krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:198/246)

Deser z mascarpone i figową niespodzianką 199

smaków. Choć deser nie należy do tych dietetycznych, to warto czasem zgrzeszyć i sięgnąć po taki słodki pucharek. Miłego i… słodkiego dnia moi drodzy Składniki: około 125 g serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 3 łyżki soku z limonki 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki dżemu figowego – możecie nabyć w sklepie Greckie Przysmaki 5 małych biszkoptów około 1 łyżeczki(...)koszyk. Okres aktywności kodu rabatowego od 2017-06-20 do 2017-07-20   Przygotowanie: Do miseczki przekładamy mascarpone, dodajemy sok z limonki (świeżo wyciśnięty) i łyżkę cukru pudru. Całość dokładnie mieszamy (ja używam łyżkę, ale można krótko zmiksować mikserem). Próbujemy, krem powinien być delikatnie słodki (nie za mdły). Na dno pucharka / szklaneczki układamy małe biszkopty (ja łamie

Słodkie okruszki
,,Makaroniki malinowe” 138

marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka nalewki malinowej barwnik spożywczy różowy 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ½ szklanki musu z malin 2 łyżeczki nalewki malinowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier(...)krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy mus malinowy, nalewkę i ponownie miksujemy do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone ciasteczka odkładamy, a gdy się wystudzą, przekładamy kremem. Wkładamy do lodówki

Podróż w kulinaria
Ciasto Lion - bez pieczenia 2449

Mnie co prawda ostatnio nie ciągnie do słodkiego, jednak moich chłopaków tak:) Dlatego uraczyłam ich taką oto pyszna bombą kaloryczną! Byli zachwyceni! Ciasto dość szybko się

Z miłości do słodkości
Deser tiramisu w słoiczkach 311

szybszy. Tym razem szybciutka, słoiczkowa wersja włoskiego tiramisu – idealna mini porcja do podania, satysfakcjonująca i przepyszna. Składniki (na 4 porcje): około 14 podłużnych biszkoptów 200ml śmietanki kremówki 150g serka mascarpone łyżeczka cukru pudru lub do smaku Na poncz kawowy: łyżeczka kawy rozpuszczalnej 100ml wrzątku pół kieliszka likieru amaretto Dodatkowo: kakao do posypania   Tworzymy poncz kawowy – we wrzątku(...)cukier puder, miksujemy minutę. Nie przestając miksować, dodajemy porcjami mascarpone i miksujemy do chwili połączenia składników – około 2-3 minuty.   Składamy deser – przycinamy biszkopty do wielkości dna słoików. Biszkopty namaczamy z obu stron w ponczu kawowym przez kilka sekund. Układamy warstwę na dnie. Na herbatniki układamy porcję kremu – około łyżki na słoik. Na krem układamy kolejną

Smaczna Strona
Sernik oreo 168

średnicy 24cm – wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno zmiksowanymi ciastkami i na pół godziny włożyć do lodówki. Składniki na masę serową: 800 g twarogu półtłustego lub serka kremowego 250 ml śmietany kremówki 36% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej masa z ciastek oreo użytych do wylepienia(...)powkładać w masę ciasteczka. Piec w temperaturze 150st. ok godziny czasu. Po upieczeniu wystudzić w piekarniku, a zimny włożyć do lodówki na 12 godzin. Krem śmietankowy 250 ml śmietany kremówki 36% opakowanie mascarpone 1 łyżka cukru pudru   Kremówkę i mascarpone ubić razem, pod koniec dodając cukier puder. Częścią kremu posmarować schłodzone ciasto, a z reszty wykonać dekorację, szprycą wycisnąć

Moje Wyroby
Deserki z kiwi i mascarpone 132

dzięki czemu całości nie dosładzałam jakoś specjalnie dużo. Nadało też lekko zielonkawego koloru. Deserki są szybkie i proste do przygotowania, polecam szczególnie na obecne upały! Składniki: 4 białka 125g serka mascarpone 4 dojrzałe kiwi 1/2 szkl. cukru herbatniki pełnoziarniste Sposób przygotowania: Białka wybijamy do metalowej miski, umieszczamy nad garnkiem z wrzątkiem, dodajemy cukier i delikatnie ubijamy nad parą tak tylko(...)zrobić 2 razy lub dodatkowo użyć gazy, by pozbyć się wszystkich). Białka ubijamy na sztywno. Mascarpone miksujemy, stopniowo dodajemy ubite białka i na koniec mus z kiwi. Herbatniki łamiemy w drobne kawałki i wkładamy do szklanek/pucharków do 1/3 wysokości, ostrożnie łyżką nakładamy krem. Na wierzch dorzucamy po kilka ziarenek granatu (lub mogą też być porzeczki), wkładamy po 1/2 herbatnika

Kolorowy Przepisownik
Truskawkowe szaleństwo z Braćmi Koral 214

Uwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasiasty misz-masz truskawkowo-jagodowy 336

Zapewne wiele osób zastanawia się co dobrego można zrobić z wykorzystaniem białek, które zalegają w zamrażarce. Ja proponuję to pasiaste ciacho :) Makowe biszkopty przełożone masami z

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto Michaszek wg Aleex 144

blaszce do całkowitego wystudzenia. 9. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. 10. Schłodzoną śmietankę wlać do miski i ubijać mikserem. Gdy śmietanka zacznie gęstnieć, dodać w kilku porcjach serek mascarpone i nutellę, zmiksować do połączenia składników. 11. Na koniec wmieszać do masy starte na tarce cukierki Michałki. 12. Przygotować bitą śmietanę: żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić(...)spodzie blaszki ułożyć blat biszkoptu. 18. Nasączyć go kawą, a następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Można go przetrzeć przez sitko, aby był gładki. 19. Na dżemie wyłożyć krem z Michałkami i przykryć go drugim blatem biszkoptu. 20. Drugi blat także nasączyć kawą i wyłożyć na nim bitą śmietanę. 21. Wierzch ciasta posypać pokrojonymi na kawałki cukierkami Michałkami

W mojej kuchni
Rafaello 206

Składniki: Biszkopt 1/2 puszki ananasa (krążki) 1 opakowanie serka mascarpone 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 tabliczka białej czekolady 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki sok z 1/2 cytryny 3/4 szklanki wiórków kokosowych +  wiórki do posypania Sposób przygotowania: 1. Biszkopt upiecz z 1,5 porcji podanych w przepisie składników - KLIK . Pozostaw do całkowitego wystygnięcia i podziel(...)Czekoladę podziel na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. 4. W dużej misce ubij śmietanę, w drugiej mascarpone. 5. Do ubitej śmietany dodaj mascarpone, rozpuszczoną czekoladę i wiórki kokosowe. 6. Nasącz pierwszą część biszkoptu, posmaruj dżemem, wyłóż 1/3 kremu i rozłóż połowę pokrojonego w kostkę ananasa. Na drugiej części wykonaj te same warstwy co na pierwszej. 7. Nasącz ostatnią

A Ty Smakuj Mnie
,,Makaronikowe bałwanki’’ 99

skórką i mięciutkim wnętrzem. Przesłodkie świąteczne makaroniki w postaci bałwanków. Składniki: 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną(...)około 1 cm na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone bałwanki odkładamy, a gdy się wystudzą, przekładamy kremem i dekorujemy czekoladą oraz lukrem. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą

Podróż w kulinaria
Muffinki "Leśny mech" 975

225g mrożonego szpinaku  125g cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady  Dodatkowo: coś do dekoracji wierzchu, może to być posypka cukrowa, ziarenka granatu itd. Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Jajka ubijamy(...)pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i studzimy.Śmietankę miksujemy z serkiem, nie za długo, żeby masa się nie zważyła. Dodajemy cukier i czekoladę, mieszamy.Z zimnych babeczek ucinamy wierzch, kruszymy. Spód babeczki delikatnie wydrążamy, mniej więcej 1/4 górnej części babeczki. Do środka nakładamy krem, z tzw. "górką" i obsypujemy pokruszonym zielonym ciastem. Wierzch dekorujemy. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Bezowy biały "makowiec" 118

upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona niesłodkim kremem mascarpone z makiem i aromatem migdałowym.  Dla przełamania słodyczy podałam owoc pitahaji. Smakuje wybornie. Blat bezowy 4 białka jaj zielononóżki w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny(...)sprawdzać czy blat nie został za bardzo przesuszony. Następnie wyjęłam blat z piekarnika i odwróciłam na lnianą ściereczkę posypaną cukrem pudrem.  Zdjęłam delikatnie papier z wierzchu. Wystudziłam. Krem: 2 opakowania serka mascaropone lub jedno duże 1 łyżka cukru pudru kilka kropel aromatu migdałowego 2 łyżki maku Przełożyłam serek do wysokiego garnka i masę wymieszałam z makiem i resztą składników

AZgotuj!
Tarta z truskawkami i galaretką 133

czasem uda mi się odłożyć odrobinę i wykorzystać je do przygotowania słodkiego deseru. Mam dzisiaj dla Was kolejne ciacho bez pieczenia - spód z ciasteczek z kremem czekoladowym i czekolady, kremowa masa ze śmietanki i mascarpone i galaretka ze świeżutkimi truskawkami :) W smaku tej tarty można się zakochać, naprawdę ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego(...)zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej, o strukturze mokrego piasku. Masę wyłożyć do formy do tarty o średnicy 24 cm, docisnąć, wyrównać. Schłodzić w lodówce. Masa śmietankowa: 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru + 1 galaretka truskawkowa truskawki Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i odłożyć do stężenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder

Domowa cukiernia Ewy
Tarta z figami i gruszką. 175

Tart with figs and pears. Składniki. Spód. 200g mąki  100g cukru 100g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Masa serowa. 500g mascarpone

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania