śmietany* serek mascarpone* cukier waniliowy* 2 tabliczki dobrej jakościowo gorzkiej czekolady * 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Crema Gold * łyżka wrzątku* pół kg świeżych truskawek * pół szklanki soku z pomarańczy, najlepiej świeżo wyciśnięty Przygotowanie :Pieczemy biszkopt, studzimy. Ja swój przekroiłam na pół, bo chciałam niższy torcik. Każdy blat dobrze nasączyć sokiem pomarańczowym. Odłożyć aż przygotujemy krem. Jedną
Magiczne Życie Martymasę: serek mascarpone mały kremówka 30-36% 500ml 1-2 cytryny 250 g cukru do wypieków 2-3 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie: Ubijamy kremówkę, pamiętając by była dobrze schłodzona. Dodajemy serek i dalej miksujemy. Dosypujemy stopniowo cukier. Następnie wymyte cytryny ścieramy na tarce (skórka posłuży do dekoracji) i wyciskamy z nich sok, który również dolewamy do kremu. Pamiętajmy
Karczma Honoriettyczekoladą 150g serka mascarpone 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wódki lub rumu 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej wody dodatkowo 1 duży wafel lub kilka sztuk mniejszych świeże maliny, jagody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Białą i gorzką czekoladę ( każdą oddzielnie) roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. 2. Składniki na obra kremy (poza czekoladą
DefinicjaSmakubrzegi pysznym kremem mascarpone i borówkami.Niebo w gębie!Świetny pomysł zarówno na obiad, jak i podwieczorek.Polecam! SKŁADNIKI:* mąka pszenna – 1 szkl* mleko – 1,5 szkl ( użyłam Bez laktozy )* syrop malinowy – 1/4 szkl* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka*sól – 1 szczypta* olej – 1/4 szklNADZIENIE:* mascarpone – 300 g ( dla siebie(...)zrobiłam z kremowym serkiem „homo” bez laktozy )* cukier puder – 3 łyżki* borówki – ok. 150 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:NALEŚNIKI:Wszystkie składniki na naleśniki bardzo dokładnie ze sobą miksujemy.Smażymy średniej wielkości naleśniki , odstawiamy w ciepłe miejsce.NADZIENIE:Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem ( w razie potrzeby dodatkowo dosładzamy ).CAŁOŚĆ:Naleśniki smarujemy po całości serkiem i obficie posypujemy borówkami.Podajemy
Ostra na Słodkoserka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/4 szklanki cukru pudru 1 – 2 świeże twarde kiwi (najlepiej lekko niedojrzałe) Limonkę wyszorować, osuszyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Serek zmiksować, do momentu, aż stanie się miękki i troszkę napuszony. Dodać cukier puder, zmiksować. W drugiej misce zmiksować śmietanę na sztywno. Do ubitego serka, dodać(...)najlepiej schłodzonego 800 gr truskawek najlepiej z lodówki 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody 330 ml śmietany 30% koniecznie schłodzonej 250 gr serka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/4 szklanki cukru pudru 1 - 2 świeże twarde kiwi (najlepiej lekko niedojrzałe) 330 ml śmietany 30 % kilka
moj przepis nabiszkoptów, kremu budyniowego z mascarpone i galaretki z owocami idealny na każdą okazję. Deser jest pyszny i bardzo prosty, można go dowolnie modyfikować zmieniając smak galaretki i dodając ulubione owoce. składniki na formę 24 x 26 cm 350 g podłużnych biszkoptów 600 ml mleka 2 budynie waniliowe ( po 40 g) 4 łyżki cukru kryształu 500 g serka mascarpone
Smakowite Daniaczubate łyżeczki serka mascarpone, 2 łyżeczki cukru pudru, fix do śmietany Cykoria , posypka owocowo-kakaowa Cykoria . Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubijam około minuty, dodaję fix do śmietany i cukier puder, ubijam dalej na sztywno. Dodaję po jednej łyżeczce mascarpone dalej ubijając na delikatnych obrotach. 12 truskawek kroję w plastry, pozostałe 2 w kostkę. W pucharkach układam warstwami truskawki, krem, truskawki
JejKuchniamikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy po żółtku, miksując na gładka masę. Dodajemy likier i miksujemy. Podłużne biszkopty maczamy w całości w kawie i układamy ciasno obok siebie w ulubionych salaterkach/pucharkach. Na tak przygotowane biszkopty wykładamy masę mascarpone, wyrównujemy, aby biszkopty zostały całkiem przykryte. Posypujemy kakao. Na warstwie kakao ponownie układamy moczone w kawie biszkopty, następnie porcja kremu i znów
Raj dla Podniebieniamascarpone 200 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzącej wody posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodałam cukier puder oraz serek - wszystko dokładnie mieszamy. W szklance rozpuszczamy żelatynę we wrzącej wodzie (100 ml wody około 2 łyżeczki żelatyny). Studzimy i dodajemy połowę do masy - dokładnie mieszamy. Powstałym kremem uzupełniamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikremem na bazie śmietany kremówki a całość udekorowałam malinami i prażonymi migdałami. Tort wyszedł pyszny, lekki a co najważniejsze smakował solenizantowi :) Do upieczenia biszkoptu użyłam maki pszennej tortowej typ 450 od Młyny Stoisław . Składniki na biszkopt: * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * 2/3 szklanki mąki tortowej * 1/3 szklanki kakao Dodatkowo: * 750 ml śmietany kremówki 36 % * 1 serek(...)mascarpone * cukier puder (ilość według uznania) * świeże maliny do dekoracji * płatki migdałowe do dekoracji boku tortu Najpierw zajmiemy się upieczeniem biszkoptu. Białka ubić na sztywną pianę, nie przerywając pracy miksera dodawać stopniowo po łyżce cukru, następnie po 1 żółtku i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i wymieszać, ale teraz już delikatnie, drewnianą łyżką. Ciasto wylać
Zrób to smaczniekawowy deser z.. czekoladą :) Składniki na deser kawowy w słoiku 1 porcja: 71 g śmietanki 30% 70 g serka mascarpone 30 g białej czekolady 35 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki esencji mocnej kawy(...)tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Zimną śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy mascarpone i ubijamy na najwyższych obrotach, do momentu, aż całkowicie zesztywnieje. Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia. Gotowy krem śmietankowy dzielimy na 3 części (po 47 g kremu). Do jednej dodajemy partiami białą czekoladę, do drugiej gorzką czekoladę a do trzeciej 3 łyżeczki kawy
Słodkie Przyjemnościsłodkimi kremami. 'czekoladowe ciasto z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi' Składniki: * ciasto: (na keksówkę o wymiarach 25x10) - 100g masła - 100g gorzkiej czekolady - 1/4 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki
CookYourselfDostałam ostatnio świetny przepis na biszkoptowy spód do tortów! Postanowiłam zrobić jedno z moich ulubionych ciast...torcik tiramisu (na kremie mascarpone i bitej śmietany). PYCHAAA :-) Polecam
Ana Mari's world