krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:128/246)

Sernik z amarettini i lemon curd 143

szklanki cukru 4 jajka 1 torebka  budyniu śmietankowego Dr.Oetker 2 łyżki mleka w proszku 2 czubate łyżki  lemon curd 50 g ciasteczek amarettini Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka l lemon curd Posypka cytrynowa lub biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)zmiksować. Wylać na schłodzone w lodówce ciasto, na wierzchu ułożyć ciasteczka. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia. Krem: cytrynowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i ser mascarpone oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnego kremu, pod koniec dodać lemon curd i wmieszać dokładnie w masę. Udekorować kremem zimny sernik

Wanilia i Kardamon
Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami 246

różnorodne formy, piec, smażyć, podawać na ciepło lub na zimno. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami. Składniki na 14 szt. : - 1 opakowanie ciasta filo (270 g – 7 arkuszy 480 mm x 255 mm) - ok. 150 g rozpuszczonego masła - 500 g serka mascarpone - 500 ml schłodzonej śmietany kremówki - cukier puder (ilość według uznania) - owoce – u mnie kiwi(...)minut (do zrumienienia). Gotowe studzimy na kratce. Przed podaniem ubijamy śmietanę dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Łączymy ze śmietaną na najniższych obrotach robota. Do koszyczków nakładamy krem (użyłam rękawa cukierniczego z tylką w kształcie dużej gwiazdki) i owoce. Oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy, np. paseczkami skórki cytrynowej. R A D Y : Ciasto filo rozmrażamy powoli, wstawiając

mojewypiekiinietylko
Tort Kinder 201

formy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczmy około 25 – 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej na drobne kawałeczki (wiórki) Śmietanę umieszczamy w misie miksera razem z serkiem i cukrem pudrem. Całość(...)słoiczka konfitury truskawkowej, porzeczkowej lub wiśniowej słodycze do ozdobienia np. Kinder Bueno, Kinderki, SchocoBons, KitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę i 1/3 kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy czekoladowym, gęstym ganache. Wkładamy na 1-2 h do lodówki. Dekorujemy słodyczami, wbijając niektóre w tort

Made By Mom And Son
Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady 526

bazie bitej śmietany, mascarpone i białej czekolady. Jest rewelacyjny i tego nie ukrywam- też często go przygotowuję, ale krem na tym kokosowym serniczku bije wszystkie inne na głowę! To krem z palonej białej czekolady, tak dokładnie- PALONEJ :). Białą czekoladę drobno siekamy i podpiekamy w rozgrzanym piekarniku do ładnego skarmelizowania. Ta czynność powoduje, że krem nabiera unikalnego i wyrazistego(...)zalać dwoma łyżkami zimnego mleka, po chwili podgrzać do jej rozpuszczenia. Serek mascarpone krótko zmiksować mikserem, a następnie nie przerywając miksowania wlewać strumyczkiem ostudzoną mieszankę z palonej białej czekolady.   Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do mascarpone z paloną czekoladą, zmiksować. Na koniec do kremu wlać przestudzoną żelatynę (polecam najpierw ją zahartować kilkoma łyżkami kremu, by uniknąć

Nastoletnie Wypiekanie
Pomysł na dekorację tortu VIII 185

jest to dzieło sztuki cukierniczej, ale może właśnie takiego pomysłu ktoś będzie szukał :) Krem ma czekoladowy smak i jest dość słodki, choć nie dodajemy do niego cukru. Składniki do dekoracji tortu średnicy 21 cm (śmietana i serek muszą być dobrze schłodzone): 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 2-3 duże łyżki kremu czekoladowego typu Nutella owoce

Trzeci talerz
Babeczki Krówka z kremem krówkowym 139

wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić  Krem  400 ml śmietany kremówki  200 ml masy krówkowej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (ilość według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny Delecta Dodatkowo posypka karmel Delecta Śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem. Dodać(...)serek mascarpone, masę krówkową oraz żelatynę rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody, a jak napęcznieje lekko podgrzać i wlać cienkim strumieniem stale miksując do kremuKrem nakładać na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego.  Posypać posypką karmelową. babeczki krówka z kremem krówkowym

O kuchni z uczuciem
delikatne ciasto a la raffaello 271

wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki (min. 30 %) 250 g serka mascarpone 100 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 150 g wiórek kokosowych wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie odstawiamy do przestudzenia. Serek rozmiksowujemy, dodajemy przestudzoną

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowy tort falbankowy 183

oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 blaty. Krem truskawkowy: 750 gr truskawek (mogą być mrożone, nie trzeba ich rozmrażać) 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki wrzątku 500 gr serka mascarpone schłodzonego W garnuszku umieścić owoce, zasypać cukrem, doprowadzić(...)cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki wrzątku 500 gr serka mascarpone schłodzonego Nasączenie: 1/4 szklanki cytrynówki 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki soku z cytryny Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream): 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru

moj przepis na
Eklerki nadziewane bitą śmietaną 135

tylko od nas) Ciasto ptysiowe: 200g mąki 250ml wody szczypta soli 100g masła 5 jajek Bita śmietana: 1/2l śmietany słodkiej 30% (u mnie łaciata) 5 łyżek cukru pudru 1 serek mascarpone (250g) Dodatkowo: cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Wodę gotujemy wraz z masłem i szczyptą soli. Do gotującej się dodajemy przesianą mąkę i mieszamy cały(...)paski. Wkładamy do nagrzanego do 200st C piekarnika na 20 minut (grzałka górna i dolna). Studzimy. 3. W czasie studzenia eklerków przygotowujemy krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Przekładamy do szprycy z założoną długą, a cienką końcówką i wbijając w środek eklerka nadziewamy je do pełna. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Eklerki najlepiej nadziewać tuż przed

Kuchnia w czekoladzie
Szybka tarta kinder bueno 149

dłużej gadać, zabierajcie się za przygotowanie, a nie pożałujecie Szybka tarta kinder bueno przepis na tortownicę o średnicy 24 cm 400 g herbatników pełnoziarnistych 200 g masła 500 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% 80 g białej czekolady 3 łyżki erytrolu 50 g masła z orzechów laskowych + batoniki Kinder Bounty Za pomocą blendera pokrusz herbatniki bardzo drobno. Możesz też(...)wodnej, odstaw ją do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitej śmietany dodawaj stopniowo serek mascarpone. Następnie dodaj masło z orzechów laskowych, erytrol oraz rozpuszczoną białą czekoladę. Całość bardzo dokładnie i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na schłodzony spód ciasta, rozprowadź go równomiernie po całej jego powierzchni. Ciasto udekoruj batonikami oraz startą gorzką czekoladą. Gotowe

365 dni dookoła kuchni
Ciasto z malinami i bezą na Dzień Mamy 625

choć nieco czasochłonne, jest banalnie proste w przygotowaniu, a smakuje obłędnie! Kruchy, maślany spód, galaretka z zatopionymi w niej słodko-kwaśnymi malinami, rozpływający się na języku waniliowy krem z mascarpone, a całość zwieńczona śnieżnobiałą, idealnie kruchą bezą. Jeśli jeszcze nie dostaliście ślinotoku, należy Wam się order, bo ja na samo wspomnienie robię się głodna. Ciacho smakuje niebiańsko, i jestem pewna(...)cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mąki pszennej 65 g zimnego masła galaretka: 500 g malin 2 galaretki malinowe 600 ml wrzątku krem: 350 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii beza: 2 białka 100 g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 30 g płatków migdałowych Kruchy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
kostka cappuccino 272

serka mascarpone 60 g kawy cappuccino w proszku 2 łyżeczki żelatyny ok. 60 ml letniej wody ok. 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Mascarpone miksujemy z cappuccino. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno kremówkę z cukrem. Dodajemy do niej rozpuszczoną żelatynę i miksujemy, a następnie całość dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. składniki na wierzch

Domowy Smak Jedzenia
Tort cytrynowy z lemon curd 254

przez sitko lub zmiksować blenderem. Krem cytrynowy: 500 g mascarpone 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki lemon curd Serek mascarpone ubić razem z kremówką, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Dodać resztę składników kremu, wymieszać. Odstawić do schłodzenia. - See more at: http://www.slodkiefantazje.pl/przepisy/3279/tort-z-kremem-cytrynowym-i-lemon-curd#sthash.fZx3LywS.dpuf  Ubijamy mascarpone ze śmietaną, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder

Cynamonowe szczęście