krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:166/246)

Tort na wieczór panieński 177

zabarwionych na czerwono i z kremu śmietankowego z dodatkiem czekolady. Oczywiście nasączony został sporą ilością alkoholu. Myślę, że jak na pierwszy raz z tego typu tortem to wygląda całkiem przyzwoicie;) Po rozwinięciu posta ukaże się zdjęcie, dozwolone od lat 18- nastu ;) Składniki: 100 gram czekolady gorzkiej 250 ml śmietany kremówki 36 % 250 gram serka mascarpone  5 łyżek cukru pudru

Krakowskie smaki Ani
"Czerwień i błękit" - urodzinowe tiraminu z truskawkami i błękitnym kremem 150

pewno nie może w nim zabraknąć truskawek i migdałów. Kolor błękitny kremu dopełnił całości. Serdecznie dziękuję wszystkim za ciepłe słowa w komentarzach... To dzięki Wam mam ogromną radość z blogowania i niesłabnący zapał do kulinarnych szaleństw...  Składniki: opakowanie małych okrągłych biszkoptów 250 g serka mascarpone 150 g twarogu sernikowego 500 ml śmietany kremówki 30%, a najlepiej 36% 3 łyżki(...)cukru pudru ok. 500 g truskawek 50 g płatków migdałowych niebieski barwik spożywczy Śmietanę ubić na sztywno i porcjami dodawać serek mascarpone i twaróg, miksując. Pod koniec dodać cukier puder, zmiksować oraz niebieski barwnik spożywczy - tyle, by uzyskać pożądany kolor masy i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 3-4 części. Truskawki umyć, odszypułkować i każdą przekroić wzdłuż na pół

Czerwień i błękit
Kawowy torcik bez pieczenia z alkoholem 164

Bardzo delikatny i puszysty torcik kawowy z dodatkiem alkoholu, szybki i łatwy do zrobienia. Składniki: 500 g serka mascarpone 750 ml kremówki 36 % 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki czubate cukru pudru ok. 150 - 200 g podłużnych biszkoptów francuskich  250 ml mocnej kawy 50 ml wódki / amaretto - w zależności jak bardzo chcemy mieć wyrazisty smak ciasta(...)bardzo lepi, można dodać ok. 10 g masła dodatkowo, nie więcej. Na tortownicę o średnicy 26 * wykładamy i równomiernie rozprowadzamy nasz sproszkowany spód i na czas aż zrobimy krem wkładamy blaszkę do lodówki. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodając przy końcu cukier puder, następnie mascarpone i kawę rozpuszczalną. Miksujemy do połączenia się składników. Połowę kremu wykładamy na ciasteczkowy spód, następnie moczymy podłużne

W Moim Magicznym Domu
Z ŁĄKI NA TALERZ: Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami 159

większych miast - to bardzo ważne! Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami Potrzebujesz: Ciasto: 125g schłodzonej margaryny 225g mąki pszennej 75g cukru 1 jajko Krem: 250g mascarpone 6 baldachów kwiatów czarnego bzu 1/4 szklanki wody 2,5 łyżki cukru 1 łyżeczka oberwanych kwiatków z baldachu czarnego bzu 5 świeżych moreli Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Margarynę pokrój na mniejsze(...)dłuższe stygnięcie sprawi, że syrop zaschnie. 4. Syrop wymieszaj z serkiem mascarpone. 5. Do całości wmieszaj łyżeczkę świeżo oberwanych kwiatków. 6. Morele umyj, pozbaw pestek i pokrój w drobną kostkę. Całość: 1. Upieczone i wystudzone podstawy babeczek wypełnij pokrojonymi morelami. 2. Na wierzch kładź po 1,5 łyżeczki bzowego kremu. Smacznego! W akcji

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty 215

szklanki wiórków kokosowych Składniki na masę: 350 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru ½ szklanki wiórków kokosowych (można dodać nieco więcej) 2 łyżki likieru kokosowego  Polewa: 200 g czekolady  2 łyżki mleka Przygotowanie: Śmietanę kremówkę ubijamy do otrzymania puszystego kremu. Uważamy aby się nie zważyła. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie dodajemy mascarpone

Mania Gotowania
Przekładane ciasto kawowe z orzechami 121

przestudzeniu przekrawamy na dwa blaty. Jedną łyżeczkę kawy zalewamy 2 łyżeczkami gorącej wody, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzony serek mascarpone mieszamy razem z cukrem pudrem. Dodajemy kawę i krótko miksujemy całość (przy zbyt długim miksowaniu masa może się zbytnio rozrzedzić). Przygotowanym kremem przekładamy ciasto kawowe (około 2/3 do przełożenia, 1/3 na wierzch). Dowolnie dekorujemy np wiórkami czekolady i połówkami orzecha

Smaki Na Talerzu
Tort "Kokosowy bukiet". 88

masy przesiewamy mąkę i budyń. Całość krótko mieszamy ręką. Przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 35 minut. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką.  Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Do masy dodajemy czekoladę i likier. Mieszamy do połączenia składników. Gotowy krem dzielimy na dwie, równe części. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy

DominikaDolci
Tort tiramisu 391

części. Składniki na masę: 150 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 750 g schłodzonego serka mascarpone 100 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować na jednolity krem ( nie wolno ubijać za długo, ponieważ krem się zwarzy!) Dodatkowo: czekolada starta do posypania  smakołyki, które chcemy użyć do udekorowania

The Sweet Damsel
Rolada z truskawkami 132

razem ze ściereczką zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę. Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: 400g serka mascarpone 400g serka waniliowego, homogenizowanego Opcjonalnie 2-3 łyżki cukru pudru w zależności jak słodkie lubimy Wykonanie: Oba serki dobrze razem zmiksować na gładki krem, opcjonalnie można dodać cukru pudru ale uważam, że nie jest to   konieczne. Część masy zostawić na dekoracje

W garach u Gosi
Deser Tiramisu 183

powstanie gładka masa. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem. Wierzch posypać kakao lub startą gorzką czekoladą

In my kitchen
Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 208

sera tłustego lub półtłustego potrójnie mielonego (ja swój po prostu bardzo mocno potraktowałam blenderem) 500 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 4 duże jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej sok wyciśnięty z 3 cytryn skórka starta z 1,5 cytyn Krem cytrynowy - tzw. lemon curd, z przepisu Marthy Stewart 3 duże jaja 100 g cukru 100 g zimnego masła

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
TORT BEZOWY - DACQUOISE Z ORZECHAMI, JAK OD SOWY 1724

ok.1h można blaszki zamienić poziomami, by ta dolna się nie przypaliła. Zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Krem do tortu:- 250g mascarpone- 300ml kremówki- 150g masy karmelowej "krówki"- 100g orzechów włoskich- 10 daktyli , pokrojonych na kawałkiWymieszać masę karmelową z serkiem mascarpone. W drugim naczyniu ubić kremówkę. Następnie połączyć obydwie masy, na końcu dodając pokruszone na mniejsze kawałki orzechy i pokrojone

Smaczne Zdrowe
Ciasto porzeczkowe z masą serową 8604

pudru.  Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo ser oraz cukier puder. Utrzeć na gładką masę. Krem rozsmarować na cieście. Przykryć drugim blatem.Naponczować i posmarować resztą dżemu.Wierzch: 500ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  4 łyżki serka mascarpone,  50 g startej czekolady. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder oraz serek mascarpone

Z miłości do słodkości
Tiramisu w pucharkach (zimny deser) 674

wzorem, który powstał z warstw kremu, biszkoptów i kakao.  I choć odmian tiramisu może być wiele - z truskawkami, malinami, kiwi, na serku homogenizowanym - to jednak klasyka ma w sobie to coś, nigdy się nie znudzi i smakuje każdemu.  Składniki (na 3-4 porcje): 12 podłużnych biszkoptów 2 duże jajka 250g sera mascarpone 3 łyżki cukru 100ml mocnej kawy(...)20ml amaretto 2 łyżki kakao Zagotować pół litra wody. Jajka włożyć do gorącej wody na 10 sekund, wyjąć, oddzielić białko od żółtka. Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem, zmiksować z mascarpone. Jedno białko ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy jajeczno-serowej. Amaretto wlać do kawy. Biszkopty przekroić na pół (żeby się mieściły w pucharkach), maczać

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania