krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:133/246)

Mini Pavlova z Kiwi 142

pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy razem z serkiem i cukrem. Nakładamy na środek każdej z bez. Dekorujemy kiwi. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Made By Mom And Son
Mini Pavlova z Kiwi 170

pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy razem z serkiem i cukrem. Nakładamy na środek każdej z bez. Dekorujemy kiwi. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Made By Mom And Son
ciasto Kubanka 749

masło miksujemy, następnie stopniowo dodajemy budyń, miksujemy na gładki kem. na koniec dodajemy kram czekoladowy. i miksujemy do połączenia się z kremem. składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki, schłodzona 250 ml serka mascarpone, schłodzony 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody wykonanie: Serek mascarpone miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem(...)czarnej pożeczki poncz: 100 ml mocnego naparu z kawy wymieszanego z 50 ml rumu lub wódki wykonanie ciasta: Biszkopt umieszczamy w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponczujemy. Wykładamy cały krem budyniowy. Układamy herbatniki waniliowe na nie rozsmarowujemy konfiturę porzeczkową. Układamy herbatniki kakaowe. Na nie wykładamy równomiernie krem śmietanowy. Całość schładzamy w lodówce przez noc. Przed podaniem oprószamy startą czekoladą

Domowy Smak Jedzenia
Dwukolorowe ciasto z kremem i owocami 197

soli 1 szklanka cukru 1 szklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody 2 łyżki kakao Składniki na krem do ciasta: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremowej do deserów 30%, dobrze schłodzonej 1/3 szklanki cukru pudru owoce: pokrojone nektarynki, borówki amerykańskie, poziomki lub inne Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicy silikonowej(...)piekarnika. Jak przygotować krem do ciasta? Zimną śmietankę ubijamy na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnie łączymy ją z serkiem mascarpone. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Ostudzony biszkopt dekorujemy kremem i obkładamy owocami takimi jak lubimy, ja wykorzystałam pokrojone nektarynki, poziomki i borówki. Wstawiamy ciasto z owocami do lodówki do schłodzenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem kokosowy 210

Mleko kokosowe świetnie nadaje się do zrobienia kremu do ciastek, tortów czy babeczek - nie tylko sprawia, że krem śmietankowy jest bardziej sztywny (podobną rolę może spełniać serek mascarpone), ale też fantastycznie smakuje :) Polecam jako dodatek do prostych babeczek kokosowych . Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalne) Dzień wcześniej mleko kokosowe(...)kremówkę (można włożyć ja na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i miazgę z mleka kokosowego i dalej ubijamy aż do połączenia składników. Na tym etapie krem już jest gotowy do użycia, ja dla pewności usztywniłam go jeszcze łyżeczką żelatyny. Jak to zrobić: łyżeczkę żelatyny namaczamy w odrobinie wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej

Ciastkozercy
Tarta bananowa z mascarpone i czekoladą. 194

rodzinką. Mamy dzisiaj gości, więc trzeba również przygotować coś dobrego. Postawiłem znów na tartę, bo to coś co zawsze wychodzi, jest szybkie i przepyszne. Tym razem bananowa tarta z mascarpone. Czego użyłem? Do ciasta: -300 gram mąki TYP550 -200 gram zimnego masła -100 gram cukru -dwa żółtka Wszystkie składniki zagniatamy około 15 minut do uzyskania zwartej kuli, którą wkładamy(...)wystudzenia. Krem: -400 ml mleka -budyń waniliowy -cukier waniliowy -3 duże banany pokrojone w plastry -serek mascarpone 200 ml Przygotowujemy budyń na mleku i odstawiamy do wystudzenia. Następnie łączymy go ubijając mikserem z mascarpone, bananami i cukrem waniliowym przez około 4 minuty. Krem przekładamy na tartę i odkładamy do lodówki na 4 godziny do ścięcia. Gdy czas nas goni

BaRepas
"Strzelające" ciasto z truskawkami 846

śmietany kremówki, cukier puder do smaku, truskawki, 2 opakowania galaretki, ewentualnie opakowanie zagęstnika do śmietany, ewentualnie opakowanie serka mascarpone. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Sucharki rozkrusz. Najwygodniej jest je zawinąć w ściereczkę i rozkruszyć wałkiem. Pokruszone sucharki wymieszaj z kremem czekoladowym. Tak przygotowaną masę wyłóż na blachę i wyrównaj jej powierzchnię. Blachę wstaw do lodówki, aby masa się ścięła. Śmietanę(...)przelej do wysokiego naczynia. Do śmietany dodaj cukier puder i całość ubij. Do ubitej śmietany możesz dodać także zagęstnik do śmietany lub serek mascarpone. Ubitą śmietanę wyłóż na czekoladowy spód. Blachę na powrót wstaw do lodówki. Truskawki umyj, odszypułkuj i osusz. Większe owoce możesz przekroić na połowy. Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu (latem możesz je rozrobić w mniejszej ilości

blog.moje-pasje.info
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi 1020

Biszkopt: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kakao 4 łyżki oleju Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce Nasączenie: mocna kawa, lekko osłodzona lub likier kawowy rozmieszany z niewielką ilością wody Dodatkowo(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30-40 minut (lub do suchego patyczka). Po przestudzeniu kroimy na 3 blaty. Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z mascarpone aż do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy startą na tarce czekoladę, mieszamy szpatułką. Jeden z blatów układamy na paterze. Nasączamy go kawą lub likierem kawowym. Rozprowadzamy

Smaki Na Talerzu
Tort z Wiśniami i Advokatem 234

łyżek oleju Nadzienie: 400g mrożonych wiśni + 3 łyżki wody 30g mąki ziemniaczanej + około 1/3 szklanki wody 2-3 łyżki cukru Krem: 15g żelatyny + około 110ml ziemnej wody 400ml śmietanki kremówki 30% + 1 fix do śmietany 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 200ml likieru Krupnik Advokat Premium Do nasączenia: 180ml wody sok wyciśnięty z 1/2 cytryny(...)Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym, cukrem pudrem, fixem. Dodać serek mascarpone, wymieszać mikserem do połączenia składników. Wlać połowę likieru advokat, wymieszać. 10. Do rozpuszczonej żelatyny wlać pozostały advokat i wymieszać. Tak rozmieszaną żelatynę stopniowo wlewać do śmietanowej masy, cały czas mieszając ręcznym mikserem. Gdyby krem zrobił się bardziej płynny, proszę go odstawić na około 5-10 minut

Mała Cukierenka
Zakręcone tiramisu 180

gości uśmiech zadowolenia. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3 łyżeczki cukru wanilinowego 100g cukru 90g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 15g kakao Krem: 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% Poncz: 200 ml wrzątku 3 łyżki kawy 60 ml likieru amaretto  50ml wódki 7ml aromatu migdałowego Dodatkowo: kakao czekoladowe(...)blaszkę o wymiarach 36 x 30 cm i piec około 13-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i ostudzić. 2. Krem: Każde jajko zanurzyć w szklance z wrzątkiem na około 10 sekund aby pozbyć się ryzyka salmonelli. Żółtka z cukrem pudrem utrzeć mikserem na bardzo gładką masę, dodać stopniowo mascarpone i ubijać

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort migdałowo-malinowy z nagietkami( bezglutenowy) 190

nasączyć.Do dekoracji:* 250 g serka mascarpone* 200 g śmietanki kremówki 30 %* 2 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę  ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do serka dodać ubitą śmietankę - wymieszać.Powstałym kremem dekorować tort.Możecie tak jak ja część masy zabarwić barwnikami spożywczymi i wyciskać kolorowe paski. Lub pozostawić tort biały i udekorować go świeżymi kwiatami

kolorowotorcikowo
TORT JAGODOWY 228

schłodzone. SKŁADNIKI BISZKOPT 6 jajek / białka i żółtka oddzielnie 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM 500 ml śmietany 30% / mocno schłodzona 500 ml serka mascarpone / zimnego, z lodówki 4 płaskie łyżki cukru pudru ziarenka wyłuskane z 1 laski wanilii 2 pełne szklanki jagód (400 g) odrobina różowego barwnika spożywczego(...)wierzch. Pieczemy około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy na blat, zostawiamy w blaszce do całkowitego wystygnięcia. Boki obkrajamy nożykiem, odpinamy obręcz. Kroimy na trzy poziome blaty. KREM : Wszystkie składniki kremu umieszczamy w misie miksera i ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Dzielimy na trzy równe części. Do ¹⁄₃ porcji kremu dodajemy odrobinę różowego barwnika spożywczego i mieszamy. PRZEŁOŻENIE

cool and minty
Krem miętowy 130

Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi

Domowe Torty
Owocowy deser wprost ze Skandynawii 165

jabłko 75 g cukru 50 ml wody mus z czerwonych owoców: 125 g truskawek 100 g malin 75 g cukru 75 ml wody krem: 500 g skyra (gęstego jogurtu lub serka homogenizowanego) 250 g serka mascarpone 20 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii dodatkowo: 100 g malin 125 g truskawek listki mięty Rabarbar pokroić na kawałki, jabłko obrać(...)garnuszki z malinami, cukrem i wodą. Gotować kilka minut, aż owoce zrobią się zupełnie miękkie. Zmiksować na gładki mus, przetrzeć przez sitko. Ostudzić. Skyr zmiksować z mascarpone, cukrem pudrem i ekstraktem na gładki krem. W szklankach równomiernie rozłożyć rabarbar, następnie krem waniliowy, a wierzch polać czerwonym puree. Udekorować kawałkami truskawek, malinami i listkami mięty. Podawać dobrze schłodzone. Smacznego! Przepis dodaję

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Beza zimowa 165

minut. Składniki: beza: 5 białek (o temperaturze pokojowej) 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 300 ml śmietanki 30% - 36% (schłodzonej) 250 g serka mascarpone 3 - 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: kiwi, pomarańcza, winogrona lub inne ulubione owoce Przygotowanie: beza: Białka włożyć do suchej, czystej (bez zatłuszczeń) miski i ubijać(...)minut). Bezę studzić w wyłączonym piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po wystudzeniu bezę delikatnie zdjąć z papieru, posmarować kremem i udekorować dowolnymi ulubionymi owocami. krem: Śmietanę ubić z cukrem pudrem (uważać by nie przebić, bo się rozwarstwi), pod koniec ubijania dodać serek i dokładnie połączyć z ubitą śmietaną. Beza jest dobra również z kremem tylko z samej śmietanki

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania