krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:187/246)

Tarta z malinami 128

miski wrzucamy serek mascarpone, 2 jajka oraz mieszankę z białej czekolady. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Tak przygotowaną masę wylewamy na spód ciasta. Ponownie wstawiamy całość do piekarnika o temperaturze 180 stopni na ok. 15 minut, aż masa zastygnie. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i na wierzchu układamy gęsto maliny, delikatnie je dociskamy do kremu. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mleczna kanapka z kremem tiramisu, brzoskwiniami i galaretką. 212

kanapką i kremem tiramisu :) Mój syn kończy 1 stycznia  19 lat a że nie lubi tortów przygotowałam mu takie ciasto deser.Zapraszam do wypróbowania bo jest lekkie i pyszne :) Ciasto podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda . Składniki : około 15 batonów mleczna kanapka  500 ml kremówki 36 % 4 łyżki cukru pudru  500 g serka mascarpone 2 cukry

Sama słodycz i szczypta chili
Deser z musem dyniowym i mascarpone. 157

kremówki 250 g serka mascarpone około 270 g  musu dyniowego z galaretką pomarańczową kilka ciastek zbożowych z czekoladą mleczną i kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) 50 g suszonej żurawiny             Sposób przyrządzania:               Ciastka zmiksować blenderem na piasek. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone i miód. Przygotować(...)duże pucharki i wysypać na dno pokruszone ciastka, połowę kremu śmietanowego z mascarpone i połowę musu dyniowego z galaretką pomarańczową. Następnie wyłożyć resztę kremu śmietanowego i musu. Wierzch posypać suszoną żurawiną. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
tort orzechowy z chałwą 186

tortownica 21 cm Składniki: na ciasto: 8 jajek 3 łyżki bułki tartej 250 g orzechów włoskich 250 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36% 200 g chałwy 1 opakowanie śnieżki 2 łyżeczki żelatyny do dekoracji: 150 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej łyżka mleka kwiatki cukrowe(...)posiekać (kilka odłożyć) i uprażyć na suchej patelni.  Chałwę rozgnieść widelcem. Zmiksować z mascarpone, krótko tylko do połączenia składników tak, aby zostały grudki chałwy. Kremówkę ubić ze śnieżką na sztywno i wmieszać z mascarpone. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i zmiksować z masą. krem podzielić na połowę. Pierwszy krążek ciasta ułożyć na paterze i zapiąć obręczą od tortownicy. Nasączyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Kinder Country 297

koniec dodajemy serek mascarpone. Cienkim strumieniem wlewamy rozpuszczoną białą czekoladę, mieszamy. Do masy dodajemy około 2,5 szklanki preparowanej pszenicy (resztę odkładamy do dekoracji) i dokładnie łączymy całość. Masę wykładamy na spód z herbatnikami. Wyrównujemy i na wierzch wykładamy kolejną warstwę herbatników. --> Masa czekoladowa: --> Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy. Śmietankę ubijamy na sztywny krem, dodajemy do niej cienkim

Marta Gotuje
TARTALETKI MIGDAŁOWE Z KREMEM PIERNIKOWYM 130

Dzisiaj przepis na tartaletki  wypełnione kremem piernikowym. Babeczki orzechowo-daktylowe w dodatku wypełnione masą piernikową są rewelacyjną, słodką przekąską. Idealne na słodki podwieczorek. Przepis powstał z miłości do pierników Toruńskich i konkursu -  konkurs.kopernik.com.pl(...)SKŁADNIKI :  120 g migdałów ( lub mieszanych orzechów ) 30 dkg daktyli 1 łyżka miodu  180 g czekoladowych katarzynek Toruńskich Kopernik ( 3 opakowania ) 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  borówki, maliny i mięta do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
Mini tiramisu 260

masę. Zimny serek mascarpone przekładamy do drugiego pojemnika i ubijamy mikserem na średnich obrotach przez ok. 2 minuty. Ubite jajka dodajemy do mascarpone. Chwilę miksujemy, tylko do połączenia składników. Ciasteczka krótko zanurzamy w kawie z alkoholem, oprószamy kakao, nakładamy masę, ponownie oprószamy kakao z dodatkiem cappuccino. Przykrywamy drugim ciasteczkiem (również namoczonym w kawie). Dekorujemy wierzch pozostałością kremu. Deser podajemy schłodzony

mojewypiekiinietylko
Ganasz czekoladowy i tort z truskawkami 118

śmietany* serek mascarpone* cukier waniliowy* 2 tabliczki dobrej jakościowo gorzkiej czekolady * 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Crema Gold * łyżka wrzątku* pół kg świeżych truskawek * pół szklanki soku z pomarańczy, najlepiej świeżo wyciśnięty  Przygotowanie :Pieczemy biszkopt, studzimy. Ja swój przekroiłam na pół, bo chciałam niższy torcik. Każdy blat dobrze nasączyć sokiem pomarańczowym. Odłożyć aż przygotujemy krem. Jedną

Magiczne Życie Marty
Wiosenne kwiecie 173

masę: serek mascarpone mały kremówka 30-36% 500ml 1-2 cytryny 250 g cukru do wypieków 2-3 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie: Ubijamy kremówkę, pamiętając by była dobrze schłodzona. Dodajemy serek i dalej miksujemy. Dosypujemy stopniowo cukier. Następnie wymyte cytryny ścieramy na tarce (skórka posłuży do dekoracji) i wyciskamy z nich sok, który również dolewamy do kremu. Pamiętajmy

Karczma Honorietty
Trufelkowy deser z malinami. 148

czekoladą 150g serka mascarpone 150g gorzkiej czekolady  1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wódki lub rumu 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej wody dodatkowo 1 duży wafel lub kilka sztuk mniejszych świeże maliny, jagody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Białą i gorzką czekoladę ( każdą oddzielnie) roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. 2. Składniki na obra kremy (poza czekoladą

DefinicjaSmaku
Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami 177

brzegi pysznym kremem mascarpone i borówkami.Niebo w gębie!Świetny pomysł zarówno na obiad, jak i podwieczorek.Polecam! SKŁADNIKI:* mąka pszenna – 1 szkl* mleko – 1,5 szkl ( użyłam Bez laktozy )* syrop malinowy – 1/4 szkl* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka*sól – 1 szczypta* olej – 1/4 szklNADZIENIE:* mascarpone – 300 g  ( dla siebie(...)zrobiłam z kremowym serkiem „homo” bez laktozy )* cukier puder – 3 łyżki* borówki – ok. 150 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:NALEŚNIKI:Wszystkie składniki na naleśniki bardzo dokładnie ze sobą miksujemy.Smażymy średniej wielkości naleśniki , odstawiamy w ciepłe miejsce.NADZIENIE:Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem ( w razie potrzeby dodatkowo dosładzamy ).CAŁOŚĆ:Naleśniki smarujemy po całości serkiem i obficie posypujemy borówkami.Podajemy

Ostra na Słodko
Torcik truskawkowo-limonkowy 169

serka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/4 szklanki cukru pudru 1 – 2 świeże twarde kiwi (najlepiej lekko niedojrzałe) Limonkę wyszorować, osuszyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Serek zmiksować, do momentu, aż stanie się miękki i troszkę napuszony. Dodać cukier puder, zmiksować. W drugiej misce zmiksować śmietanę na sztywno. Do ubitego serka, dodać(...)najlepiej schłodzonego 800 gr truskawek najlepiej z lodówki 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody 330 ml śmietany 30% koniecznie schłodzonej 250 gr serka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/4 szklanki cukru pudru 1 - 2 świeże twarde kiwi (najlepiej lekko niedojrzałe) 330 ml śmietany 30 % kilka

moj przepis na
Ciasto lodowiec + film 82

biszkoptów, kremu budyniowego z mascarpone i galaretki z owocami idealny na każdą okazję. Deser jest pyszny i bardzo prosty, można go dowolnie modyfikować zmieniając smak galaretki i dodając ulubione owoce.     składniki na formę 24 x 26 cm 350 g podłużnych biszkoptów 600 ml mleka 2 budynie waniliowe ( po 40 g) 4 łyżki cukru kryształu 500 g serka mascarpone

Smakowite Dania
SZYBKI PUCHAREK TRUSKAWKOWY 115

czubate łyżeczki serka mascarpone, 2 łyżeczki cukru pudru, fix do śmietany Cykoria , posypka owocowo-kakaowa Cykoria . Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubijam około minuty, dodaję fix do śmietany i cukier puder, ubijam dalej na sztywno. Dodaję po jednej łyżeczce mascarpone dalej ubijając na delikatnych obrotach. 12 truskawek kroję w plastry, pozostałe 2 w kostkę. W pucharkach układam warstwami truskawki, krem, truskawki

JejKuchnia
Tiramisu 102

mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy po żółtku, miksując na gładka masę. Dodajemy likier i miksujemy. Podłużne biszkopty maczamy w całości w kawie i układamy ciasno obok siebie w ulubionych salaterkach/pucharkach. Na tak przygotowane biszkopty wykładamy masę mascarpone, wyrównujemy, aby biszkopty zostały całkiem przykryte. Posypujemy kakao. Na warstwie kakao ponownie układamy moczone w kawie biszkopty, następnie porcja kremu i znów

Raj dla Podniebienia
"Słodkie środy" - Kruche babeczki z musem brzoskwiniowym 136

mascarpone 200 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzącej wody posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: Schłodzoną śmietanę  ubijamy na sztywno, dodałam cukier puder oraz serek - wszystko dokładnie mieszamy. W szklance rozpuszczamy żelatynę we wrzącej wodzie (100 ml wody około 2 łyżeczki żelatyny). Studzimy i dodajemy połowę do masy - dokładnie mieszamy.  Powstałym kremem uzupełniamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania