krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:184/246)

Raffaello z truskawkami- raffaello with strawberries 308

trzy placki. Możemy lekko nasączyć,  Składniki na krem:500 ml kremówki1 biała czekolada150 gr wiórek kokosowych500 gr mascarponeok 30 gr migdałow do uprażeniaok 300 gr truskawek  Rozpuszczamy na małym gazie czekoladę z niewielką ilością śmietany. Ubijamy kremówkę. Dodajemy ropuszczoną I schłodzoną czekoladę. Ubijamy.W drugiej misce ubijamy serek mascarpone. Po ubiciu łączymy ze śmietaną.  Na pierwszym placku rozmarowujemy

Smaki Edyty
Lazania Czekoladowa z Kremem Herbacianym i Malinami 274

tylko koneser, ale i ekspert w dziedzinie czekolady. Składniki na 4 sztuki: 200 g białej czekolady (ja użyłam białej czekolady, kaletki firmy Callebaut ze sklepu Patiserka) 100 g serka mascarpone 1 żółtko ok. 10 g cukru pudru 1 łyżeczka herbaty Matcha Skworcu 20 sztuk malin listki melisy do dekoracji Wykonanie: Czekoladę wsypałam do miski i rozpuściłam na parze. Jestem(...)Wstawiłam do lodówki. W tym czasie sparzyłam jajko, oddzieliłam żółtko od białka. Żółtko utarłam z cukrem pudrem na puszystą masę, dodałam herbatę Matcha i nadal miksując dodawałam po łyżeczce serka mascarpone. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i wstawiłam do lodówki, z której wyciągnęłam tacę z zastygniętą czekoladą. taflę pokroiłam ciepłym nożem na 12 równych prostokątów, na długość 4 malin

Blondynka Gotuje
Ciasto kakaowo-waniliowe – bez pieczenia 983

nasycił na bardzo długo. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 100-150 g herbatników 200 g herbatników kakaowych 1 łyżka gorzkiego kakao 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka rumu lub spirytusu 50 g płatków migdałowych Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz mascarpone. Miksujemy aż do otrzymania gęstego kremu. Powstałą masę dzielimy na połowę

Smaki Na Talerzu
Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 152

białości, a następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone dalej ucierając. Gdy masa będzie gładka ostrożnie łączymy ją z białkami. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika, by łatwiej było mi przechować ciasto w lodówce). Na warstwę biszkoptów wykładamy połowę kremu, a na niego kolejną warstwę biszkoptów

Cynamonowe szczęście
Serniko-brownie (sernik+brownie) 171

śmietany 150 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa sernikowa: 250 g sera twarogowego z kubełka* (najlepiej ,,Piątnica" lub ,,Wieluń") 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru łyżeczka cukru waniliowego *Czasami bywa, że ser z kubełka jest bardzo wodnisty, rzadki, to wtedy należy przenieść go na sitko wyłożone gazą, przygnieść i zostawić(...)przez ok. 30-35 min. W samym środku brownie może (a nawet musi) być lekko, lekko niedopieczone. Studzimy. Za pomocą miksera ubijamy ser z kubełka, mascarpone, cukier i cukier waniliowy na gładki, puszysty krem. Wykładamy jego na ostudzone brownie.  Studzimy w lodówce przez 2-3 godz. Najlepiej zostawić na noc. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @KuchniaLukasza

Kuchnia Łukasza
Tort bez pieczenia 224

mikrofalówce, dodajemy do niej łyżkę ubitej śmietany i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty bitej śmietany i miksujemy krótko do całkowitego połączenia się składników. Dodajemy do masy serek mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Okrągłe biszkopty zamaczamy po jednym w kawie z alkoholem, ważne, żeby nie robić tego zbyt długo, żeby ciasto nie wyszło za mokre. Układamy(...)spodzie zostawiając na brzegach miejsce na podłużne biszkopty. Na początku wszystko będzie się nieco rozpadać, ale podłużne biszkopty zostaną na swoim miejscu jak tylko nałożymy pierwszą warstwę kremu. Nakładamy na biszkopty pierwszą warstwę kremu i posypujemy kakao. Jeśli macie więcej malin, to dobry moment, żeby je tu dołożyć :) Powtarzamy z resztą biszkoptów i kremu, tak długo, aż wypełnimy formę

Ciastkozercy
TIRAMISU BEZ JAJEK 106

podłużnych biszkoptów (200g), 250 g serka mascarpone, 250 g śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, aromat waniliowy, kakao do oprószenia, 1 szkl. mocnej kawy WYKONANIE Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie ser i aromat waniliowy. Formę wykładamy folią, połowę biszkoptów nasączamy w kawie, układamy w formie po dwa rzędy. Smarujemy połową kremu, posypujemy kakao, układamy drugą warstwę biszkoptów. Smarujemy

słodki bratek
Raffaello bez pieczenia 184

wysokiego naczynia przelej śmietanę, dodaj serek mascarpone, mleko w proszku, mleko kokosowe w proszku i cukier. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą ubijaczki lub widelca. Naczynie wstaw do lodówki na ok 1h, aby masa stężała. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Następnie poukładaj na niej krakersy, tak aby ściśle przylegały do siebie Naczynie z kremem wyjmij z lodówki, dodaj do niego opakowanie

365 dni dookoła kuchni
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 1051

zostaje do ciast z bardzo słodkimi kremami. Składniki: * ciasto: (na keksówkę o wymiarach 25x10) - 100g masła - 100g gorzkiej czekolady - 1/4 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka

CookYourself
przepisy z truskawkami 153

Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych z truskawkami i galaretką-szybki łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu  KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu  KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się tu  KLIK Kruche babeczki z owocami i kremem Przepis znajduje się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lizaki na halloween 248

wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia ich w ten sposób to może je zastąpić np. papierową słomką. Biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki w dużej misce. Dodajemy krem oraz serek i wszystko ręcznie mieszamy. Następnie formujemy

Kolizje Smaków
Tort Tiramisu 156

przede wszystkim delikatny krem mascarpone, puszysty biszkopt nasączony kawą espresso plus likier amaretto.  Dzisiaj proponuje Tort tiramisu : Składniki:biszkopt  4 jajka 100g mąki pszennej 33 g mąki ziemniaczanej 130 g drobnego cukru do nasączenia  160 ml ostudzonej mocnej kawy  80 ml likieru może być kawowy albo amaretto na masę: 750g serka mascarpone 100g drobnego cukru

Wypieki Uli
Tort bez pieczenia 134

mikrofalówce, dodajemy do niej łyżkę ubitej śmietany i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty bitej śmietany i miksujemy krótko do całkowitego połączenia się składników. Dodajemy do masy serek mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Okrągłe biszkopty zamaczamy po jednym w kawie z alkoholem, ważne, żeby nie robić tego zbyt długo, żeby ciasto nie wyszło za mokre. Układamy(...)spodzie zostawiając na brzegach miejsce na podłużne biszkopty. Na początku wszystko będzie się nieco rozpadać, ale podłużne biszkopty zostaną na swoim miejscu jak tylko nałożymy pierwszą warstwę kremu. Nakładamy na biszkopty pierwszą warstwę kremu i posypujemy kakao. Jeśli macie więcej malin, to dobry moment, żeby je tu dołożyć :) Powtarzamy z resztą biszkoptów i kremu, tak długo, aż wypełnimy formę

Ciastkozercy
Torcik rabarbarowo-krówkowy 136

Wiosenny torcik z majowego rabarbaru z galaretką , puszysty biszkopt niczym nie nasączony bo nie ma takiej potrzeby, warstwa słodziutkiego kremu krówkowego z mascarpone, jest idealny słodko-kwaśny, nic nie przesłodzony, polewa z gorzkiej czekolady dopełnia smaku. Ciężko odmówić sobie dokładki, słodka rozpusta do filiżanki popołudniowej  herbaty. Tortownica 24 cm Biszkopt: 3 jajka(...)szklanki cukru ½ szklanki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa rabarbarowa: ½ kg rabarbaru ½ szklanki cukru ½ szklanki zimnej wody 1 cytrynowa galaretka Masa krówkowa: 25 dag serka mascarpone 25 dag kajmaku (masa krówkowa) 100 ml śmietany kremówki 30% Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: Prażone na suchej patelni migdały do dekoracji Wykonanie torciku

Wanilia i Kardamon
Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami 240

Babeczki w formie uroczych, Wielkanocnych koszyczków z jajeczkami to idealna propozycja na świąteczny stół. Klasyczne kruche spody na babeczki z delikatnym kremem na bazie kremówki i mascarpone to połączenie świetnie ze sobą komponujące, które z pewnością niejednej osobie przypadnie do gustu. Ich wyglądem zauroczone będą szczególnie dzieci, które można zachęcić do dekoracji - zabawa gwarantowana. Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami(...)mąki pszennej 150 g masła (powinno być lekko schłodzone) 3 żółtka ok. 70 g cukru pudru cukier waniliowy szczypta soli masa: 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 500 g serka mascarpone ok. 2-3 łyżki cukru pudru ok. 150 draży w kształcie jajeczek dowolna posypka (opcjonalnie) Wielkano cne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami - Sposób przygotowania: Spody Babeczek: Wszystkie składniki łączymy

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania