krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:123/246)

Tort pomarańczowy z truflami 198

szczypta soli - skórka starta z 1 pomarańczy - 6 białek - 100 g drobnego cukru do wypieków - ¼ łyżeczki cream of tartar (lub 1 łyżeczka soku z cytryny) Krem do przełożenia tortu: - 500 g schłodzonego serka mascarpone - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 125 ml wrzątku - skórka starta z pomarańczy - opcjonalnie(...)brązowym cukrze demerara. Trufle przechowujemy w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Uwagi: Biszkopt upiekłam w tortownicy 26 cm, zwiększając powyższe proporcje o 1/3. Odpowiednio zwiększyłam też proporcje na krem. Trufli wystarczy z podanego wyżej przepisu. Do nasączenia biszkoptu użyłam soku wyciśniętego z czerwonej pomarańczy zmieszanego z alkoholem (Rum Bacardi) , którym mam zalaną skórkę pomarańczową. Można też użyć likieru pomarańczowego

mojewypiekiinietylko
Tort czekoladowy z owocami leśnymi 130

łyżeczki sody Składniki frużelina: 300 g owoców leśnych (możesz użyć mrożonych) pół szklanki cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Składniki krem: 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: owoce do ozdobienia tortu – świeże owoce takie jak truskawki, borówki, jeżyny, kiwi, dodatkowo możesz użyć listków mięty tuż przed podaniem. PRZYGOTOWANIE(...)łyżki wody. Dodaj żelatynę do gorących jeszcze owoców, wymieszaj i schłódź. Kiedy frużelina wstępnie ostygnie wstaw ją do lodówki aby odrobinę stężała. Do miski dodaj śmietanę, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Jeśli góra ciasta jest nierówna bo się nieco zapadła odkrój boki aby stworzyć w miarę równą powierzchnię. Przekrój ciasto

nietylkopasta.pl
Ciasto Cassis 383

Szukałam na święta jakiegoś innego ciasta, którego jeszcze nie robiłam, żeby co roku nie jeść tych samych do znudzenia ;) na blogu www.zjemto.blox.pl znalazłam smakowicie wyglądające ciasto

upichcic
torcik malinowy "wiosenny ogródek" 141

dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia zielony barwnik spożywczy na krem: 330 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 300 g konfitury malinowej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 150 g czekolady deserowej kwiatki z opłatka 1/2 szklanki wystudzonej herbaty Robienie tortu najlepiej zacząć od przygotowania płotka(...)biszkopt pokruszyć drobno.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać mascarpone i ubijać aż masa z powrotem zgęstnieje. Dodać 3 łyżki konfitury z malin.  Na paterze ułożyć dolny biszkopt i zapiąć wokół niego obręcz. Posmarować połową pozostałej konfitury i wyłożyć 1/3 kremu. Przykryć biszkoptem i następną warstwę zrobić tak samo. Pozostałym kremem obsmarować wierzch i boki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa-krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki #healthyfood 119

ząbki czosnku, kurkumę, zalać gorącym bulionem i gotować 15-20 minut pod przykryciem. 6) Wyłowić liść laurowy oraz ziele angielskie, doprawić solą oraz pieprzem, dodać serek mascarpone lub ricottę i zmiksować na gładki krem. 7) Gotowy krem podawać z odrobioną śmietanki i świeżą kolendrą. Do podania kremu został użyty talerz deserowy Sunny 21 cm taupe AMBITION. #myAmbition Artykuł Zupa-krem

Fitsweet.me
Zupa-krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki #healthyfood 100

ząbki czosnku, kurkumę, zalać gorącym bulionem i gotować 15-20 minut pod przykryciem. 6) Wyłowić liść laurowy oraz ziele angielskie, doprawić solą oraz pieprzem, dodać serek mascarpone lub ricottę i zmiksować na gładki krem. 7) Gotowy krem podawać z odrobioną śmietanki i świeżą kolendrą. Do podania kremu został użyty talerz deserowy Sunny 21 cm taupe AMBITION. #myAmbition Artykuł Zupa-krem

Fitsweet.me
Tort piernikowy 77

łyżeczki proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej 250 ml oleju roślinnego 300 ml maślanki 3 jajka 3 łyżki likieru amaretto lub rumu Składniki krem: 250 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe pestki z połowy granata 5-6 łyżek konfitury śliwkowej lub wiśniowej PRZYGOTOWANIE: BLATY TORTU: Włącz piekarnik i rozgrzej(...)wystudź zanim złożysz tort. Do miski dodaj śmietanę 36% i ją zmiksuj, dodaj cukier i dalej miksuj aż śmietana zacznie robić się sztywniejsza. Dodaj wtedy ser mascarpone i połącz do uzyskania jednolitego kremu. Na pewno któryś z blatów trochę bardziej wyrósł na środku lub z jednej strony. To super, zetnij wyrośnięta część i zachowaj te skrawki do ozdobienia tortu Połóż

nietylkopasta.pl
Torcik różany 201

łyżki rumu  Krem do przełożenia:- 200ml śmietanki kremówki 30%- 250g kremowego serka mascarpone- 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżki rumu W miseczce ubijamy śmietankę na gładką masę. Następnie dodajemy po łyżce mascarpone, cały czas miksując. Na koniec dosypujemy cukier do smaku i dolewamy rum. Gotowy krem rozdzielamy na dwie równe części - jedne barwimy na różowy wesoły kolor :)  Nasączone

Sajkofanka smaku
Tort różowy 165

śmietankowy: 400 gr śmietany 30% schłodzonej 500 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Serek zmiksować, do momentu, aż stanie się miękki i troszkę napuszony. Dodać cukier puder, zmiksować. W drugiej misce zmiksować śmietanę na sztywno. Do ubitego serka, dodać połowę ubitej śmietany, delikatnie wymieszać, dodać resztę śmietany, delikatnie wymieszać. Krem wstawić do lodówki, na czas przygotowywania żelki. Malinowa żelka(...)szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 porcje wielkości ziarnka grochu różowego barwnika (używałam barwnika w żelu Wilton) 400 gr śmietany 30% schłodzonej 500 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 500 gr malin 1/4 - 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 3 białka (około 120 gr) w temperaturze pokojowej, białka sparzyć wrzątkiem lub przez 12 min trzymać

moj przepis na
Leśny mech 186

część pokruszyć do miseczki, większą ułożyć na paterze. Wyłożyć krem (przygotowanie poniżej), wyrównać. Posypać okruszkami ciasta i udekorować owocami (u mnie maliny, borówki, truskawki).  Krem 200 ml śmietany 36% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią po 1/3 szklanki borówek amerykańskich, malin i pokrojonych w kawałki truskawek dowolna ilość dowolnych owoców do dekoracji

Słodkie inspiracje
Ciasto Czekoladowe z Masłem Orzechowym, Konfiturą i Bananami 131

Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczmy około 25 – 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek masła orzechowego, bez kawałków orzeszków Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywno. Dodatkowo: pół słoiczka

Made By Mom And Son
Ciasto "Leśny mech" 117

jajka 320 ml cukru  320 ml oleju 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 450 g mrożonego szpinaku (wcześniej rozmrożonego) Krem: ok. 200 ml śmietanki 30 % 4 łyżki cukru pudru  250 g serka mascarpone 1 opakowanie śmietan-fix Dodatkowo: pestki granatu   Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody i odłożyć do miseczki. W dużej misce zmiksować całe(...)Upieczone ciasto zupełnie ostudzić.   Śmietankę ubić, aż zacznie sztywnieć. Nie przestając miksować dodać do niej cukier puder, następnie serek mascarpone a na końcu śmietan fix.    Wierzch ciasta odkroić i pokruszyć do miseczki. Na spód wyłożyć krem, przykryć go pokruszonym wierzchem a na górze rozsypać ziarenka granatu. Przed podanie schładzać minimum kilka godzin, a najlepiej całą

Simply Food
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 132

łyżeczki domowego cukru waniliowego) 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła Galaretka 3 galaretki truskawkowe 1 l wody 450 g mrożonych truskawek Krem 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 wafelki Lusette cappuccino Beza 5 białek 150 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej Sposób przygotowania Galaretka Wodę zagotowujemy(...)odsączamy z soku. Dodajemy do zimnej galaretki. Odstawiamy, aż galaretka zacznie tężeć. Ciasto Składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki. Krem Śmietanę ubijać z cukrem. Jak śmietana zacznie gęstnieć zacząć dodawać po łyżce mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec dodać pokruszone wafelki, zamieszać. Beza Ubić białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania

Mieszam w Garnku
Czekoladowe muffiny w wersji zimowej 221

szkl mąki 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej krem: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone Przygotowanie: muffiny: Składniki suche: mąkę,cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy w misce.W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka, mleko i olej, a następnie wlewamy do składników(...)włożone do formy na muffiny i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. krem: Śmietanę podgrzewamy uważając aby się nie zagotowała. Do śmietany wrzucamy posiekaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Całość studzimy i odstawiamy do lodówki na noc. Schłodzoną masę czekoladową łączymy mikserem z serkiem mascarpone. Masę można podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać odrobinę niebieskiego

Bon appetit mon amie
Fit kokosowo daktylowy sernik na zimno 115

Pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu ciasto na bazie mleczka kokosowego, serka mascarpone i zmielonych na pył wiórków kokosowych. Spód to słodkie daktyle z mąką migdałową. Takie ciasto może być zdrowszą wersją ciast z kremem. Kokos rządzi w tym serniku! Spód: 150 g daktyli 100 g mąki migdałowej lub kokosowej 2 łyżki masła 2-3 łyżki wody z daktyli Masa serowa

VioletoweKucharzenie