krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:154/246)

Biszkopt z budyniem i truskawkami w galaretce 399

suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika i upuścić na ziemie z wysokości 30 cm, odstawić do wystudzenia. Krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 250 ml mleka 3 łyżki cukru 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny w proszku lub 2 listki żelatyny 40 ml zimnej wody Budyń ugotować z 3 łyżkami cukru według instrukcji(...)wodą, wymieszać, odstawić do napęcznienia. Podgrzać na gazie, do całkowitego rozpuszczenia, uważając, aby nie zagotować żelatyny. Wystudzić. Do miski przełożyć mascarpone, chwilę zmiksować, dodawać stopniowo budyń, ciągle miksując. Do żelatyny dodać łyżkę masy budyniowej, przemieszać, całość przełożyć do kremu i zmiksować do połączenia. Dodatkowo: 350g truskawek 2 galaretki truskawkowe Truskawki umyć i odszypułkować. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 500 ml wrzątku

kulinarnyswiatdomi
Rolada bezowa z kremem mascarpone i owocami 124

Rolada bezowa z kremem mascarpone i owocami Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Rolada jest mega smaczna i można się nią zajadać od razu po przyrządzeniu. Przygotowanie tego wspaniałego deseru zajmuje nie całą godzinę i jest tak proste, że każdy bez problemu powinien sobie poradzić. Zachęcam do spróbowania!       Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki(...)góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder – do smaku (uwaga! beza jest mocno słodka, więc lepiej nie słodzić zbyt mocno kremu). Całość dokładnie mieszamy *** *** krem wykładamy na bezę zostawiając przy jednym krótszym boku przerwę na około 2 centymetry, aby przy zwijaniu rolady nadzienie

Blog z Apetytem
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 253

śliwkowym, makowym lub czekoladą. Polecam. Składniki: Spód: • 1 paczka (około 250 g) ciastek pełnoziarnistych Digestive z czekoladą • 4 - 5 pełnych łyżek kremu orzechowo - czekoladowego • 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: • 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego • 250 g serka mascarpone • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g) • 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego (266 g) • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. 2. Przygotować spód: ciasteczka pokruszyć (np. w kubku blendera lub tłuczkiem w misce czy w woreczku). Wymieszać z kremem orzechowo - czekoladowym i roztopionym masłem. 3. Masę ciasteczkową wyłożyć na dno i część boków tortownicy, mocno docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 4. Przygotować masę serową: Piekarnik nagrzać

W mojej kuchni
PAVLOVA Z FIGAMI, MASCARPONE I SOSEM KARMELOWYM 205

rozm. L 250 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lub spirytusowego SKŁADNIKI NA KREM: 150 ml śmietany kremówki 36% lub 30% (dobrze schłodzonej) 150 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 1 łyżka cukru pudru DODATKOWO: 4 - 5 świeżych fig SKŁADNIKI NA SOS KARMELOWY: 4 łyżki brązowego cukru 1 pełna łyżka masła 3 łyżki(...)wilgotna w środku. Bezę najlepiej po upieczeniu suszyć całą noc w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. KREM: Składniki do kremu muszą być wcześniej dobrze schłodzone w lodówce. Śmietanę kremówkę przelej do miski i ubij na sztywno. Dodaj do niej serek mascarpone, oraz cukier puder i wymieszaj krótko całość mikserem.  SOS KARMELOWY: W rondelku z grubym dnem rozpuść cukier, następnie

Słodko-Słony Świat Ilony
bananowa rolada z kremem mascarpone 143

jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 250 g serka mascarpone ponadto: 200 g karmelu (1/2 puszki z Gostynia) 2 duże banany Jaja ubić z dodatkiem wody i z cukrem. Delikatnie wmieszać(...)jeszcze ciepły biszkopt zwinąć w roladę. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Wymieszać z mascarpone. Banany obrać, pokroić i plasterki. Karmel przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, wyłożyć krem. Wzdłuż wycisnąć paski karmelu, pomiędzy nimi ułożyć plasterki bananów. Delikatnie zwinąć roladę. Odłożyć w chłodne miejsce na ok 2 godz

6niebo
Tort Raffaello 179

patyczka. Po tym czasie biszkopt w formie upuścić na podłogę z wysokości 40 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 300 ml śmietanki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych Śmietanka kokosowa: co najmniej 2 dni wcześniej mleko kokosowe w puszce wstawiamy do lodówki. Po tym czasie(...)Odstawiamy na 2 minuty, następnie dokładnie mieszamy, aż powstanie gładki sos. Przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia do schłodzonego sosu dodajemy mascarpone i miksujemy na najwyższych obrotach do otrzymania gęstego kremu, dodajemy wiórki i jeszcze chwilkę mieszamy. Dodatkowo: 75 g płatków migdałów 30 g wiórków kokosowych pralinki  Raffaello Płatki migdałów, przesmażyć na suchej patelni

kulinarnyswiatdomi
Karmelowe LOVE 274

możemy użyć gotowej, ale ta przygotowana samodzielnie jest dużo smaczniejsza. Krem czekoladowy (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: około 400g(...)odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa karmelowa: 6. Masło ucierać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Dodać masę krówkową i ucierać jeszcze przez około 2-3 minuty. Krem czekoladowy: 7. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 8. Gotowy biszkopt ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier i przekroić w poziomie

Kocham Czekoladę
Tort malinowy 108

smakuje :)Tak i było w tym przypadku. Składniki na formę okrągłą 19 cm: mąka pszenna typ 500 4 łyżki jaja L 3 szt cukier 1 łyżka Krem malinowy : śmietana 30% 500 ml mascarpone 250 g 1 szklanka musu z malin, przetartych przez sito aby nie było pestek- lekko schłodzona (500 g) żelatyna 2 płaskie łyżki Dekoracja: rękaw cukierniczy(...)wkładamy 4 łyżki musu, mieszamy , a następnie przekładamy do reszty naszego musu i mieszamy. Krok 3 Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy do połączenia składników.  Krok 4 Do rękawa cukierniczego przekładamy 10 łyżek kremu i zostawiamy go do dekoracji tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy łopatką.Wszystkie trzy

Różowa kuchnia
Tort porzeczkowo – miodowy z jagodami, ptysiami i sosem karmelowym 209

łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasta waniliowa lub wyskrobane ziarenka wanilii Składniki na ciasto: Krem do ciasta: 1 szklanka czarnej porzeczki (użyłam mrożonej) 1 szklanka jagód (użyłam mrożonych) 2 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 250g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 36% 7-9 łyżek naturalnego, płynnego miodu (użyłam wielokwiatowego) sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 2 łyżeczki(...)picia lub końcówką tylki, którą będziemy szprycować ptysie ( patrz FILM ). Krem do ptysiów: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, fixem, cukrem wanilinowym i wanilią. Krem przełożyć do foliowego woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton 2A) lub do szprycy i ptysie napełnić kremem (wcisnąć krem w ptysie), proszę napełnić je dokładnie, żeby po przekrojeniu nie było pustych

Mała Cukierenka
Mrożony sernik z curdem limonkowym "Caipiroska" 193

Sernik w służbie jej królewskiej mości. ;) Inspirowany też drinkiem caipiroska i ostatnimi upałami... 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 36% 4 jajka 1 łyżka soku z limonki 5 łyżek wódki (najlepiej mięta z limonką) 100g cukru trzcinowego na curd limonkowy: 3 jajka 2 łyżki masła sok z 3 limonek skórka otarta z 1 limonki pół szklanki cukru trzcinowego Ze względu(...)limonek i cukier i wszystko razem mieszamy na niedużym ogniu, do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Gotowy krem odstawiamy do wystygnięcia. Z jajek na sernik oddzielamy białka i żółtka. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem trzcinowym do białości i zgęstnienia. Następnie dokładamy do nich serek mascarpone, wódkę i sok z limonki i delikatnie łączymy wszystko na niskich obrotach. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Rewelacyjny tort piernikowy 133

cukru 50 ml whisky Wszystkie składniki wymieszać, aż do rozpuszczenia cukru. Nadzienie kilka łyżek nadzienia z tego przepisu - klik * Krem 250 ml śmietanki 36% pół szklanki cukru pudru 250 g mascarpone Schłodzoną śmietankę ubić na gęsto z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i całość ubijać, aż zesztywnieje. Uwaga, by nie robić tego za długo, bo zacznie się nam wytrącać masło

Słodkie inspiracje
mini torciki 186

wrzenia, zdjąć z ognia , dodać rum i wymieszać. Polewa czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wymieszać na gładko z serkiem mascarpone.   Przeciąć ciasto ,każdy krążek na 3 części Do formy włożyć krążek ciasta zmoczyć obficie syropem, wlać około 2 łyżki kremu na wierzch,przykryć krążkiem ciasta nasączonym syropem ,krem ,oraz ostatni krążek ciasta nasączony syropem. Wszystko pokryć polewą Do lodówki

w mojej kuchni
Tort podwójnie czekoladowy z gruszkami 158

już po minucie była bliska zwarzenia, także uważajcie, bo bardzo szybko się warzy. Krem z gorzkiej czekolady: 200 gr czekolady gorzkiej (ja użyłam czekolady FinCare z Lidla czerwone opakowanie) 200 ml śmietany kremówki 30% 400 ml śmietany kremówki 30% schłodzone 500 gr serka mascarpone schłodzone Śmietanę 200 ml zagrzać, tak żeby była bardzo ciepła, ale nie wrząca, zdjąć z palnika(...)Ostudzić, jak już będzie chłodne włożyć do lodówki, aby lekko stężało. Śmietanę 400 ml i serek mascarpone umieścić w misie miksera. Zmiksować na prawie sztywno. Nadal miksując dodawać po łyżce lekko stężałej czekolady, miksować na małej lub średniej mocy miksera. Ma wyjść bardzo gęsty krem. Nie można zbyt długo miksować, bo krem się zwarzy. Frużelina gruszkowa: 1 kg gruszek, nadają

moj przepis na
TORT Z MUSEM JAGODOWYM I MALINAMI 112

łyżka kakao 1 duże jajo 1½ szklanki oleju ½ szklanki czekoladowego serka homogenizowanego ½  łyżki octu jabłkowego ½ łyżeczki sody oczyszczonej Biszkopt jasny 3 jaja 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus jagodowy 300g świeżych lub mrożonych jagód ½ szkl cukru 250g mascarpone 500ml śmietanki 30% Krem malinowy 200g świeżych malin 250g mascarpone 500 ml śmietanki 30% Czubata

Słodki Zakątek
Tarteletki z kremem marchewkowym 127

łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżka śmietany 18% Krem marchewkowy: 100 g. obranej marchewki 3/4 szkl. świeżo tłoczonego soku z marchewki 1/4 szkl. soku wyciśniętego z pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny 3 łyżki cukru 2 żółtka 2 czubate łyżeczki mąki pszennej 125 g. mascarpone Mąkę wymieszaj na stolnicy z cukrem pudrem i szczyptą(...)gotującego się soku marchewkowego i mieszaj energicznie, aż utworzy się gęsty budyń. Gdy się zagotuje zdejmij z ognia i całkiem wystudź. Mascarpone zmiksuj krótko, dodawaj do niego po łyżce zimnego budyniu i wmiksuj go w serek. Gotowym kremem napełnij wystudzone tarteletki. Możesz schłodzić w lodówce

Delicious Place

Proponowane wyszukiwania