kroimy na ćwiartki. Serek mascarpone przekładamy do miseczki i dodajemy do niego mleko, mieszamy rózgą lub łyżką do momentu, aż składniki się połączą. Wtedy dodajemy miód lub syrop klonowy i mieszamy raz jeszcze. 2. Na spód szklanek dajemy kilka pokrojonych truskawek, następnie na nie rozkruszamy po jednej bezie, na bezy dajemy nasz krem. Na krem dajemy ponownie truskawki
kruche babeczkikawy). 5. Do miski przełożyć serek mascarpone i wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach. Dodać do niego w 3 partiach ostygnięty mleczny budyń, przy 3 partii proszę również dodać zmielone orzechy, dokładnie wymieszać. 6. Pozostałą śmietankę ze składników na ciasto (300ml) ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, dodać ją do mlecznego kremu, wymieszać mikserem na średnich obrotach
Mała Cukierenkacukrem pudrem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Odstawić mikser i wymieszać jeszcze szpatułką lub łyżką ( patrz FILM ). 3. Keksówkę o wymiarach 30x12cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć warstwę biszkoptów ( patrz FILM ). Wymieszać razem kawę, cytrynówkę i 1/3 ponczu nasączyć biszkopty w blaszce. 4. Odłożyć parę łyżek śmietanowego kremu (około 1/4) nakryć folią spożywczą
Mała Cukierenkarozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką ciasteczek oreo. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten mini torcik z ciasteczkami oreo. Składniki: Spód: 250 g herbatników kakaowych 100 g miękkiego masła Łyżka mąki kokosowej Składniki na mase mascarpone: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki serka mascarpone 4 ciastka oreo 8 zmielonych
Podróż w kulinariaśmietanę kremówkę ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z ubitymi żółtkami (można to zrobić mikserem na najniższych obrotach), a następnie z ubitą śmietaną. 4. Masę podzielić na 3 części. Biszkopty kolejno zanurzać w kawie wymieszanej z likierem (trzeba to zrobić szybko, aby biszkopty się nie rozpadły) i układać na dnie formy. Przykryć pierwszą częścią kremu i posypać kakao za pomocą
Domowa Cookierenka Agiśmietany 1 kostka masła Krem: 150 g mascarpone 150 g masła orzechowego 100 g białej czekolady Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 100 g fistaszków Przygotowanie: - produkty na ciasto zagnieść i rozwałkować - ciasto położyć na 2 blaszki wyłożone papierem do pieczenia - nakłuć ciasto widelcem - piec 20 minut w 200 stopniach - masło orzechowe zmiksować z serkiem i roztopioną białą czekoladą - posmarować
Pora na pora i pomidorałyżka cukru pudru 200 g serka mascarpone 100 g mlecznej czekolady ziarna granatu A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić, aby lekko przestygła. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem (odłożyć dwie łyżki do dekoracji). Dodać mascarpone i przestudzoną, płynną czekoladę, całość dokładnie wymieszać, przy użyciu miksera. Krem przełożyć do pucharków, udekorować bitą
Kuchnia w opałacholeju, wlewamy ciasto i smażymy cienkie naleśniczki na jasny kolor. Na następne naleśniki nie dodajemy masła lub oleju na patelnię. Ja usmażyłam ok. 23 naleśniki. składniki na krem do przełożenia: 150 g mascarpone 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g cukru ziarenka z 1/2 laski wanilii dodatkowo: powidło(...)ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Serek miksujemy i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie: Jeden naleśnik smarujemy powidłem lub dżemem zwijamy w rulon, tniemy na kawałki, które użyjemy do dekoracji. Na talerzu lub paterze kładziemy jeden naleśnik smarujemy go powidłem lub dżemem, przykrywamy naleśnikiem. teraz np. dwie-trzy warstwy smarujemy kremem a następnie powidłem lub dżemem
Domowy Smak Jedzenia250ml śmietanki 30% 500g mascarpone 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżki nutelli 100g orzechowych wafelków 400g masy kajmakowej 100g siekanych orzechów laskowych kakao do oprószenia ciasta Schłodzoną śmietankę łączymy z serkiem mascarpne. Ubijamy razem dosyć długo, do momentu aż masa będzie gęsta i jednolita. Dodajemy mleko w proszku, Mieszamy na jednolitą masę. * Całość kremu dzielimy na połowę
Słodki Zakątekaquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Podpłomyki Proziaki Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka z burakiem
Moja smaczna kuchniałyżce dodaję serek mascarpone i miksuję tylko do połączenia się składników.Dodaję likiem, mieszam. W drugiej misce miksuję białka, które dodaję do masy z żółtkami i i delikatnie staram się ją wmieszać w masę. Biszkopty docinam pod wymiar foremek, maczam je w wystudzonej zaparzone wcześniej herbacie Matcha. Układam warstwę biszkoptów, potem warstwę kremu, przesiewam na krem niewielką ilość herbaty
Blondynka Gotujecukrem. Następnie do serka mascarpone dodajemy stopniowo ubitą śmietanę kremówkę miksując na niskich obrotach aż do otrzymania jednolitej masy. Biszkopt dzielimy na 3 części. Każdą część nasączamy wiśniówką lub kompotem. Następnie na 1 nasączony blat układamy wiśnie, następnie masę. Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną
Ptasia Kuchniacukrem. Następnie do serka mascarpone dodajemy stopniowo ubitą śmietanę kremówkę miksując na niskich obrotach aż do otrzymania jednolitej masy. Biszkopt dzielimy na 3 części. Każdą część nasączamy wiśniówką lub kompotem. Następnie na 1 nasączony blat układamy wiśnie, następnie masę. Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną
Ptasia Kuchniawanilii, sól oraz krem czekoladowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja: 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki serka mascarpone, 2 łyżki
Z miłości do słodkościcukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; owoce (u mnie brzoskwinie z puszki); Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek mascarpone i wszystko razem wymieszać mikserem do momentu, aż masa zgęstnieje. Owoce pokroić w kostkę (jeżeli tego potrzebują:)) Przełożenie ciasta: Wystudzone biszkopty delikatnie rozwinąć i pokroić na paski o szerokości(...)Następnie paski przepleść ze sobą na przemiennie kolorami (postępować jak przy plecieniu koszyka:)). Przygotowane w ten sposób ciasto można delikatnie nasączyć, np. sokiem z brzoskwiń, wyłożyć krem, delikatnie rozsmarować równą warstwą. Na krem wyłożyć owoce i zwinąć ciasto w roladę (można pomagać sobie ściereczką, na której leży ciasto). Ciasto można zawinąć szczelnie w folię spożywczą lub aluminiową i włożyć
In my kitchen