przekładać do papilotek do wysokości 2/3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po wystudzeniu przygotować i nałożyć krem bananowy. 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki soku z cytryny 250-300 g serka mascarpone 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Banany zmiksować na gładko z sokiem z cytryny. Dodać mascarpone i kwaśną śmietanę. Wymieszać na gładko. Odstawić
Ze smakiem bez glutenupiec około 70-80 minut. Pozostawić w uchylonym piekarniku na 2-3 godziny. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i malinowy puder, lub maliny, delikatnie zmiksować, aby składniki się połączyły. Tak powstałym kremem, wypełnić wgłębienie w przestygniętej bezie. Całość udekorować truskawkami i czekoladą. Można jeszcze delikatnie wierzch oprószyć kawą
Kuchnia w opałachJest to krem, który ładnie się trzyma, jednak mi nie odpowiada zarówno smakiem jak i swoją "ciężkością." Polecam Wam mój ulubiony krem, sprawdzony i równie idealnie trzymający się - na bazie mascarpone i śmietany kremówki: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o ładnym kolorze (można ją zastąpić barwnikiem spożywczym) Kremówkę należy ubić, następnie
Garniec Magalieminut, by się rozpadły, także w celu odparowania nadmiaru wody. Maliny przetrzeć przez sitko, by pozbyć się pestek. Mus odstawić do przestygnięcia serek mascarpone zmiksować przez kilka minut i cały czas miksując dodawać porcjami mus malinowy, aż krem wyraźnie zwiększy objetość i stanie się puszysty. Część musu przeznaczyć na polewę do deseru krem rozłożyć do pucharków i polać pozostałą polewą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut
e-PrzepisyKulinarnejajek 1/4 łyżeczki soli 400 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczka octu winnego 1/2 łyżeczka soku z cytryny Krem: 300 g śmietany kremówki (30 lub 36%) 4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone Dodatkowo: ulubione owoce 10 krówek 2 łyżki śmietany kremówki Piekarnik rozgrzać do 120 stopni, bez termoobiegu. Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut
e-PrzepisyKulinarneserka mascarpone, schłodzonego 4 jajka paczka podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru szklanka zaparzonej, mocnej kawy 75 ml likieru amaretto kakao Upieczony wystudzony biszkopt przeciec na 3 blaty. Cukier oraz żółtka utrzeć na puszystą masę, cały czas miksując dodawać mascarpone, aż wszystkie składniki się połączą. Z białek ubić na sztywną pianę następnie delikatnie wymieszać z masą serową. Krem podzielić
RAROSSAwykorzystać to połączenie w kolejnym przepisie. Zielone szparagi zamieniłam na białe, bardziej delikatne w smaku, i przygotowałam pyszny krem o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Aby uzyskać taką idealną konsystencję po zmiksowaniu zupy dodatkowo przetarłam ją jeszcze przez sito i zaprawiłam serkiem mascarpone, który idealnie się skomponował z białymi szparagami. Uwielbiam ten serek i to nie tylko w deserach. Poza tym mleko
Wiem co jempodniebienie, bo jest po prostu przepyszny ! A więc zaczynamy... :) Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 750 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki (36%) 100 g cukru pudru Nasączenie biszkoptu: 100 ml likieru amaretto filiżanka mocnej kawy Dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady - startej na tarce o drobnych oczkach(...)opadnięciu ciasta! I zostawiamy biszkopt do całkowitego ostygnięcia. Po całkowitym ostygnięciu przekrajamy na 3 równe blaty ciasta. Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, a następnie powoli dodajemy po jednym opakowaniu serka serka mascarpone (dodajemy delikatnie po to, by nie zważyć śmietany i aby nie zrobiły się grudki). Całość miksować
Gotuj z Mąkąjajek 2łyżki cukru waniliowego 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1i3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 1 szklanka oleju rzepakowego 1 litr kremówki 250 g mascarpone 5-6 łyżek cukru pudru owoc granatu Przygotowanie:Szpinak rozmrozić odcisną z nadmiaru płynu i wymieszać z połową oleju. Białka ubić na sztywną pianę dodawać porcjami cukier, cukier waniliowy oraz(...)upieczeniu ciasto wystudzić i przekroić na dwie części. Na pierwszą część rozsmarować 2/3 kremu, przykryć drugą częścią ciasta i resztę kremu rozsmarować na górę. Wierzch ciasta udekorować granatem. Bitą śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Serek mascarpone wymieszać w misce i dodawać porcjami ubitą śmietanę delikatnie mieszając. Inspiracja z moimi modyfikacjami klik
Ala piecze i gotujebudyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Alergeny Alergeny jajka , mąka Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem, chociaż tak naprawdę można pokusić się o nazwanie go torcikiem, bo zdecydowanie składa(...)masą budyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. [/hide] Artykuł Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki oleju Krem: 400 g śmietany kremówki 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 400 g serka mascarpone ok. 1/4 szklanki kakao pół tabliczki czekolady (dałam pół na pół - białą i gorzką) dżem (pół słoika) do przekładania(...)olej. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30-35 minut (zależy od piekarnika, ja piekłam 40 minut) . Krem: Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na niemal sztywno. Dodajemy kakao, mascarpone i miksujemy. Dodajemy też posiekaną czekoladę. Uwaga! Miksujemy spokojnie, by śmietany nie rozwarstwić. Biszkopt kroimy na 3 części
Domowa Cookierenka Agimożna jednym wielkim! I powiem tu nieskromnie, znacznie lepszym niż te z paczki. A świeże maliny, to idealne zwieńczenie tego deseru! Składniki: 3 paczki ciasteczek typu Oreo 300 g serka mascarpone łyżka soku z cytryny 0,5 litra mleka 500 ml śmietany 30-36% 80 g masła 20-30 g żelatyny cukier puder - jeśli za mało słodyczy mała tortownica(...)uprzednio rozpuszczamy. Na dnie tortownicy układamy powstałe ciasto i chowamy do lodówy, by zastygło. W między czasie przygotujemy krem: rozpuszczamy środek markizy w mleku. Chłodzimy mieszankę. Śmietanę ubijamy z sokiem cytrynowym i łączymy z ostudzoną mleczną mieszanką, rozpuszczoną żelatyną i serkiem mascarpone. Można na tym etapie dosłodzić sobie cukrem pudrem. Następnie wylewamy masę na spód tortownicy, gdzie już mamy herbatnikowy
Karczma HonoriettyBiszkopt nasączyłam alkoholem wymieszanym z sokiem z cytryny - żeby nieco wyostrzyć i przełamać słodki smak kremu. W środku bowiem znajduje się bajecznie pyszna masa kajmakowa na bazie ricotty - dużo lżejsza niż taka na mascarpone, choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby użyć właśnie tego serka. Delikatna, puszysta, słodka. Pycha!Na to prażone jabłka, które wspaniale współgrają ze smakiem tortu, nieco
Pożeraczka, czyli raz adobrze