krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:190/246)

Dacquoise 191

Point. Eksperymentował on nad tortem będącym połączeniem bezy i kremu maślanego. Jego pierwotna wersja znana dzisiaj pod nazwą Marjolaine została lekko zmodyfikowana i nabrała kształtu okrągłej bezy przełożonej słodkim kremem. Podobno właśnie taka wersja zyskała wielkie uznanie mieszkanek francuskiego miasteczka Dax. I to właśnie na ich cześć tort ten otrzymał nazwę Dacquoise. Wykonanie go nie zajmuje aż tak wiele czasu(...)czas, gdyż tort był prezentem urodzinowym, a pieczenie, suszenie a następnie studzenie bezy zajęłyby mi zbyt wiele czasu. Składniki (tortownica o średnicy 27cm): 25dag bezów (ok. 25 sztuk) 250g serka mascarpone 400ml śmietanki kremówki 36% 150g masy kajmakowej 1 łyżka cukru pudru garść łuskanych orzechów włoskich garść daktyli kakao do opruszenia Przygotowanie: Z połowy bezów obcinamy czubki. Bezy bez czubków

Jacob Tastes
Leśny mech 66

jajecznej i ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji.  Składniki na tortownicę(...)ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę czerwonego barwnika spożywczego w żelu Wilton 1 owoc granatu (wystarczy połowa)   Wykonanie : Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć. Jajka ubić z cukrem

cucinare
Leśny mech 392

jajecznej i ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji.  Składniki na tortownicę(...)ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę czerwonego barwnika spożywczego w żelu Wilton 1 owoc granatu (wystarczy połowa)   Wykonanie : Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć. Jajka ubić z cukrem

cucinare
Tiramisu 204

czarna kawą i likierem Amaretto. Przepis jest bardzo smaczny i przypadnie do gustu każdemu. Deser przygotowuje się bardzo szybko. Wiem, że prawdziwe włoskie tiramisu powinno mieć zrobiony krem z żółtek i serka. Ale ja niestety nie mogę się przekonać do surowych jajek. Chyba jeszcze do tego nie dojrzałam;-) Jedyne o czym trzeba pamiętać   to, aby nie moczyć biszkoptów zbyt(...)długo. Staną się wtedy mokre i gąbczaste. Zapraszam!!!! Składniki: 2,5 opak. biszkoptów podłużnych (takich po 200g), 4 łyżki likieru   Amaretto, kakao, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 500 g serka mascarpone, 1 l. śmietany 30% lub 36%, 4 łyżki cukru pudru   Wykonanie: Serek mascarpone ucieramy mikserem na małych obrotach, tak aby był bardzie puszysty i plastyczny.   Następnie ubijamy

Passion of Cooking
Niezwykły tort dla niezwykłej osoby 349

Listopad był dla mnie bardzo chorowity. Zaczęło się już pod koniec października, a do dzisiaj nie mogę powiedzieć, że jestem zdrowa. W samym listopadzie byłam aż

Ratunku obiad
Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami 2754

siak postanowiliśmy wyjść takim osobom naprzeciw. Po kilku próbach stworzyliśmy przepis na super proste ciasto bez pieczenia z budyniem i serkiem mascarpone. Smakuje obłędnie, jest lekkie jak chmurka a kruchość zapewniają herbatniki. Co ciekawe wystawiłem je na noc na taras, kiedy było na minusie i okazało się, że mocno(...)schłodzone smakuje nawet lepiej.   Jeżeli nie jesteście mistrzami w pieczeniu lub nie macie dobrego piekarnika, skorzystajcie z tego przepisu. Połączenie budyniu śmietankowego, kremowego mascarpone, kruchych herbatników oraz startej czekolady jest wprost obłędne. Ciasto fajnie sprawdza się latem kiedy podajemy je bardzo mocno schłodzone. A zimą wyśmienicie smakuje z filiżanką ulubionej kawy

kuron.com.pl
Beza z owocami – Tort Pavlova 258

cukru do wypieków + 3 łyżki – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 1 płaska łyżka octu balsamico lub octu winnego – 200 g śmietany 36% do ubijania – 250 g serka mascarpone – owoce: najlepiej użyj kwaśnych owoców, u mnie maliny i borówki Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 120 st C. Do misy miksera włóż białka. Ubij na sztywną pianę, a następnie(...)zmniejsz temperaturę do 100 st C i piecz kolejne 3 h. Po upieczeni wyjmij bezę i pozostaw do ostygnięcia. W czasie studzenia przygotuj krem. Ubij śmietanę z 4 łyżkami cukru. Jak śmietana będzie już sztywna dodaj serek mascaropone i już tylko przez chwilę miksuj do połączenia składników. Na paterze połóż bezę, na niej krem mascarponne a następnie owoce. Jeśli

nietylkopasta.pl
Tort z masą krówkową 175

wysokości około 30 cm – rzucam tak 3 razy. (dzięki temu biszkopt nie opada)   Masa: małą śmietanka 30% (200ml) 1/2 puszki masy kajmakowej 500 g serka mascarpone Śmietanę miksuję na sztywną pianę, dodaję mascarpone, chwilę miksuję, dodaję masę kajmakową. Wstawiam masę na chwilę do lodówki. Potrzebujemy także migdały i dżem porzeczkowy.   Do nasączenia biszkopta użyłam: 1/2 kubka czarnej mocnej(...)herbaty i 1 łyżkę soku wyciśniętego z cytryny   Biszkopt kroję na 3 części. Układam na paterze i część, nasączam herbatą z cytryną. Smaruję dżemem porzeczkowym, nakładam 1/2 część kremu, układam drugi krążek biszkoptu, smaruję dżetem, dodaję masę krem z mascarpone i kajmakiem, układam ostatni krążek, dociskam biszkopt. Boki pokrywam resztą kremu, rozsmarowuję go, przykładam migdały. Reszta kajmaku

MojaQchnia.pl
Malinowa chmurka 1094

serki mascarpone, ew. bieluch 4 łyżki cukru pudru  1/2 kg świeżych lub mrożonych malin  2 galaretki malinowe  Dwie galaretki malinowe rozpuścić w 1/2 litra wody i zalać 1/2 kg świeżych lub mrożonych malin.  Śmietanę kremówkę ubijać 2 minuty , a następnie dodać fixy , cukier puder i ubić wszystko na sztywno , dodać serki i wymieszać delikatnie ręcznie(...)upieczone ciasto rozłożyć tężejącą galaretkę , następnie krem i przykryć drugim ciastem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Ciasto bezowe 159

śmietanki 30 %, 1 serek mascarpone, ciastka Petit Beurre Blacky Cukry Nyskie. Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy ocet.  Wykładamy bezę równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 minut w 140 stopniach. Śmietankę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy serek mscarpone. Można dodać  łyżkę cukru pudru(...)ostudzoną bezę wykładamy konfitury malinowe. Nakładamy na wierz krem. Ciasto posypujemy pokruszonymi ciasteczkami Blacky Cukry Nyskie

Aga w kuchni
Ciasto Kinder Country 187

serka mascarpone 3 szklanki płatków Kangus+ ok 1 ½ na wierzch 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady Sposób przygotowania: Czekoladę białą oraz mleczną roztapiamy w osobnych naczyniach w kąpieli wodnej. Studzimy. 200ml mocno schłodzonej śmietanki ubijamy z mascarpone na najwyższych obrotach miksera. Powoli dodajemy płynną białą czekoladę, a następnie 3 szklanki płatków. Mieszamy dokładnie. Na wyłożoną folią spożywczą blaszkę wykładamy pierwszą(...)warstwę herbatników i krem z białą czekoladą. Przykładamy ponownie herbatnikami. Pozostałą śmietankę ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy mleczną czekoladę. Krem wykładamy na poprzednią warstwę i posypujemy pozostałymi płatkami kangus. Przed podaniem chłodzimy min. kilka godzin w lodówce. #profilki_socialbuttons_943851000 a{margin: 0 6px; display: inline-block;} #profilki_socialbuttons_943851000 svg *{pointer-events: all;} #profilki_socialbuttons_943851000 svg {display: block

Kuchnia w czekoladzie
DESER JOGURTOWY Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 108

jogurtu naturalnego 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/2 olejka spirytusowego waniliowego 200 g truskawek 2 łyżki dżemu truskawkowego Przygotowanie:  Truskawki opłukać pod bieżącą zimną wodą i pozostawić na sicie do odsączenia, po czym oczyść z szypułek. Ciasteczka  zbożowe bardzo drobno pokruszyć, po czym przesypać do pucharków. Ser mascarpone z jogurtem naturalnym, cukrem pudrem oraz olejkiem(...)waniliowym zmiksować na gładką masę. Za pomocą łyżki wyłożyć krem na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać. Owoce pokroić w ćwiartki i po czym wymieszać z dżemem truskawkowym i ułożyć na warstwie kremu. Deser lekko schłodzić

Ciastka - domowe słodkości
Czekoladowy tort z owocami 102

kremówki  * serek mascarpone  * łyżka cukru pudru * owoce do dekoracji Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder(...)Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Sernik z mascarpone 126

kremem z twarogu i mascarpone. Gdy się robi dużo rzeczy na raz, to dużo rzeczy może nie wyjść. Nie wyszło ciasto. A raczej wyszło, z piekarnika wyszło i za szybko. Dopiec się nie udało. Z pozostałej masy twarogowej zrobiłam sernik. Wyszedł delikatny, trochę puszysty i bardzo pomarańczowy. Gorzka czekolada bardzo pasowała do tego towarzystwa. 500 g mascarpone 250 g chudego(...)sera twarogowego 250 g serka typu włoskiego (capri) 100 ml soku z pomarańczy kilka kropel esencji pomarańczowej 4 jajka 100-150 g słodziwa (ja użyłam erytrolu) 100 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolada (ja użyłam z orzechami, słodzonej stewią) Twaróg i mascarpone ucieramy dokładnie ze słodziwem i sokiem z pomarańczy oraz esencją. Masa powinna

Kucharzyca
Tiramisu. 100

pucharków: -500 g. serka mascarpone -660 ml śmietany 35% -6 łyżek cukru pudru -tabliczka mlecznej czekolady -ok. 60 sztuk biszkoptów okrągłych -4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej -4 łyżki amaretto Sposób przygotowania: Kawę zaparzamy w 2 szklankach wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Dolewamy amaretto i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i mascarpone. Zmiksować na jednolitą masę. Biszkopty namaczamy(...)kawie i układamy na dnie pucharka, następnie krem, znowu biszkopty i warstwę kremu. Na wierzch posypujemy startą czekoladę. Smacznego

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania