukru 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 3-4 łyżki Amaretto Działamy: 1. Kawę zaparzyć gorącą wodą i ostudzić. 2. Żółtka z cukrem ubijamy na biały krem. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno. 4. Na wolnych obrotach miksera
Kuchnia smakówimbiru, 10 dag mielonych migdałów, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag mąki tortowej, 10 dag mąki żytniej, 10 dag suszonej żurawiny, 15 dag białej czekolady, 25 dag serka mascarpone, szklanka cukru pudru, sok z połowy cytryny, 2 łyżki mleka. Do ozdoby: 5 dag żurawiny, garść płatków migdałowych. Sposób przygotowania: Masło ucieramy z brązowym cukrem. Nie przerywając ucierania dodajemy(...)posiekaną tabliczkę czekolady (10 dag). Całość mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Przygotowujemy krem. Serek miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch posypujemy żurawiną i płatkami migdałowymi. Całość polewamy polewą przygotowaną z połowy tabliczki czekolady wymieszanej
Pobite gary Barbarywiększe kawałki, które przeszkadzają w uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej będzie nam równo(...)patyczkami do szaszłyków lub papierowymi słomkami. Składniki na 32 popsy: 6 babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego
Ciastkozercywiększe kawałki, które przeszkadzają w uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej będzie nam równo(...)patyczkami do szaszłyków lub papierowymi słomkami. Składniki na 32 popsy: 6 babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego
Ciastkozercy