krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:135/246)

Babeczki z kremem malinowym 254

sobie odmówić. Polecam. BABECZKI z KREMEM MALINOWYM Składniki: (20 szt) babeczki: 300 g mąki 150 g masła 90 g cukru 3 żółtka szczypta soli krem malinowy: 150 g malin mrożonych Horetx 200 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 120 g białej czekolady 1 łyżka soku z cytryny bezy: 3 białka 150 g cukru 50 ml wody   Przygotowanie: babeczki(...)piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier i usuwamy fasolę, a babeczki podpiekamy przez następne 15 minut aż się zarumienią. Studzimy. krem malinowy: Maliny mrożone Hortex podgrzewamy, dusimy aż puszczą sok, a następnie miksujemy i przecieramy przez sito aby pozbyć się pestek. Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie. Do lekko przestudzonej śmietany z czekoladą dodajemy

Bon appetit mon amie
kakaowe ptysie z kremem mascarpone 169

SKŁADNIKI CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -2 szklanki wody -250g masła lub margaryny -6 jajek -1 czubata łyżka ciemnego kakao KREM -500ml śmietany 30 lub 36% -250 g serka mascarpone  -4 płaskie łyżki cukru pudru DODATKOWO -cukier puder do posypania Przygotowanie ptysiów rozpoczynamy od ciasta parzonego. Wodę wraz z masłem podgrzewamy do rozpuszczenia masła(...)podanych proporcji dużo, oczywiście ich ilość zależy od wielkości, polecam robić średnie,  jeśli chcecie duże ciastka musicie je piec dłużej, tak by nie były mokre w środku.  KREM śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serem mascarpone i cukier puder-miksujemy. Ptysie nadziewamy kremem, oprószamy cukrem pudrem i gotowe :-) Pyszne i łatwe :-) Polecam. SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Truskawkowy tort z białą czekoladą 168

popołudnie! Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem: 500 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek(...)sztywno z dodatkiem fixu do śmietany i cukru pudru. Gdy jest już gęsta dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia się składników. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat ciasta. Nasączamy go likierem. Po całości rozkładamy pokrojone na połówki truskawki. Przykrywamy je połową kremu. Dociskamy drugim biszkoptem. Równomiernie rozsmarowujemy resztę kremu oraz układamy resztę pokrojonych truskawek. Całość zalewamy galaretką

VioletoweKucharzenie
Tort Oreo 171

śmietanki kokosowej  (polecam mleko kokosowew wersji light, które można znaleźć m.in. w Lidlu)   oraz mascarpone zachwyciła mnie przy okazji ostatniego tortu z malinami. Do środka oczywiście niezbędne są pokruszone ciastka Oreo. Wierzch również dobrze jest ozdobić ciasteczkami. Torcik jest naprawdę pyszny, krem rozpływa się w ustach. I choć fanką samych ciastek Oreo nie jestem, to w tym torcie(...)forma o średnicy 24 cm): Biszkopt: 4 jajka 10 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek kakao 6 łyżek ksylitolu do nasączenia Malibu lub Amaretto Krem: śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego Light  250 g serka mascarpone  1/3 szklanki ksylitolu  12 ciastek Oreo + kilka do dekoracji Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka

Healthy food explorer
Tort Marchewkowy 89

jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 200 ml. oleju łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody łyżeczka cynamonu pół łyżeczki soli SKŁADNIKI NA KREM : 125 g. serka kanapkowego, naturalnego np. Philadelphia 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru sok z 1/2 cytryny DO OZDOBY: cukrowe marchewki lub połówki orzechów włoskich Wykonanie Tortu: CIASTO MARCHEWKOWE: Marchewkę ścieramy na tarce(...)ciasto jest dobrze upieczone. Jeżeli jest wciąż wilgotne w środku, zostawiamy w piekarniku na kolejne 5 – 10 min. Upieczone ciasto, wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy, aż dobrze wystygnie. KREM: Wszystkie składniki kremu, dokładnie miksujemy, do momentu uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. PRZEKŁADANIE TORTU: Marchewkowe ciasto kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat układamy na paterze… …i smarujemy go kremem. Przykrywamy kolejnym

Domowe Torty
Babeczki kawowo - marcepanowe . 147

Mąki pszennej tradycyjnej  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na czubek noża sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  Krem : 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki letniej wody 400 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 100 g cukru 2  śmietany  fix  Wykonanie : Do jednej miski przekładamy :  drobno pokrojony marcepan , cukier, ekstrakt z wanilii(...)wkładać po łyżce kopiastej ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Śmietanę kremówkę ubić z cukrem , dodawać stopniowo serek i rozpuszczoną kawę w letniej wodzie , na końcu wsypać śmietanę fix i wymieszać  . Rękaw cukierniczy napełnić kremem kawowym i dekorować babeczki . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Malibu 326

180ºC przez około 40 minut, lub dłużej. Najważniejsze, by piec do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy, całkowicie ostudzić (można upiec dzień wcześniej). Krem kokosowy:-  1/3 szklanki (ok. 80 ml) śmietany kremówki-  220 g serka mascarpone-  1/3 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)-  1/2 szklanki wiórków kokosowych-  4 łyżki(...)likieru kokosowego np. Malibu Śmietana kremówka i serek mascarpone powinny być schłodzone. Śmietanę kremówkę ubijamy. Dodajemy do niej mascarpone i delikatnie mieszamy. Dodajemy cukier puder, wiórki, likier, mieszamy do połączenia. Ciasto należy przekroić wzdłuż ( oczywiście połamało mi się ;), ale udało mi się je złożyć i pod warstwą czekoladową pęknięcia zniknęły) przekładamy kokosowym kremem. Wierzch dekorujemy polewą. Polewa czekoladowa

Malinowe Pocałunki
Tort truskawkowy z masą cukrową. Lego 187

jajka - 3/4 szklanki maki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Masa truskawkowa - 200g śmietanki kremówki 36% - 250g serka mascarpone - 1/2 szklanki cukru pudru - 20 dag truskawek - 2 śmietanfixy - 4g żelatyny rozpuszczonej we wrzątku Krem maślany - 200g masła w temperaturze pokojowej - 3/4 szklanki cukru pudru - sok z 1/2 cytryny -  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szklanka ciasteczek czekoladowych(...)Truskawki myjemy i miksujemy na gładka masę. Serek mascarpone miksujemy z cukrem i musem truskawkowym. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy śmietanfixy. Ubitą śmietanę dodajemy do masy truskawkowej. Delikatnie miksujemy.  Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy 4 łyżki masy i delikatnie mieszamy. Żelatynę z masą dodajemy do reszty kremu i wszystko mieszamy. Kiedy masa zaczyna tężeć

Pan i Pani Smith w kuchni
CIASTO KOKOSEK 352

KOKOSEK SKŁADNIKI: Biszkopt: (składniki w temperaturze pokojowej) jajka (4 szt.) cukier (1/2 szkl.) mąka pszenna (1/2 szkl.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem kokosowy: biała czekolada (200 g) mleko kokosowe (50ml.) serek mascarpone w temperaturze pokojowej (250 g)  śmietanka kremówka 30 % schłodzona (500 ml) cukier puder (30 g) wiórki kokosowe (40 g) Dodatkowo: galaretka pastelowa pinacolada(...)funkcji góra - dół w 170*C  - 25 minut. - Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 blaty. 2.)   Galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. 3.) Krem kokosowy : - Czekoladę i mleko kokosowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej. - Mascarpone ucieramy do uzyskania gładkości. Dodajemy rozpuszczoną i  ostudzoną  czekoladę z mlekiem kokosowym. Mieszamy do połączenia się składników. - Śmietankę

RITA food channel
Sernik Tiramisu na zimno 688

mielonego np. z wiaderka (o temperaturze pokojowej) 4 duże żółtka 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mocnej kawy 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody Krem śmietanowy: 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 opakowania podłużnych biszkoptów 1 szklanka mocnej kawy (wystudzonej) 3-4 łyżki likieru Amaretto 2 łyżki kakao Przygotować formę(...)układać na dnie tortownicy, na kształt koła (od największego, do najmniejszego) (fot.1) . Wylać masę serową, wyrównać  (fot.2)  i włożyć całość do lodówki, aż lekko stężeje. Na tężejącym kremie ułożyć drugą warstwę nasączonych kawą biszkoptów  (fot.3) .  Kremówkę i mascarpone przełożyć do miski i miksować razem, aż uzyskamy gęstą masę. Na koniec dodać przesiany cukier puder. Masę śmietanową

Świat Ciasta
Tort urodzinowy 615

Tort urodzinowy z owocami i kremową masą z bitej śmietany i serka mascarpone. Klasyczny, tort z dwóch warstw biszkoptu i dużej ilości sezonowych owoców (borówek amerykańskich i poziomek) jest prosty do przygotowania. Idealny na urodziny zarówno dla dzieci i dorosłych! Mój tata w lipcu skończył 79 lat. Ta szczególna rocznica nie mogła się obyć bez pysznego urodzinowego tortu, takiego tradycyjnego(...)nagrzanym piekarniku i pieczemy przez 30 minut. Biszkopt dokładnie studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Jak przygotować krem do urodzinowego tortu? Zimną śmietankę do deserów ubijamy na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnymi ruchami silikonowej szpatułki mieszamy ją z serkiem mascarpone. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Upieczony biszkopt wyjmujemy kroimy na 2 blaty. Dolny krążek zostaje na szklanym spodzie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tiramisu 187

Klasyczne tradycyjne tiramisu robi się z wykorzystanie żółtek. Jednak ja już od wielu lat nieco inaczej przygotowuje krem, zastępując żółtka śmietaną 36%. Dzięki temu zabiegowi krem zawsze ma idealną konsystencję, nie ma niebezpieczeństwa że będzie płynny. Do przygotowania tiramisu wykorzystaj podłużne biszkopty a nie te okrągłe. Mają nieco inny smak i konsystencję, to właśnie te daje się do tiramisu. Polecam(...)kakao do posypania PRZYGOTOWANIE: Do miski przełóż śmietanę oraz cukier puder. Za pomocą miksera ubij śmietanę aż będzie kremowa i sztywna. Do śmietany dodaj serek mascarpone i już na mniejszych obrotach zmiksuj aby uzyskać jednolity krem. Nie podwyższaj obrotów ani i wydłużaj miksowania, krem może się zważyć. Zaparz mocną kawę, nieco ją wystudź i dodaj alkohol. W naczyniu ułóż pierwszą

nietylkopasta.pl
Mazurek cytrynowy 105

piekarnika i piec w temp. 180 stopni ok 25-30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Składniki na krem: • 2 duże jajka • 2 żółtka • skórka otarta z 2 cytryn • sok wyciśnięty z 2 cytryn • 160 g cukru • 80 g masła ponadto: • 250 g serka mascarpone • 100 g białej czekolady • 80 g migdałów w płatkach Jajka i żółtka dokładnie roztrzepać dodać cukier(...)czas mieszając rózgą. Gdy zgęstnieje wyłączyć i dokładnie całość przetrzeć przez sitko. Skórkę cytrynową która osiądzie na sitku dodać do całości. Wystudzić. Serek mascarpone lekko zmiksować. Dodać do niego lemon curd i zmiksować krótko raz jeszcze. Krem przełożyć na wcześniej upieczony kruchy spód. Rozsmarować dokładnie. Wierzch polać roztopiona w kąpieli wodnej białą czekoladą i posypać płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce

KUCHNIA POLSKA
Tarta śmietanowa z białą czekoladą, borówkami i bezą 188

ciasto i podpiec przez 15 minut do zrumienienia spodu. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, usunąć formę wykładając spód na paterę lub tacę - niekoniecznie Krem z białej czekolady: z 500 ml. śmietanki tu zostawiamy pół szkl. 250 g serka mascarpone 125 ml (pół szklanki) śmietany kremówki 36% 4 łyżki likieru z białej czekolady - ja dałam likier Baileys 100 g białej czekolady, roztopionej(...)prosto z lodówki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (nie ubijać jednak zbyt długo, by się nie zważyła). Dodawać serek mascarpone, łyżka po łyżce, mieszać szpatułką (nie miksować!). Dodać likier, dalej mieszając. Dodać czekoladę, całość wymieszać szpatułką, do połączenia i otrzymania gładkiego kremu. Ponadto: 4 łyżki dżemu jagodowego 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej- dałam więcej tzn. resztę śmietanki z 500ml

Kubki smaku
Malinowa tarta 142

minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy dwie galaretki – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak kremu) – łączymy masę na najniższych obrotach robota. Gotową masę budyniową przekładamy na półkruchy spód (nie wyjmujemy go z formy), wyrównujemy powierzchnię. Na kremie układamy opłukane i osuszone

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania