krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:170/246)

Śmietanowiec z rabarbarem 157

łyżki cukru pudru 1 op.śmietan-fix Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy razem z śmietan-fix,dodajemy serek mascarpone,cukry i mieszamy. Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty.Pierwszy blat wkładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy rabarbar,odstawiamy,aż stężeje.Na rabarbar kładziemy krem i przykrywamy drugim blatem.Odstawiamy do lodówki. POLEWA CZEKOLADOWA 125 g margaryny 3 łyżki kakao 2 łyżki wody

Anielskie wypieki
Torcik truskawkowy z galaretką 106

rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. truskawki zmiksować blenderem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, potem dołożyć serek mascarpone. Dodać truskawki i lekko stężoną galaretkę. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, na dolną część wyłożyć część masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i wyłożyć pozostałą część kremu. Schłodzić. Pozostałe galaretki rozpuścić w 1 litrze gorącej wody. Truskawki przekroić na pół i ułożyć na kremie

Ewusiowe Smaki
Błyskawiczny deser bananowy 356

pokroić w talarki i skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Zblendować na jednolitą masę serek mascarpone przełożyć do mieseczki, dodać puree bananowe oraz cukier i przy pomocy ręcznego miksera zmiksować na  puszystą masę. Miksować kilka minut, aż mascarpone wyraźnie zwiększy objętość. Krem podzielić na 2 części, jedną pozostawić białą, natomiest do drugiej dodać przesypane przez sitko kakao

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tiramisu na szybko 578

likieru aby uzyskać mocniejszy aromat. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie partiami dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. W pucharkach lub salaterkach układamy na dnie biszkopty nasączane w miksturze kawowo-likierowej. Na to kładziemy warstwę kremu, rozprowadzamy równomiernie i znów biszkopty nasączane a na wierzch warstwa kremu. Całość posypujemy kakao. Ja dodałam też

KasiekGotuje
Krem "Monte" 194

Deser inspirowany przepysznym kremem Monte... jedwabisty, kremowy, czekoladowo-orzechowy. PRZEPYSZNY! Składniki 100g czekolady mlecznej 30g masła 2 łyżki syropu o smaku orzechów laskowych 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone posiekane orzechy laskowe Sposób przygotowania Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści dodajemy syrop orzechowy oraz masło. Zestawiamy z garnka z gorącą wodą i mieszamy, aby masa była jednolita. Studzimy

Pyry na Gaz
Zielony torcik z truskawkami 129

Torcik z kremem śmietanowym z mascarpone na imieniny dla koleżanki mamy. Troszkę barwnika wcale nie zaszkodziło w jego wyglądzie, a nawet zieleń podkreśliła truskawki. Podobno smakował! Składniki : * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia  * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi(...)minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem  wedle uznania. Boki

Magiczne Życie Marty
ZUPA KREM SZPINAKOWA Z EUFORIĄ /BEZ WYWARU. 143

łyżki śmietany lub serek mascarpone, - czosnek główka, WYKONANIE: szpinak gotujemy na wodzie z masłem, zabielamy śmietaną lub mascarpone, doprawiamy do smaku przyprawą warzywną, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i gotowe :) Jeśli chcemy kremową konsystencję, całość blendujemy podajemy np. z kleksem śmietany. Nam najlepiej smakuje z ziarenkami :). ZUPA. Wspaniała jest. Tak jak w przypadku innych kremów - dobra zarówno na gorąco

Wypisz Wymaluj
Tarta z mascarpone, truskawkami i czekoladą 241

ubijamy mascarpone mikserem, dodajemy serek homogenizowany, miód i ziarenka wanilii. Wyciągamy ciasto z lodówki, wałkujemy i rozkładamy na wysmarowanej masłem blaszce do tarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy tartę, czekamy aż ostygnie. Kiedy będzie już dość chłodna nakładamy na nią krem z mascarpone, następnie układamy truskawki. Czas

Mango Papaja
Krem Mascarpone Z Lodami 157

pozwala na produkowanie go przez cały rok. Składniki: Małe opakowanie serka mascarpone 3 żółtka 3 duże łyżki cukru ulubione lody owoce Wykonanie: Serek zmiksować dokładnie z cukrem. Gdy cukier zniknie dodawać po jednym żółtku i dalej miksować. Odstawić do lodówki. Ulubione lody przełożyć do pucharków polać obficie kremem oraz udekorować owocami

Pychotkaaa
Krucha tarta z delikatnym kremem i czerwonymi owocami 168

pogoda polecam przygotować przepyszną, lekką, pełną czerwonych owoców kruchą tartę z delikatnym kremem.   Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej, typ 500, np. TOTA 150 g masła schłodzonego 4 łyżki cukru miąższ z 1 laski wanilii 1 jajko Składniki na masę: 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 5 łyżeczek cukru z prawdziwą wanilią, lub 3 łyżeczki(...)lekkiego zarumienienia. Tartę wystudzić, a wystudzoną najlepiej włożyć jeszcze na ok 20 minut do lodówki. W jednej misce ubić śmietankę na sztywno, w drugiej zmiksować mascarpone z cukrem. Połączyć obie masy i wymieszać, aby krem był jednolity. Owoce umyć i osuszyć. Truskawki pokroić w plasterki. Tartę ozdobić wg uznania owocami. Schłodzić w lodówce 1 godzinę. Smacznego

Trufelkowo
Czarno - biały tort 200

około 5 minut na ogień, następnie dokładnie wystudzić masę. Gdy będzie już chłodna ucieramy ją z kostką miękkiego masła.  Składniki masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej(...)wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować z kawą oraz z cukrem. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Gdy żelatyna przestygnie, wlewać ją do masy cały czas miksując. Gotowy krem schłodzić w lodówce

Krakowskie smaki Ani
Ciasto straciatella z truskawkami 163

Typowe wiosenno-letnie ciasto. Puszysty biszkopt z dodatkiem tartej czekolady nasączony ponczem,  masa z serków homo i mascarpone z dodatkiem świeżych truskawek  i warstwa

Wanilia i Kardamon
CIASTO KUBECZKOWE Z GRUSZKAMI I ŚMIETANKOWYM FROSTINGIEM 170

naturalnego (180 g) 1 kubeczek cukru ( można dać mniej) nieco ponad 1/2 kubeczka oleju DODATKOWO owoce np. 1 gruszka obrana i pokrojona w grubą kostkę FROSTING ŚMIETANKOWY 250 g serka mascarpone lub innego kremowego twarożku (można dać mniej) 2 -3 łyżki słodzonego mleka skondensowanego MUS MALINOWY 2 szklanki malin (świeżych lub mrożonych) 1-2 łyżki cukru WYKONANIE CIASTO : Blaszkę(...)miseczki wkładamy serek mascarpone i mleko skondensowane. Ucieramy rózgą lub widelcem do połączenia składników. MUS Z MALIN : Maliny wkładamy do małego rondelka, dodajemy cukier i na małym ogniu podgrzewamy mieszając od czasu do czasu. Zdejmujemy z palnika, gdy owoce całkowicie się rozpadną i lekko zgęstnieją. Gotowy mus przecieramy przez sitko. Na upieczone i ostudzone ciasto wykładamy krem śmietankowy i wyrównujemy

cool and minty
Tort urodzinowy Kitty 250

truskawkowy 350 g truskawek 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 400 g sera mascarpone 300 ml śmietanki kremowej 36% 3-4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 250 g truskawek 2 łyżki cukru 1/2 galaretki truskawkowej Krem maślany na bezie szwajcarskiej 460 g masła 360 g drobnego cukru 6 białek 1 łyżeczka pasty z wanilii Nasączenie(...)sztywno. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i łączymy delikatnie z ubitą śmietaną oraz truskawkami. Mus truskawkowy Truskawki blendujemy na gładki mus, dodajemy cukier i podgrzewamy. Doprowadzamy mus do wrzenia, zdejmujemy z palnika i dodajemy galaretkę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i odstawiamy do wystudzenia. Chłodzimy w lodówce do momentu, aż mus będzie miał konsystencję gęstego dżemu. Krem maślany

Wędrówki po kuchni
Szybki deser z mascarpone, jogurtem, nutellą, owocami i biszkoptami 143

biszkopty lub zwykłe okrągłe pokruszone borówka amerykańska malina listki mięty do dekoracji 1. Do miseczki przekładamy serek mascarpone, dodajemy jogurt i nutellę. Mieszamy łyżką do połączenia się składników. 2. Owoce myjemy, odsączamy na sitku. 3. Na spód pucharków dajemy borówki, na nie część kremu. Na krem dajemy biszkopty, potem maliny, znowu krem i na wierzch ja dałam kilka borówek, kilka

kruche babeczki
Rolada z kremem . 207

upieczeniu zwijamy ją ,jeszcze gorącą w rulon ,razem z papierem. Odkładamy na 0,5 godziny. Krem: 100 ml śmietany kremówki 5 łyżek sera mascarpone 100 g białej czekolady,rozpuścić ,przestudzić Śmietanę ubijamy na sztywną pianę,ale nie za długo . Dodajemy po łyżce serek mascarpone i ubijamy do połączenia się masy .Na koniec czekoladę ,mieszamy wszystko razem i rozsmarowujemy na przestygniętym

Ladylaura.
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 219

połączyć) i tak rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu, cały czas mieszając mikserem. 13. Na końcu do kremu dodać pokrojone truskawki, skórę z cytryny

Mała Cukierenka
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 563

połączyć) i tak rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu, cały czas mieszając mikserem. 13. Na końcu do kremu dodać pokrojone truskawki, skórę z cytryny

Mała Cukierenka
Zawijaski schabowe z kremem pesto 81

Składniki: 5 rozbitych kotletów schabowych 250g serka mascarpone 100g pesto mozzarella sól,pieprz do smaku brokuły szczypta cukru Sposób przygotowania: Pesto mieszamy z serkiem mascarpone.Rozbite mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem,oraz smarujemy kremem z pesto.Do środka wkładamy kawałeczki mozzarelli(ja użyłam miniaturowych kuleczek). Zwijamy mięso po bokach i rolujemy.Z papieru SAGA wycinamy podłużne pasy i układamy na nich

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania