krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:154/246)

Mrożony sernik z curdem limonkowym "Caipiroska" 202

Sernik w służbie jej królewskiej mości. ;) Inspirowany też drinkiem caipiroska i ostatnimi upałami... 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 36% 4 jajka 1 łyżka soku z limonki 5 łyżek wódki (najlepiej mięta z limonką) 100g cukru trzcinowego na curd limonkowy: 3 jajka 2 łyżki masła sok z 3 limonek skórka otarta z 1 limonki pół szklanki cukru trzcinowego Ze względu(...)limonek i cukier i wszystko razem mieszamy na niedużym ogniu, do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Gotowy krem odstawiamy do wystygnięcia. Z jajek na sernik oddzielamy białka i żółtka. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem trzcinowym do białości i zgęstnienia. Następnie dokładamy do nich serek mascarpone, wódkę i sok z limonki i delikatnie łączymy wszystko na niskich obrotach. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Rewelacyjny tort piernikowy 143

cukru 50 ml whisky Wszystkie składniki wymieszać, aż do rozpuszczenia cukru. Nadzienie kilka łyżek nadzienia z tego przepisu - klik * Krem 250 ml śmietanki 36% pół szklanki cukru pudru 250 g mascarpone Schłodzoną śmietankę ubić na gęsto z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i całość ubijać, aż zesztywnieje. Uwaga, by nie robić tego za długo, bo zacznie się nam wytrącać masło

Słodkie inspiracje
mini torciki 196

wrzenia, zdjąć z ognia , dodać rum i wymieszać. Polewa czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wymieszać na gładko z serkiem mascarpone.   Przeciąć ciasto ,każdy krążek na 3 części Do formy włożyć krążek ciasta zmoczyć obficie syropem, wlać około 2 łyżki kremu na wierzch,przykryć krążkiem ciasta nasączonym syropem ,krem ,oraz ostatni krążek ciasta nasączony syropem. Wszystko pokryć polewą Do lodówki

w mojej kuchni
Tort podwójnie czekoladowy z gruszkami 166

już po minucie była bliska zwarzenia, także uważajcie, bo bardzo szybko się warzy. Krem z gorzkiej czekolady: 200 gr czekolady gorzkiej (ja użyłam czekolady FinCare z Lidla czerwone opakowanie) 200 ml śmietany kremówki 30% 400 ml śmietany kremówki 30% schłodzone 500 gr serka mascarpone schłodzone Śmietanę 200 ml zagrzać, tak żeby była bardzo ciepła, ale nie wrząca, zdjąć z palnika(...)Ostudzić, jak już będzie chłodne włożyć do lodówki, aby lekko stężało. Śmietanę 400 ml i serek mascarpone umieścić w misie miksera. Zmiksować na prawie sztywno. Nadal miksując dodawać po łyżce lekko stężałej czekolady, miksować na małej lub średniej mocy miksera. Ma wyjść bardzo gęsty krem. Nie można zbyt długo miksować, bo krem się zwarzy. Frużelina gruszkowa: 1 kg gruszek, nadają

moj przepis na
TORT Z MUSEM JAGODOWYM I MALINAMI 115

łyżka kakao 1 duże jajo 1½ szklanki oleju ½ szklanki czekoladowego serka homogenizowanego ½  łyżki octu jabłkowego ½ łyżeczki sody oczyszczonej Biszkopt jasny 3 jaja 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus jagodowy 300g świeżych lub mrożonych jagód ½ szkl cukru 250g mascarpone 500ml śmietanki 30% Krem malinowy 200g świeżych malin 250g mascarpone 500 ml śmietanki 30% Czubata

Słodki Zakątek
Tarteletki z kremem marchewkowym 132

łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżka śmietany 18% Krem marchewkowy: 100 g. obranej marchewki 3/4 szkl. świeżo tłoczonego soku z marchewki 1/4 szkl. soku wyciśniętego z pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny 3 łyżki cukru 2 żółtka 2 czubate łyżeczki mąki pszennej 125 g. mascarpone Mąkę wymieszaj na stolnicy z cukrem pudrem i szczyptą(...)gotującego się soku marchewkowego i mieszaj energicznie, aż utworzy się gęsty budyń. Gdy się zagotuje zdejmij z ognia i całkiem wystudź. Mascarpone zmiksuj krótko, dodawaj do niego po łyżce zimnego budyniu i wmiksuj go w serek. Gotowym kremem napełnij wystudzone tarteletki. Możesz schłodzić w lodówce

Delicious Place
Ptysie z kremem jeżynowym 173

ptysie: 140 g mąki 125 ml mleka 125 ml wody 115 g masła 4 jajka szczypta soli krem: 150 g jeżyn mrożonych Hortex 200 ml śmietany 30 % 120 g białej czekolady 200  g serka mascarpone  2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: ptysie: W rondlu podgrzewamy mleko z wodą i masłem. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia(...)wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszamy temperaturę do 175 i ciastka suszymy jeszcze przez 10 minut . krem: Jeżyny mrożone Hortex podgrzewamy aż puszczą sok, a następnie miksujemy blenderem i przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie. Do lekko przestudzonej śmietany z czekoladą dodajemy

Bon appetit mon amie
Lody truskawkowe z mascarpone 88

umyć, pozbawić szypułek oraz przełożyć do większej miski. Następnie do owoców wsypać 3 łyżki cukru i całość zblendować na jednolitą konsystencję. Schłodzony serek mascarpone zmiksować z zimną śmietanką oraz cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Powinien powstać gęsty krem, do którego należy ostrożnie dodać puree truskawkowe. Wszystko razem wymieszać do dokładnego połączenia się wszystkich składników, przełożyć do pojemnika (*), przykryć oraz wstawić

Di gotuje
Czekoladowe babeczki z kremem bananowym - bezglutenowe 156

przekładać do papilotek do wysokości 2/3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po wystudzeniu przygotować i nałożyć krem bananowy. 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki soku z cytryny 250-300 g serka mascarpone 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Banany zmiksować na gładko z sokiem z cytryny. Dodać mascarpone i kwaśną śmietanę. Wymieszać na gładko. Odstawić

Ze smakiem bez glutenu
KAWOWA PAVLOVA NA 3 URODZINY BLOGA 150

piec około 70-80 minut. Pozostawić w uchylonym piekarniku na 2-3 godziny. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i malinowy puder, lub maliny, delikatnie zmiksować, aby składniki się połączyły. Tak powstałym kremem, wypełnić wgłębienie w przestygniętej bezie. Całość udekorować truskawkami i czekoladą. Można jeszcze delikatnie wierzch oprószyć kawą

Kuchnia w opałach
Kolorowe muffiny 160

Jest to krem, który ładnie się trzyma, jednak mi nie odpowiada zarówno smakiem jak i swoją "ciężkością."  Polecam Wam mój ulubiony krem, sprawdzony i równie idealnie trzymający się - na bazie mascarpone i śmietany kremówki: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o ładnym kolorze (można ją zastąpić barwnikiem spożywczym) Kremówkę należy ubić, następnie

Garniec Magalie
Szybki deser malinowy 155

minut, by się rozpadły, także w celu odparowania nadmiaru wody. Maliny przetrzeć przez sitko, by pozbyć się pestek. Mus odstawić do przestygnięcia serek mascarpone zmiksować przez kilka minut i cały czas miksując dodawać porcjami mus malinowy, aż krem wyraźnie zwiększy objetość i stanie się puszysty. Część musu przeznaczyć na polewę do deseru krem rozłożyć do pucharków i polać pozostałą polewą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Kinder Pingui 156

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto bezowe, czyli sto lat! 210

jajek 1/4 łyżeczki soli 400 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczka octu winnego 1/2 łyżeczka soku z cytryny Krem: 300 g śmietany kremówki (30 lub 36%)  4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone Dodatkowo: ulubione owoce 10 krówek 2 łyżki śmietany kremówki Piekarnik rozgrzać do 120 stopni, bez termoobiegu. Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto Kinder Pingui 240

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut

e-PrzepisyKulinarne